Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** BNR limitează gradul de îndatorare!     *** 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate     *** Ajutoare pentru încălzire, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti     *** „Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 19-25 octombrie      *** Femeie găsită moartă în mijlocul drumului     *** Accident mortal la Mălureni     *** Casă cu 16 camere mistuită de incendiu     *** Văcar ucis pe cîmp     *** S-a aruncat de la etajul VI     *** Şofer de TIR prins beat la volan     *** Vor puncte la Constanţa     *** Vor a cincea victorie acasă     *** „Nu ştiam ce jucători voi băga în teren!“     *** Înot: 20 de sportivi din Argeş la Izvorani     *** Bascov-ul joacă la Mioveni cu Craiova     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul la ştiucă cu năluci    

 
„Bărbatul sentimental“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 aprilie 2015

O carte pe săptămînă

„Bărbatul sentimental“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Go­lescu - Argeş, reco­man­dată de unul din­tre bibliotecarii aces­teia. Pentru această săptămînă, Dana Tu­dose, de la secţia A­dulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Bărbatul sentimen­tal“, scrisă de Javier Ma­rias. Această lucrare este una dintre cele mai soli­citate de cititorii piteş­teni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2638

Continuare
 
Horaţiu Mălăele, în spectacolul de teatru „Sînt un orb“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 aprilie 2015

Horaţiu Mălăele, în spectacolul de teatru „Sînt un orb“

 

 Horaţiu Mălăele va face o demonstraţie de virtuozitate pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, într-o ediţie specială a spectacolului de teatru „Sînt un orb“. Piesa se va juca pe 27 aprilie, de la ora 19,00. Biletele s-au pus în vînzare la preţurile de 35 lei şi 50 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2889

Continuare
 
Principele Radu a vizitat Uzina Dacia Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 16 aprilie 2015

La invitaţia preşedintelui-director general, Nicolas Maure,

Principele Radu a vizitat Uzina Dacia

 

 Alteţa Sa Regală Principele Radu a vi­zitat platforma Dacia de la Mioveni. Vi­zita a avut loc la invitaţia preşedinte­lui-director general, Nicolas Maure. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 3333

Continuare
 
Zumba Fitness pentru Lia Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 16 aprilie 2015

Pe 24 aprilie, în sala de sport a Universităţii din Piteşti,

Zumba Fitness pentru Lia

 

 Pe 24 aprilie a.c., instruc­to­rul de Zumba® Fitness Alexandra Tomulescu or­ganizează un eveniment caritabil marca Zumba® Fitness pentru o tînără de doar 19 ani, Lia Spiridon, care se luptă cu o boală cruntă, şi anume leuce­mie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2968

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Centrul Europe Direct Argeş din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş găzduieşte în aceste zile expoziţia Tradiţii şi obiceiuri româneşti - la graniţa dintre unitate şi diversitate. Este vorba de o expoziţie de desene şi obiecte din hîrtie, lucrate manual, realizate de elevii de la şcolile gimnaziale Nicolae Bălcescu şi Ion Pillat.

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2768

Continuare
 
S-au distrat la mall Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 aprilie 2015

În a doua zi de Paşte, piteştenii

S-au distrat la mall

 

 În a doua zi de Paşte, pi­teştenii au luat cu asalt Euromall-ul. Ei au renun­ţat la drob, sarmale şi friptură de miel în favoa­rea plimbării la mall, care deja face parte din ritua­lul de sărbători al multor români. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2708

Continuare
 
Elevii au învăţat despre drepturile omului Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 15 aprilie 2015

În cadrul proiectului „Teatrul şi viaţa“,

Elevii au învăţat despre drepturile omului

 

 Săptămîna „Şcoala altfel“ a fost altfel şi pentru elevii celor trei licee partenere proiectului „Teatrul şi viaţa“. Zeci de elevi au participat la workshop-urile organi­zate de Asociaţia pentru Dialog Intercultural, în par­teneriat cu profesorii şcolilor participante. Primul workshop a avut loc la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă, din Curtea de Argeş. Timp de două zile, elevii au învăţat cum să contribuie la dezvoltarea personală şi în acelaşi timp la educaţia pentru drepturile omului şi a valorilor democraţiei europene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2847

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 10 aprilie 2015

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere avocat Radu Nistor şi Ion Popa, primarul comunei Stîlpeni. Mîine, este ziua lui Gheorghe Axinte, patron Argecom, şi a lui Dorina Ciobotoiu, manager New Travel Muntenia. Pe 13 aprilie, sînt sărbătoriţi Elisaveta Tudose, primar comuna Coşeşti, şi Radu Elefterescu, director Asirom. Pe 14 aprilie, este rîndul lui Ştefan Lăzăroiu, patron, şi Marianei Boncea, director economic la Primăria Piteşti să dea de băut. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani! De asemenea, le urează Paşte Fericit tuturor argeşenilor!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3431

 
Astăzi, slujba Prohodului Domnului Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 10 aprilie 2015

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Astăzi, slujba Prohodului Domnului

 

 Tradiţia spune că, astăzi, în Vinerea Mare, nu se face treabă în casă, iar cei foarte credincioşi ţin post negru. Mîine este ultima zi pentru pregătirile de Paşte, iar gos­podinele prepară mîncărurile tradiţionale pentru masa de Paşte şi fac ultimele retu­şuri la hainele pe care le vor îmbrăca la Înviere, în prima şi a doua zi de Paşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3790

Continuare
 
Pastorala de Paște Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 10 aprilie 2015

Pastorala de Paște

 

 Pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mîntuire

PRIN HARUL LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOPUL BUCUREŞTILOR, MITROPOLITUL  MUNTENIEI ŞI DOBROGEI,LOCŢIITORUL TRONULUI  CEZAREEI CAPADOCIEI ŞI PATRIARHUL  BISERICII ORTODOXE ROMÂNE
PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER ŞI PREAIUBIŢILOR CREDINCIOŞI  DIN ARHIEPISCOPIA  BUCUREŞTILOR
HAR, MILĂ ŞI PACE DE LA HRISTOS-DOMNUL NOSTRU, IAR DE LA NOI PĂRINTEŞTI BINECUVÎNTĂRI
„Bucuraţi-vă pururea întru Domnul! Şi iarăşi zic: Bucuraţi-vă!“ (Filipeni 4, 4)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3554

Continuare
 
Dezbatere despre NATO Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 10 aprilie 2015

Dezbatere despre NATO

 

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document „Restituiri“ organizează simpozionul cu tema „NATO între trecut, prezent şi viitor“. Manifestarea, care se înscrie în seria dezbaterilor publice lunare, sub genericul „Lumea Azi“ se va desfăşura miercuri, 15 aprilie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3236

 
Simpozion despre Iulia Haşdeu Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 10 aprilie 2015

Simpozion despre Iulia Haşdeu

 

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Culturală Iulia Haşdeu - Club UNESCO organizează simpozionul „Florile în opera Iuliei Haşdeu“, astăzi, de la ora 12, în Sala Simpozion. Dezbaterea va fi susţinută de prof. univ. dr. Crina Bocşan Decusară, preşedinte al Asociaţiei Culturale Iulia Haşdeu. Absolventă a Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, autoare de manuale, dicţionare, crestomaţii, cărţi de proză, poezie şi dramaturgie, Crina Bocşan Decusară este cunoscută ca fiind un exeget al Iuliei Haşdeu (fiica savantului şi omului de cultură Bogdan Petriceicu Haşdeu, o remarcabilă scriitoare în limbile franceză şi română, care a trăit între anii 1869-1888). Crina Bocşan Decusară este şi membră a Uniunii Scriitorilor din România, remarcându-se prin studii de istorie literară, traduceri, cronici literare, participări la emisiuni radiofonice şi tv, conferinţe literare în ţară şi peste hotare.   

 I.Ivănoiu

Comentarii (1) | Vizualizari: 3225

 
Petrică Mîţu Stoian şi Tita Bărbulescu, în recital la festivalul „Sus la munte, la Muscel“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 10 aprilie 2015

Petrică Mîţu Stoian şi Tita Bărbulescu, în recital la festivalul „Sus la munte, la Muscel“

 

Municipiul Cîmpulung va găzdui, săptămîna viitoare, în zilele de 16 şi 17 aprilie, cea de-a doua ediţia a Festivalului Naţional Concurs „Sus la munte la Muscel“. Festivalul este destinat tinerilor interpreţi de muzică populară din cele mai importante zone etno­folclorice ale ţării şi din Republica Moldova. Spectacolele vor avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu“, cu începere de la ora 18. La ediţia din acest an a festivalului vor susţine recitaluri Tita Bărbulescu, Petrică Mîţu Stoian, Diana Călinescu, Elena Sima, Gavril Prunoiu şi Grupul vocal băr­bătesc „Doruri Muscelene“.   

 N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3954

 
A început Olimpiada Naţională de Religie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 10 aprilie 2015

La Mioveni,

A început Olimpiada Naţională de Religie

 

 Zilele trecute, Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Mioveni a fost gazda unui dublu eveniment: deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Religie - Cultul Ortodox, la care participă peste 300 de elevi, precum şi Reuniunea de Primăvară a Corurilor din judeţul Argeş, eveniment organizat de oraşul Mioveni, prin Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş (CJCPCT).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3260

Continuare
 
Transfăgărăşanul, în emisiunea Fifth Gear Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 10 aprilie 2015

Transfăgărăşanul, în emisiunea Fifth Gear

 

 Emisiunea Fifth Gear, „În viteza a cincea“, era difuzată pe postul Discovery, dar, din această lună, odată cu începerea noului se­zon, va fi transmisă de History. Piteştenii vor putea vedea primul sezon, joi, 16 aprilie, la ora 21.00.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3755

Continuare
 
Ouă de Paşte, în culori stridente Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 10 aprilie 2015

Dincolo de modelele clasice, vă recomandăm ceva original:

Ouă de Paşte, în culori stridente

 

 Ouăle roşii clasice au fost înlocuite, în ultimii ani, cu cele cu sclipici, cerate, pastelate sau marmorate, care fac, mai nou, deliciul întregii familii şi al invita­ţilor. Iată cîteva tehnici inedite de colorare şi ornare a ouălor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4273

Continuare
 
<< Start < Înapoi 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3628 - 3658 din 3858
embedgooglemap.net
 

 

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Joi, 04.10.2018

--- 4.700 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

 
 

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info