Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Şapte şcoli şi seminare, fără director!      *** Mezelurile i-ar fi îmbolnăvit de hepatita E!      *** 1.243 piteşteni cu handicap grav, asistaţi de Primărie      *** Roadele Taberei de Creaţie Vrăneanţu      *** Derbi la Arad, cu UTA!      *** Voluntari - Dinamo se joacă pe Nicolae Dobrin      *** Cupa României - faza pe judeţ - faza 1      *** Champions League, Play-off, retur      *** Misiune aparent uşoară cu lanterna roşie!      *** Blonda beată a golit contul americanului      *** A demisionat în urma scandalului      *** Două TIR-uri s-au lovit pe A1      *** Femeie arestată pentru tîlhării comise în Austria      *** Primarii din Mălureni şi Vlădeşti, demişi!      *** Autobuzele din comune vor opri în autogări      *** Taxele şi impozitele rămîn la fel în Mioveni     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 14 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lansare de carte

Centrul Cultural Piteşti organizează lansarea cărţii de poezie Zaatar, de Daniela Voiculescu. Originară din Piteşti, Daniela Voiculescu a absolvit Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti şi a debutat literar în revista Argeş. A publicat pînă în prezent 23 de volume de poezie. Manifestarea, coordonată de poeta Denisa Popescu, se va desfăşura marţi, 26 iulie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.     

Întîlnire literară

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia literară Liviu Rebreanu organizează o întîlnire literară, la care participă membri ai Cenaclului Condeie dunărene, condus de prof. Nicolae Mavrodin, şi membri ai Fundatiei literare Liviu Rebreanu. Manifestarea, coordonată de profesoara şi poeta de Limba şi literatura română, Allora Albulescu, preşedintele Fundaţiei literare Liviu Rebreanu, va avea loc joi, 27 iulie, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 590

Continuare
 
Cursuri de engleză şi şah, gratis! Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 14 iulie 2017

Tabără de vară pentru copii, la Solaris

Cursuri de engleză şi şah, gratis!

 

A devenit deja o tradiţie pentru Asociaţia de Tineret Solaris să organizeze o tabără de vară pentru copii. Aceasta se adresează tuturor copiilor pînă la vîrsta de 16 ani, dar în special celor de etnie romă sau cu probleme sociale.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 950

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 13 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Colocviu la Centrul Cultural

 Luni, 17 iulie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti, va avea loc colocviul cu tema „O istorie a nostalgiei în Evul Mediu“. Manifestarea este organizată de Centrul Cultural Piteşti prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document Restituirii şi face parte din proiectul cultural-educativ, sub genericul „Istorie şi istorii“, cu Marin Toma. Colocviul este coordonat de istoricul Marin Toma, secretarul de redacţie al revistei-document Restituiri.

I.Ivănoiu


   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 575

Continuare
 
Statuia fără cap a Piteştiului Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 13 iulie 2017

Avem o operă. Cum procedăm?

Statuia fără cap a Piteştiului

 

Piteştenii care se plimbă prin Parcul Ştrand pot găsi, într-un colţ transformat într-un fel de cimitir al statuilor abandonate, alături de alte lucrări mai bune decît altele puse la loc de cinste în o­raş, şi o statuie aparte, care atrage atenţia nu doar prin calitate, cît şi prin starea ei tristă: operei, care reprezintă o femeie cu doi copii, îi lipseşte capul.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 957

Continuare
 
Smiley, criticat de fani! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 13 iulie 2017

Pentru noul său single „RARA“,

Smiley, criticat de fani!

 

„Am luat-o RARA/Mă omoară căldura vara/Şi tot număr gradele,/Abia aştept să vină seara/Să ne umple paharele“, fredonează Smiley, în noul său single RARA, featuring Juno. Piesa a fost lansată zilele trecute şi face parte din campa­nia #Smiley10, fiind o ne­bunie muzicală cu lumini şi umbre, declanşată de căldură şi soare.  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1014

Continuare
 
Încep Nopţile de Poezie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 iulie 2017


Încep Nopţile de Poezie

 

În perioada 12 - 18 iulie, 2017, se va desfăşura, la Curtea de Argeş, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional Nopţile de Poezie.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 624

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Expoziţie de fotografii

Începînd de astăzi şi pînă pe 31 iulie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, la etajul II, este deschisă expoziţia „Destinaţii turistice în perioada interbelică“. Este vorba de o expoziţie de fotografii din fondul special al Secţiei Presă/Legislaţie, publicate în revistele „România ilustrată“ (1928) şi „Realitatea ilustrată“ (1929).   

Ziua Naţională a Franţei, la bibliotecă

În perioada 12 - 28 iulie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „14 iulie - Ziua Naţională a Franţei“. Expoziţia cuprinde cărţi, reviste, albume şi enciclopedii din colecţiile Bibliotecii Judeţene.   

I.Ivănoiu


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 730

Continuare
 
Avocatul Sorin Vişinescu , socru mic! Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Nuntă tradiţională, cu sute de invitaţi

Avocatul Sorin Vişinescu, socru mic!

 

Cunoscutul avocat piteştean Sorin Vişinescu, împreună cu soţia, au fost, sîmbătă, socri mici. După doi ani de prietenie, fiica lor, Alexandra, în vîrstă de 28 de ani, s-a căsătorit cu alesul inimii sale, Ionuţ Stana, de 29 de ani.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 4276

Continuare
 
Filmele săptămînii - 7 iulie - 13 iulie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017


Filmele săptămînii - 7 iulie - 13 iulie

 

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Imaginea de apoi“    

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Imaginea de apoi“, biografic, dramă şi istoric, care durează 98 de minute şi rulează la ora 16.00 şi 19.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Kubo şi lăuta magică“, o aventură animată. Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viaţă modestă, spunînd poveşti oamenilor din oraşul lui de pe malul mării, printre care Hosato, Akihiro şi Kameyo. Existenţa liniştită îi e dată peste cap cînd invocă fără să vrea un spirit din trecut, care coboară din cer pe pămînt pentru a duce la bun sfîrşit o răzbunare veche de cînd lumea. Kubo îşi uneşte forţele cu Maimuţa şi Scarabeu şi pleacă într-o aventură extraordinară pentru a-şi salva familia şi a dezlega misterul tatălui său, mort acum, cel mai mare samurai din lume. Cu ajutorul lăutei sale magice, trebuie să se lupte cu zei şi monştri, printre care Regele Moon şi diabolicele surori Gemene. Filmul „Imaginea de apoi“ spune povestea carismaticului pictor Władysław Strzeminsk, care s-a opus realismului socialist şi a reuşit să îşi păstreze libertatea artistică, în ciuda obstacolelor de ordin politic de care s-a lovit. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 698

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017


Ce mai citim, ce mai scriem?

 

Extrase din cartea autobiografică „Viaţa ca o Amintire“, de inginer horticol, doctor Nicolae E. Branişte, Piteşti, 2012.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 702

Continuare
 
Suflet de argeşean Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Carte nouă

Suflet de argeşean

 

Există pe lume ţări mai strînse între hotare decît întinderea comunei Arefu. Există ţări pe planetă care nu au atîţia munţi cu vîrfurile pînă dincolo de nori. Şi atîtea rîuri. Şi codri seculari, şi poiene alpine, şi o mare cu apă dulce, şi cel mai frumos drum tăiat în piatră, şi o cetate legendară, şi poveşti străvechi, şi o istorie de la începutul neamului…

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 734

Continuare
 
Urlaţi - locomotiva ia apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Din caseta cu pamflete

Urlaţi - locomotiva ia apă

 

Toate trenurile staţionau în gara de la Urlaţi. Pe vremea lui Urmuz. Cînd urlau şi cîinii cu covrigi în coadă. Cînd se urla în Guvern, în Parlament, în cazărmi. Cînd se stropea regele şi strămutau miniştrii, demnitarii şi primarii. Toate trenurile staţionau în gară la Urlaţi. Urlaţi, domnilor, urlaţi, doamnelor! Locomotiva ia apă!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 842

Continuare
 
„Casa de lîngă lac“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

O carte pe săptămînă

„Casa de lîngă lac“

 

În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandăm una dintre cele mai căutate cărţi, „Casa de lîngă lac„, scrisă de Kate Morton. Este una dintre cele mai solicitate cărţi de cititorii piteşteni.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 835

Continuare
 
9 elevi argeşeni, premiaţi de Principesa Margareta Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Toţi au luat premiul I la Concursul Internaţional Basmele Reginei Maria

9 elevi argeşeni, premiaţi de Principesa Margareta

 

Într-o lume în care copiii sînt tot mai atraşi de calculator şi telefoanele mobile, de jocurile şi di­ver­sele aplicaţii digi­tale, sînt şi copii pasionaţi de lectură şi în special de basme pe care le citesc cu mare plăcere şi chiar le scriu! Nouă elevi arge­şeni au fost premiaţi, zilele trecute, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, chiar de către Alteţa Sa Regală Principesa Moş­te­nitoare Margareta, în urma participării la Con­cursul Internaţional de Creaţie Originală Bas­mele Reginei Maria.    

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3806

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 07 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Atelier de confecţionat păpuşi

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 10 - 14 iulie 2017, în cadrul programului educaţional-cultural „Vacanţa de vară… la ţară!“, atelierul de meşteşuguri tradiţionale Arta confecţionării păpuşilor, ediţia a VII-a. Atelierul este coordonat de creatoarea populară Elena Nencov, din Curtea de Argeş. Activitatea are ca temă cunoaşterea portului tradiţional românesc din diferite zone etnografice ale României. Păpuşile, îmbrăcate în costume tradiţionale, vor fi realizate în tehnicile specifice satului (ţesut, cusut, brodat) şi confecţionate din materiale naturale: lînă, bumbac, cînepă. La atelierul de creaţie, vor participa copii de la şcoli şi grădiniţe din judeţul nostru, deschiderea taberei urmînd să aibă loc pe 10 iulie, la orele 10, în parcul Goleştilor.

I.Ivănoiu


 


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 698

 
Exponatul lunii, la Muzeul Judecean Arge_ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 iulie 2017


Exponatul lunii, la Muzeul Judeţean Argeş

 

Muzeul Judeţean Argeş expune, în luna iulie, în cadrul mini-expoziţiei Exponatul lunii, „Anuarul Ordinului Mihai Viteazul 1916 - 1920 şi Ordinul Mihai Viteazul, clasa a III-a, acordat lui Constantin Calotescu, comandant al Regimentului 4 Infanterie“.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 701

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 3041
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 21.08.2017

4.339 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter