Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Flautul fermecat, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 31 mai 2017

Primul concert cameral din iunie

Flautul fermecat, la Filarmonică

 

Vineri, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează primul concert cameral al lunii, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 553

Continuare
 
Jurnalul lui Mircea Eliade Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

Astăzi, Cristian Bădiliţă va depăna la Biblioteca Judeţeană

Jurnalul lui Mircea Eliade

 

Astăzi, de la ora 17, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, istoricul, poetul şi eseistul Cristian Bădiliţă va depăna povestea salvării unui fragment important din Jurnalul lui Mircea Eliade. Manifestarea este organizată cu ocazia împlinirii a 110 ani de la naşterea celebrului scriitor-savant.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 564

Continuare
 
Festival Internaţional de Muzică Uşoară Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 31 mai 2017

Corina Chiriac şi Adrian Ordean, în juriu la Cîmpulung

Festival Internaţional de Muzică Uşoară

 

Astăzi, la Cîmpulung, debutează cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Stars of Song”, eveniment care va reuni zeci de concurenţi din ţară şi străinătate. Con-cursul se va derula pe parcursul a trei zile şi va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor C.D. Aricescu. Festivalul va avea două secţiuni, de interpretare şi de creaţie, pentru patru categorii de vîrstă (6 - 9 ani, 10 - 12 ani, 13 - 16 ani şi 17 - 24 ani). Comparativ cu edi-ţiile trecute, organizatorii au fost nevoiţi să supli-menteze locurile pentru fiecare secţiune.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 786

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Maraton de poveşti

Actorii Secţiei Aşchiuţă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti vor susţine în următoarele zile o mulţime de spectacole în mai multe localităţi din judeţul nostru cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Astfel, mîine, la ora 12, la Lereşti, va fi prezentat spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“, la  Goleşti, pe 1 iunie, la ora 12, „Lădiţa fermecată“, şi joi, în centrul Piteştiului, de la ora 19, va fi pus în scenă acelaşi spectacol.

 Peste 600 de copii, la Goleşti

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în această săptămînă, în cadrul  programului naţional Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun,  proiectul educaţional Ateliere de creaţie. Elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi: ateliere de creaţie (motive decorative tradiţionale pe ceramică şi porţelan, arta ţesăturilor de lînă, arta confecţionării păpuşilor tradiţionale, arta prelucrării lutului, după tehnica Cucuteni), iniţiere în echitaţie şi vizitarea muzeului. La atelierele de creaţie şi la celelalte activităţi şi-au anunţat participarea peste 600 de copii şi cadre didactice care vor fi coordonaţi şi îndrumaţi de muzeografi, restauratori şi meşteri populari.                                     

„Dănilă Prepeleac“, la Davila

Astăzi, de la ora 14, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac“, o adaptare de Constantin Paiu a poveştii lui Ion Creangă, în regia Luminiţei Borta şi Matei Varodi. Scenografia aparţine Mirunei Varodi şi Mihaelei Dinu Piţigoi. Din distribuţia spectacolului fac parte: Ionuţ Oanţă, Adriana Drugulescu, Marius Pieca, Mihai Nistor, Gabriela Stanciu, Luiza Stoica, Elena Mengheşi, Florentina Salomeea, Puiu Mărgescu şi trupa de balet a teatrului.

Reciclare creativă

Mîine, de la ora 13, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea „Reinventează!“. Este vorba de un atelier de reciclare creativă la care participă elevi de la mai multe  instituţii de învăţămînt. Activitatea este dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.      

„Culori cu tîlc“

Mîine, de la ora 15, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura manifestarea intitulată „Culori cu tîlc“, care este organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. La manifestarea la care participă elevi de la instituţii de învăţămînt constă într-un atelier de pictură pe farfurioare de lut.

Grupaj de I.Ivănoiu   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 395

 
Copiii, mici arheologi la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 mai 2017

Mîine, în cadrul unui atelier vor restaura obiecte

Copiii, mici arheologi la Muzeul Judeţean

 

Muzeul Judeţean Argeş îi sărbătoreşte şi anul acesta pe copii, de ziua lor. Petrecerea de 1 Iunie este încă un motiv în plus să îţi implici copilul în activităţi amuzante, dar şi educative şi să daţi împreună startul distracţiei cu ceva timp înainte de Ziua Copilului.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 654

Continuare
 
Festivalul Tinere talente, la Centrul Multifuncţional Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 mai 2017

Aflat la a VI-a ediţie,  

Festivalul Tinere talente, la Centrul Multifuncţional

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 iunie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, a VI-a ediţie a Festivalului Tinere talente. Orchestra simfonică a instituţiei va fi dirijată de Alexandru Ilie.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 518

Continuare
 
Comedie cu Florin Busuioc! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 mai 2017

Astăzi, la Casa Sindicatelor, se joacă „Fidelitate“

Comedie cu Florin Busuioc!

 

Iubitorii de teatru pot rîde în hohote la comedia „Fidelitate“. Spectacolul se va juca astăzi, la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Preţul unui bilet este de 50 de lei, indiferent de locul din sală. În rolurile principale îi veţi putea vedea pe Adelaida Zamfira, Florin Busuioc (Busu) şi Gheorghe Ifrim.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 554

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 29 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi pentru copii

Începînd de astăzi şi pînă pe 10 iunie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia 1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului. Aceasta cuprinde noutăţile editoriale de profil, din colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş.    

 Dublă lansare de carte

Astăzi, de la ora 17, în Sala de Conferinţe de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc o dublă lansare de carte. Vor fi lansate lucrările „Israel şi neamurile“, autor Ioan Stancu, respectiv „Învăţătura despre Maica Domnului după Sfintele Evanghelii“, autoare Mirela - Isabela Popescu    

 


Piky împlineşte 14 ani

Societatea Apă-Canal 2000 SA Piteşti anunţă că se împlinesc 14 ani de cînd desfăşoară Programul Educaţional Piky, în data de 3 iunie fiind Ziua lui Piky, mascota societăţii, marcă înregistrată la OSIM. Cu această ocazie, societatea Apă-Canal 2000 organizează două acţiuni, şi anume:  Călătoria lui Piky - lecţie despre apă, vizite la Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti, participanţi fiind elevii din clasa a II-a C de la Şcoala Gimnazială Alexandru Davila, din Piteşti; Zilele Porţilor Deschise - în perioada 6 - 9 iunie 2017, între orele 9 - 15, grupuri de elevi şi cadre didactice vor putea vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţiile de Epurare Piteşti/Costeşti/Topoloveni, în baza unei programări la tel. 0348.807.105 sau prin e-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Societatea Apă-Canal 2000 SA Piteşti urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice un sfîrşit de an şcolar plin de realizări şi satisfacţii!

SUPER OK, azi, la Davila

Teatrul pentru toţi şi Trupa de teatru AD-HOC vă invită, astăzi, la ora 19, în sala mare a Teatrului Al. Davila, din Piteşti, la un spectacol ce aduce în prim plan relaţiile umane în spaţiul virtual.  SUPER OK este o reţetă a unui acum nu foarte îndepărtat, un acum ce vine ca o consecinţă, mai mult sau mai puţin anticipată, a unei societăţi moderne. SUPER OK este despre un cuplu ciudat şi problemele pe care le întîmpină într-o societate modernă. Un EL stîngaci care este interesat de esenţă şi o EA absorbită de lumea media, interesată de aparenţă. Din distribuţie fac parte: Larisa Voiculescu, Andrei Barbu şi  Ovidiu Braşov. Textul piesei aparţine lui Mircea Moroianu iar regia este realizată de Diana Iacomir.    

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

 
Ziua Culturii Chineze, la Universitatea din Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 29 mai 2017

 

Ziua Culturii Chineze, la Universitatea din Piteşti


Miercuri, la ora 12, în sala B 007 a  Bibliotecii Universităţii din Piteşti, strada Şcolii Normale (fosta Gh. Doja), va fi sărbătorită Ziua Culturii Chineze. Evenimentul organizat prin intermediul Centrului pentru Relaţii Internaţionale (CpRI) se află la a II-a ediţie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 578

Continuare
 
Viţa de Vie cîntă la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 29 mai 2017

Un nou proiect, „Acusticul de Weekend“

Viţa de Vie cîntă la Filarmonică

 

Filarmonica Piteşti desfăşoară, începînd cu prima sîmbătă a lunii iunie, un proiect nou, „Acusticul de Weekend“, cu participarea soliştilor şi a trupelor româneşti de renume.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 500

Continuare
 
„Povestea Castelului Peleş“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 29 mai 2017

Principele Radu îşi lansează cartea la Curtea de Argeş 

„Povestea Castelului Peleş“

 

Astăzi, la ora 13.00, la Muzeul Municipal din Curtea de Argeş are loc lansarea de carte „Povestea Castelului Peleş“, scrisă de Prin-cipele Radu al României.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 651

Continuare
 
Filmele săptămînii - 26 mai - 1 iunie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Filmele săptămînii - 26 mai - 1 iunie

 

Cinematograful Sebastian Papaiani
„(M)ucenicul“   

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul "(M)ucenicul", o dramă care durează 118 minute şi rulează la ora 13.00. De la ora 16.00 şi 19.00, puteţi vedea filmul "Electroboy". Filmul "(M)ucenicul" pune în discuţie teme actuale fierbinţi: fundamentalismul religios, identitatea sexuală, educaţia şi felul în care societatea poate gestiona astfel de cazuri. Veniamin, un adolescent cuprins de o criză mistică, îşi confruntă mama, colegii şi profesorii cu Biblia în mînă. Au voie fetele să ia lecţii de înot la şcoală în bikini? Chiar e nevoie de educaţie sexuală în clasă? Ar trebui studiată teoria evoluţiei la ora de ştiinţe? Adulţii sînt copleşiţi de certitudinile pe care tînărul le strigă invocînd Scriptura. Nimeni, în afară de Elena, profesoara lui de biologie, nu-l va provoca pe propriul teren. Scenariul se bazează pe o controversată piesă de teatru, Martyr, care porneşte de la ideea că Biblia citită de un copil sau un adolescent poate da naştere unor reacţii neprevăzute. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Cinema City VIVO! Mall
Wonder Woman - Femeia fantastică 3D (AVANPREMIERĂ), acţiune, aventuri, fantastic, 141 mi­nute (Mi - J: 20.50) 
Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar (PREMIERĂ), acţiune, aventuri, comedie, fantastic, 135 minute (V: 13.40; 14.40; 16.20; 17.20; 19.00; 20.00; 21.40; 22.40; L - Ma: 13.40; 14.40; 16.20; 17.20; 19.00; 20.00; 21.40; 22.40; S - D: 12.00; 13.40; 14.40; 16.20; 17.20; 19.00; 20.00; 21.40; 22.40; Mi: 13.00; 14.40; 15.30; 17.20; 18.10; 20.00; 21.20; 22.40; J: 12.00; 13.00; 14.40; 15.30; 17.20; 18.10; 20.00; 21.20; 22.40)
Cum să fii amantu' la femei, comedie, 117 minute (V: 15.10; 19.30; 22.00; L - J: 15.10; 19.30; 22.00; S - D: 14.50; 19.20; 22.00) 
King Arthur: Legenda sabiei 3D, acţiune, fantastic, 124 minute (V - Mi: 14.30; 17.00; 19.40; 22.20; J: 11.50; 14.30; 17.00; 19.40; 22.20)
Prizoniere de vacanţă, comedie, 91 minute (V: 13.10; 17.30; 22.40; L - Mi: 13.10; 17.30; 22.40; S - D: 13.10; 17.10; 22.40; J: 11.10; 13.10; 17.30; 22.40)  
Deep: O aventură nesfîrşită 3D - dublat, animaţie, 92 minute (V: 13.10; L - J: 13.10; S - D: 12.30)    
Alien: Covenant, aventuri, horror, SF, thriller, 123 minute (V - J: 15.10; 17.40; 20.10) 
Gardienii Galaxiei Vol. 2 - 3D, acţiune, SF, 137 minute (V - Ma: 16.10; 19.10; 21.50; Mi - J: 15.30; 18.30)  
Bîrzoiul Richard 3D - dublat, animaţie, aventuri, 86 minute (S - D: 11.50)
The Boss Baby: Cine-i şef acasă? 3D - dublat, comedie, 97 minute (V: 14.00; L - Ma: 14.00; J: 11.10; 13.20; S - D: 11.10; 14.00; Mi: 13.20)
Frumoasa şi Bestia 3D - dublat, fantastic, muzical, romantic, dragoste, 123 minute (S - D: 12.10)        Antonela Roşu     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 420

 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

 

Ce mai citim, ce mai scriem?

Din veghiile duhovniceşti  ale părintelui misionar Nicolae Ionescu, poeme reunite în volumul „Echinox“:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 401

Continuare
 
Ce iau pe mere dau pe pere Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Cînd realitatea bate literatura

Ce iau pe mere dau pe pere

 

Cresc salariile. Se scumpesc gazele. Creşterile, în perspectivă. Scumpirile, fără amînare. În avalanşă. Liberalizarea gazelor . Efectul? O scumpire istorică, de peste 20%. Dintr-odată, aproape jumătate din creşterile ce s-au anunţat. Fără dezbateri în parlament. Pe şest. Hoţeşte. Fără justificare faţă de preţul real, fără gradul de suportabilitate al consumatorului care este cetăţeanul român. Nişte bani ce intră în buzunarele unei clientele dubioase. Nişte inşi numiţi altădată băieţii deştepţi, care încasau sume fabuloase pe nişte facturi din vînzări de energie şi mărfuri produse de firme de stat, tot la stat.


Comentarii (2) | Vizualizari: 709

Continuare
 
Ca într-o ploaie de stele Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

 

Ca într-o ploaie de stele


Şi nu este o întîmplare. Se întîmplă destul de des  ca în Piteşti să se ţină lanţ evenimentele cultu­rale. Iată că după multi­plele şi variatele mani­festări desfăşurate timp de o săptămînă, prilejuite de sărbătorirea trecerii celor 629 de ani de la atestarea docu­mentară a acestei aşe­zări, ne în­­tîl­nim deo­dată cu un con­cert extraordinar al Filarmonicii, care rotunjea şi ea un deceniu de acti­vitate, cu arii memo­rabile de Johann Strauss Sr., Marşul lui Radetzky, Alexander Borodin, Dan­surile polovţiene, Giuseppe Verdi, Uvertura la Forţa destinului, Josef Strauss, Polca fără griji ş.a.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 496

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Cum te simti, doctore?“

Mîine, de la ora 19, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi pus în scenă spectacolul „Cum te simţi, doctore?“. În spectacol îşi dau concursul actorii Adriana Drugulescu, Mihai Nistor, Ionuţ Oanţă, Gabriela Roşu, Marius Pieca, Gabriela Stanciu şi Puiu Mărgescu, soliştii Constantin Nica, Cristina Neacşu, Claudia Zamfir, Iulia Pupezescu, Marius Bălan şi Iulian Selea şi dansatorii din cadrul estradei. 

 Lădiţa fermecată

Mîine, de la ora 11.30, la Secţia pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă a Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Lădiţa fermecată“, de Gabriela Roşu şi Nicolae Bănică. Din distribuţie fac parte actorii Cristina Muscalu, Dani Slătioreanu, George Slătioreanu şi Dan Savu. Scenografia îi aparţine lui Cristian Stan, iar regia lui Nicolae Bănică.      

„Legat în lanţuri2

Astăzi, de la ora 19, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Legat în lanţuri“, o versiune românească de Bogdan Cioabă, după textul lui George Feydeau. Regia şi ilustraţia muzicală sînt realizate de Bogdan Cioabă, iar scenografia de Cristina Ciucu. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Mirela Popescu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Mirela Dinu, Petrică Dumitrescu, Cristina Caragea, Adrian Duţă, Robert Tudor, Daniela Butuşină, Elena Mengheşi şi Sorin Voica.   

„Hotarul basmelor“

Astăzi, de la ora  11.30, Secţia Aşchiuţă a Teatrului Al. Davila din Piteşti, va prezenta spectacolul „Hotarul basmelor“, de Mariana Tănăsescu, în regia lui Emilian Cortea. Din distribuţie fac parte actorii Andreea Botescu, Olga Podaru, Aura Floroiu, Cristina Muscalu, George Slătioreanu şi Florin Drăguţă. 

Grupaj de I.Ivănoiu 

 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 458

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 2942
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter