Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Trupă de teatru piteşteană, premiată la două festivaluri Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 08 aprilie 2015

În două zile au obţinut un succes remarcabil

Trupă de teatru piteşteană, premiată la două festivaluri

 

 Weekend-ul trecut, trupa de teatru Ad Hoc a com­paniei Teatrul pentru Toţi din Piteşti a participat la Festivalul Naţional de Tea­tru, Scena Talentelor din Rîmnicu Vîlcea.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3245

Continuare
 
Astăzi, Pomenirea celor zece fecioare Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 07 aprilie 2015

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Astăzi, Pomenirea celor zece fecioare  

 

 Deniile ţin pînă în Vinerea Mare, supranumită şi Vinerea Neagră, cînd se cîntă Prohodul Domnului. La denia zilei din această seară, purtătorii de Dumnezeu Părinţi au rînduit ca să se facă pomenire de cele zece fecioare din Sfînta E­vanghelie, ca să ne îndemne să veghem necontenit şi să fim pregătiţi să ieşim în întîmpinarea Mirelui Iisus Hristos, avînd fapte bune, mai cu seamă milostenia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2919

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 07 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Lectură publică

Centrul Cultural Piteşti organizează o nouă lectură publică, din seria întîlnirilor literare lunare, sub genericul „Printre cărţile oamenilor de cultură argeşeni“, avîndu-l invitat pe prof. drd Marian Popescu, antrenor emerit de aeromodelism. Evenimentul, care face parte din proiectul educaţional naţional „Şcoala altfel“, va avea loc, astăzi, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.     

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2870

Continuare
 
Simboluri Pascale Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 07 aprilie 2015

Vin Sărbătorile Luminate, cu pace în suflet şi belşug pe masă!

Simboluri Pascale

 

 Credincioşii au cîteva simboluri Pascale care nu tre­buie uitate în nici un an de cei ce sărbătoresc Sfintele Paşte. Acestea au fost transmise din generaţie în ge­neraţie, fiecare dintre noi cunoscîndu-le şi res­pectîn­du-le semnificaţia divină. Iată care sînt aceste sim­boluri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3195

Continuare
 
Liturghia darurilor mai înainte sfinţite Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Liturghia darurilor mai înainte sfinţite

 

Astăzi încep Deniile, care ţin pînă în Vinerea Mare, supranumită şi Vinerea Neagră, cînd se cîntă Pro­hodul Domnului. Cuvîntul „de­nie“ vine de la slavonescul „vdenie“ şi înseamnă „priveghere“ sau „slujbă nocturnă“. În Săptămîna Patimilor, azi se oficiază Liturghia darurilor mai înainte sfinţite. Astăzi, la denie este pomenit Patriarhul Iosif, vîndut de fraţii săi în Egipt, pe 30 de arginţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4478

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Oportunităţi de dezvoltare a tinerilor

Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş va găzdui, astăzi, de la ora 12, activitatea „Oportunităţi de informare şi dezvoltare a tinerilor“. Acţiunea  de educare vizează sursele de informare şi posibilităţile de dezvoltare existente la nivelul Uniunii Europene. Vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn.    

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4385

Continuare
 
Copiii, mici arheologi la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 aprilie 2015

În cadrul activităţilor de educaţie nonformală,

Copiii, mici arheologi la Muzeul Judeţean

 

 În această săp­tă­mînă, are loc progra­mul „Şcoala Altfel“, dedicat activităţilor de educaţie nonformală. Muzeul Ju­de­ţean Argeş invită cadrele didactice şi ele­vii să participe la mai multe ateliere practice. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4522

Continuare
 
Final fericit în „Vicleniile lui Scapino“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 aprilie 2015

Astăzi, Teatrul Masca în spectacol la Piteşti

Final fericit în „Vicleniile lui Scapino“

 

 Comedia de mare succes „Vicleniile lui Scapino“, după Moliere, în regia lui Mihai Mălaimare, se va juca, astăzi, la Piteşti, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.30. Preţul unui bilet este de 60 de lei, iar de la rîndul P la rîndul X, vor putea intra cîte două persoane pe un bilet cumpărat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4820

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Iepuraşii trăsniţi   

Astăzi, începînd cu ora 17.00, Iepuraşii trăsniţi îi aşteaptă pe cei mici la Jupiter City Shopping Center. Vor avea loc concursuri cu premii, un atelier de încondeiat ouă şi un atelier foto cu îndrăgitele personaje. În plus, cei mici se pot înscrie la “Tombola oului gigant”.  

  A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4606

Continuare
 
Copiii se vor întîlni cu Iepuraşul Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

O mie de ouă de ciocolată ascunse la cursa ouălor de Paşte

Copiii se vor întîlni cu Iepuraşul

 

 Mîine, de la ora 16.30, copiii se vor întîlni cu Iepuraşul de Paşte. Simpaticul urecheat vine la Piteşti Mall încărcat de cadouri dulci pentru cei mici şi le promite acestora că se vor distra împreună de minune.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4093

Continuare
 
Astăzi este Luna sîngerie! Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Fenomen extrem de rar

Astăzi este Luna sîngerie!  

# Mulţi cred că anunţă vremuri rele

 

 Astăzi, are loc Luna sîngerie, cea mai scurtă eclipsă totală din acest secol. Eclipsa totală de Lună va putea fi admirată din Oceanul Pacific şi Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, dar nu va fi vizibilă din România, deoarece se va produce în timpul zilei, avînd maximul la 15.00, ora României.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5104

Continuare
 
Mîine, este Paştele catolic Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Credincioşii primesc binecuvîntarea Papei: Urbi et Orbi

Mîine, este Paştele catolic 

 

 Anul acesta, Biserica Romano-Catolică a stabilit celebrarea Paştelui pe 5 aprilie, înainte de cel al Bisericii Ortodoxe. Ortodocşii şi catolicii vor serba împreună Paştele în 2017, pe 16 aprilie, şi în 2025, pe 20 aprilie. Slujba de Paşte de la Vatican va fi oficiată de Papa Francisc. Duminică, la Vatican, centrul catolicismului mondial, Papa va susţine mesa de Înviere, în Piaţa San Pietro, din Roma, rostind tradiţionalul mesaj de Paşte şi binecuvîntarea Urbi et Orbi, ce va fi primită şi de credincioşii argeşeni. În traducerea din latină, mesajul înseamnă Către Cetate şi Lume.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4572

Continuare
 
Floriile serbează Intrarea Domnului în Ierusalim Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Mîine, mare sărbătoare creştină!

Floriile serbează Intrarea Domnului în Ierusalim

 

 Duminică, toţi credincioşii ortodocşi serbează Floriile, zi ce reprezintă pentru creştini începerea Sărbătorilor Pascale, încheiate cu Înălţarea lui Hristos. Din această zi, intrăm în Săptămîna Patimilor, ce va culmina cu Joia Mare, cînd a avut loc Cina cea de taină, şi cu Vinerea Mare, cînd a fost răstignit Iisus.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4723

Continuare
 
Filmele săptămînii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Filmele săptămînii

 

3 aprilie - 9 aprilie                               
Cinema Sebastian Papaiani

 „Marussia“

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Marussia“. Filmul este o dramă care durează 90 de minute. Lucia, o mamă rusoaică de 35 ani, şi Marussia, fetiţa ei de şase ani, cutreieră pe străzile din Paris, cu valizele în mînă. Caută în fiecare noapte un loc de dormit, în funcţie de întîlniri şi întîmplare. În ciuda incertitudinii şi a privirilor dezaprobatoare ale compatrioţilor lor, mama şi fiica trăiesc momente de tandreţe. Sînt oare suficiente pentru a rezista? O poveste urbană frumoasă, văzută prin ochii unui copil, care ştie să vadă şi să găsească minuni în ba­nal, dar şi să privească realitatea în faţă. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4631

Continuare
 
Planetă de adolescent Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Planetă de adolescent

 

Nu vreau timpul tău

 Nu vreau timpul tău,
Nu-mi doresc orele tale,
Nici minute, nici secunde.
Vreau doar paşii tăi
Să se unească cu ai mei
Şi să mergem împreună
Prin viaţă
Şi înapoi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4272

Continuare
 
Atelier literar Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 aprilie 2015

Atelier literar

 

Excepţia devine fenomen de masă. Înainte de a învaţa să citim, ne apucăm să scriem şi să publicăm. La vîrsta copiilor ca­re altădată se jucau de-a v-aţi ascunselea, cu păpuşile şi săreau la şotron, astăzi fac literatură. Credeam că a fost o singură excepţie acel Cristian Ga­­va, considerat „copilul genial al Piteştilor“, care publicase o carte pe la 8 ani şi, în cealaltă extremă, pensionarii care îşi puneau pe vremuri condeiul în cui se apucă acum să înfierbînte tastaturile calculatoarelor şi se vede treaba că n-a fost o simplă întîmplare nici aşa: romanul domnului Mihai Ghiţescu, scris la peste 80 de ani. Am putea să mai dăm exemplu de medici, ingineri, funcţionari din diferite categorii, care, retraşi din activitate din motive de vîrstă, şi-au descoperit talentul să picteze şi au ajuns vestiţi artişti amatori sau populari în colţuri de galerii şi muzee rezervate pentru asemenea creatori.
Printre acele făpturi care de-a­­bia păşesc pe pragul adolescenţei se numără şi nenumăraţi elevi ai cenaclului de literatură şi jurnalism „Ucenicii Vrăjitori“, cu publicaţii în cel de-al unspre­zecelea volum apărut de curînd.
Că să ne întoarcem la stimaţii veterani, îl invocăm încă o dată pe profesorul pensionar din Curtea de Argeş Gheorghe Mînzatu. Pentru edificare, iată cîteva din creaţiile sale    

    Marin Ioniţă

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4705

Continuare
 
<< Start < Înapoi 111 112 113 114 115 116 117 118 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3442 - 3472 din 3646
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter