Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Cel mai frumos copil din Argeş“!      *** Feriţi-vă de abuzul de antibiotice!      *** A doua zi de protest la APIA!      *** 1 km pe verticală, în 4 zile      *** Concert de 16 chitare!      *** Taţii pot cere concediu paternal      *** UN BUST AŞTEPTAT ŞI MERITAT      *** GENERAŢIA BÎNTUITĂ      *** Filmele săptămînii - 17 - 23 noiembrie      *** Un primar pierde mandatul      *** Fraţii Dobre au ieşit din arest      *** Se cere mutarea elevei cu probleme de adaptare      *** Poliţiştii, reprezentaţi de aceiaşi sindicalişti      *** Cinematograful Sebastian Papaiani se închide      *** Cumpăraţi cu încredere servicii de la Telekom!      *** Detectorul de gaz nu e obligatoriu pentru toţi      *** Eduard şi Ciobanu rămîn antrenori la FC Argeş!      *** Ştiri de la CS Mioveni      *** Liderul face deplasarea la Făget + Ştefăneştiul poate urca în clasament      *** Fotbal la TV, în weekend      *** Curiozităţi pescăreşti      *** Pescuit sportiv fără crap, somn, ştiucă şi şalău!     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 30 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Dezbatere la Centrul Europe Direct Argeş

Joi, 2 noiembrie, la ora 8.30, Centrul Europe Direct Argeş va organiza o reuniune dedicată bibliotecilor publice ca factori de dezvoltare comunitară. Evenimentul se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, dezbaterea vizînd tendinţele şi bunele practici europene şi îmbunătăţirea competenţelor digitale, prin utilizarea instrumentelor de prelucrare a imaginilor. Vor fi prezentate proiectele europene de dezvoltare personală şi profesională, cuprinse în Programul Erasmus +, şi Proiectul România EduCaB. Cel mai aşteptat episod va fi, cu siguranţă, cel al premierii multiplicatorilor de informare europeană din Argeş.

I.Ivănoiu

 


    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 287

 
Sărbătoarea Dovleacului, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 30 octombrie 2017


Sărbătoarea Dovleacului, la Mioveni

 

Costumaţi în dovleci, prinţese, vrăjitoare şi vampiri, preşcolarii din Mioveni au serbat, zilele trecute,  prima ediţie a „Sărbătorii Dovleacului“.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 391

Continuare
 
Turneul „Vă place Beethoven?“ se încheie la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 30 octombrie 2017

Astăzi, la Filarmonică,

Turneul „Vă place Beethoven?“ se încheie la  Piteşti

 

Filarmonica Piteşti organizează, astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul cameral „Vă place Beethoven?“, susţinut de violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Daniel Goiţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 330

Continuare
 
Filmele săptămînii - 27 octombrie- 2 noiembrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

Filmele săptămînii - 27 octombrie- 2 noiembrie

 Cinematograful Sebastian Papaiani
„Capace“     
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Capace“, dramă, care durează 80 de minute şi rulează la ora 13.00 şi 17.00. De la ora 15.00 puteţi vedea filmul „Octav“, iar la ora 19.00 filmul „Dumnezeu să ne ierte“. „Capace“ este povestea unui bărbat bogat şi puternic, dar singur, care îşi conduce afacerile cu autoritate şi fără scrupule. Concurenţa îl atacă pe Bursă şi bărbatul îşi aminteşte de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere. O criză de inimă şi vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întîlneşte marea, cu oameni simpli şi obiceiuri străvechi. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 280

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017


 Ce mai citim, ce mai scriem?

 
Din antologia Cenaclului Literar „Sind Junior“, „Ucenicii Vrăjitori“ , volumul al 12-lea, publicat de Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti
Bianca Dobrescu
Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filosofie, master Relaţii internaționale şi etica relaţiilor internaţionale, anul II
Confesiunea altcuiva
în kimonoul ăsta, luat la juma’ de preț de la sh
(afacere bună, prezintă o singură pată)
mă holbez la chipul din faţa mea
- cine naiba eşti?
(răcnesc cît mă ţin plămînii)
- o linie curbă, o linie dreaptă, un salt,
un muşchi încordat, o vorbă nespusă
- cine naiba eşti????
- o lecţie de supravieţuire pe care n-ai ştiut-o niciodată pe dinafară
- un nimic pus deoparte de care nu ştii să te bucuri
- un strigăt stins
(şi apoi fug, că e singurul lucru la care nu dau rateuri vreodată).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 330

Continuare
 
De dor, bade Traian... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017


De dor, bade Traian...

 

Traian Gărduş a fost un dascăl de Limbă engleză. Citit, doct, însă zburdalnic. Acesta era harul pe care s-a priceput de minune a-l găzdui în fii­n­ţa sa, cu acesta la purtător, se recomandă, poate, eternităţii! Dar, vorba lui Ionesco, dacă ar mai fi printre noi, printre suspinele serafice şi înaripate, ar mai regăsi forţa şi umorul, duhul şi plăcerea să ne glăsuiască: „Onorat public, pînă acum m-aţi neînţeles destul, aşadar a venit vremea să mă înţelegeţi!... Onorat public, apreciază-mă! N-o să-ţi pară rău!“.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 336

Continuare
 
Bonomul de Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

DIN CASETA CU PORTRETE

Bonomul de Piteşti

 

Omul fără duşmani. Care nu a învăţat să urască, să pizmuiască, să pone­grească, deşi a trăit aici, în acest frumos oraş, care avea şi multe apu­cături de mahala. Şi nici nu a fost duşmănit, urît, prigonit. Dimpotrivă, pen­tru toată lumea era un răsfăţat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 393

Continuare
 
Expoziţia Naţională de Artă Naivă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017


Expoziţia Naţională de Artă Naivă                                          

Unul dintre cele mai aşteptate   evenimente dedicate exclusiv   artei naive, Expoziţia Naţională de Artă Naivă, îşi deschide anul acesta larg porţile pentru aXLIX-a ediţie, astăzi, la ora 10, la Muzeul Judeţean Argeş. Lucrările sînt expuse la Galeria Naţională de Artă Naivă a Muzeului JudeţeanArgeş  (corpul C, intrarea din Bulevardul   Eroilor). La tradiţionala manifestare vor fi prezenţi artişti naivi din întreaga ţară. Sînt aşteptaţi toţi cei care vor să afle mai multe despre arta naivă românească, dar şi cei care vor să redescopere lumea  plină de prospeţime şi sinceritate din lucrările expuse.    
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 295

 
Vouchere de vacanţă pentru salariaţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

Senatul a adoptat proiectul de lege

Vouchere de vacanţă pentru salariaţi

 

Angajaţii de la stat vor primi vouchere de vacanţă, care vor fi egale cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 46/2017 referitoare la voucherele de vacanţă în forma adoptată de Guvern, astfel că autorităţile publice locale şi centrale vor acorda angajaţilor din sistemul public central sau local, pentru perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie sub formă de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.     


Comentarii (1) | Vizualizari: 941

Continuare
 
Vacanţă pentru elevi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

La ciclul primar, pînă pe 5 noiembrie,

Vacanţă pentru elevi

 

Elevii din învăţămîn­tul primar şi grupele din învăţămîntul pre­şcolar au intrat în pri­ma vacanţă din a­cest an şcolar. Pînă pe 5 noiembrie, elevii vor avea liber.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 558

Continuare
 
Focul lui Sumedru, pe dealul Măţăului Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 27 octombrie 2017

Distracţie la maximum!

Focul lui Sumedru, pe dealul Măţăului

 

„Hai la focul lui Sumedru!“ - au fost cuvintele de ordine, miercuri seara, în ajunul Sfîntului Dumitru, în mai multe localităţi argeşene, unde zeci de focuri s-au ridicat „pînă la cer“, vestind sfîrşitul anului agricol şi al pregătirilor pentru iarnă. Sute de glasuri de copii s-au făcut auzite, îndemnînd oamenii să vină în jurul focurilor cu mere, pere, nuci, covrigi ori alte bunătăţi făcute în casă, în timp ce adulţii se cinsteau cu cîte un pahar de vin sau de ţuică, comentînd aprig subiectele politice la zi ori pe seama recoltelor din acest an. Zeci de focuri puri­ficatoare s-au ridicat „pînă la cer“, vestind sfîrşitul anului agricol. După tradiţie, doar aşa oamenii vor avea şi la anul parte de belşug, noroc, sănătate şi bucurie.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 599

Continuare
 
Salvamontiştii donează o căţeluşă Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 26 octombrie 2017


Salvamontiştii donează o căţeluşă

Salvamontişii argeşeni donează o căţeluşă în vîrstă de 5 - 6 săptămîni, care a venit pe lume la Cota 2000 şi, cum a nins deja la munte, condiţiile nu sînt propice pentru un pui. Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a postat pe pagina sa următorul mesaj: „Născuţi la Cota 2000, pe Transfăgărăşan, din ciobăneşti albi complet, specifici Făgăraşului. A mai rămas doar ea, singura fetiţă, restul de trei rămaşi în viaţă au fost adoptaţi. Am coborît-o la Valea Iaşului, pînă reuşim să-i găsim un stăpîn, pentru că sus se va strica vremea definitiv. Promite să fie cuminte şi loială... Vreun amator? :)“.     
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 496

 
Leac de inimi frînte, la Muzeul Goleşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 26 octombrie 2017

Expoziţie inedită cu obiecte ale iubirii sau trădării

Leac de inimi frînte, la Muzeul Goleşti

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează o provocare inedită şi spectaculoasă! Fii eroul expoziţiei „Despre dragoste şi umbrele ei“, care va avea loc la Muzeul Goleşti! Acesta este îndemnul specialiştilor de la această instituţie care dau startul înscrierilor la o expoziţie specială de obiecte ce simbolizează iubirea sau trădarea şi divorţul!    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 651

Continuare
 
Se vor înfiinţa Puncte Gastronomice Locale Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 26 octombrie 2017

Sub forma unor unităţi de alimentaţie publică de tip familial,

Se vor înfiinţa Puncte Gastronomice Locale

 

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează, începînd de astăzi şi pînă pe 30 noiembrie, o campanie de informare privind Punctele Gastronomice Locale. Această campanie are un dublu scop, aceea de a aduce la cunoştinţă publicului larg detalii despre aceste unităţi de alimentaţie publică de tip familial şi de a oferi celor interesaţi argumente pentru a deveni proprietarii unui Punct Gastronomic Local.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 753

Continuare
 
Elena Pascu, pe scena Festivalului Crizantema de Aur Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 26 octombrie 2017

După 40 de ani de la cîştigarea trofeului,

Elena Pascu, pe scena Festivalului Crizantema de Aur

 

Îndrăgita interpretă de muzică populară şi ro­manţe, Elena Pascu, a sus­ţinut, de curînd, la Tîrgovişte, un recital în cadrul ediţiei jubiliare a Festivalului Naţional de Romanţe Crizantema de Aur, cu ocazia celei de-a 50-a ediţii. Prestigiosul festival de romanţe se află sub Patronajul Comi­siei Naţionale a României pentru UNESCO.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 422

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Grădiniţa Căsuţa Poveştilor împlineşte 50 de ani

Mîine, la ora 10, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Căsuţa Poveştilor - Piteşti aniversează 50 de ani de activitate. Cu acest prilej, va fi lansată revista „O grădiniţă de poveste“, va fi prezentat programul artistic „Suflet de copil“ şi va fi vernisată expoziţia „Bostaniada“.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 3233

 
 
 

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

UN BUST AŞTEPTAT ŞI MERITAT
Frumos articol.Toata admiratia pentru d-ul profesor!Dansul este printre putinii care ne mai amintesc de valori si modele...
18/11/17 12:17 Mai mult...

Eduard şi Ciobanu rămîn antrenori la FC Argeş!
dle Eduard in campionatul trecut Negoita a fost indepartat de la echipa de complotul facut de COTIGA 'PANAIT.Cand un juc...
18/11/17 10:37 Mai mult...

Cumpăraţi cu încredere servicii de la Telekom!
De facturi umflate nu scrieti?
18/11/17 10:19 Mai mult...

Cumpăraţi cu încredere servicii de la Telekom!
Da,suntem prosti pentru ca acceptam toate rahaturile lor pe care le platim cu multi bani, suntem prosti ca am vandut tot...
18/11/17 09:11 Mai mult...

Trei jucători de la Şcoala Dani Coman la lotul U 16
DC si a schimbat denumirea si investitorul,Ianovschi a tras sforile sa dispara multi copii sa joace cei de care pomeniti...
18/11/17 08:58 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Lun, 13.11.2017

--- 4.975 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter