Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Dansul formelor şi culorilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 05 aprilie 2017

Expoziţie a artistului basarabean Eric Perjovschi

 Dansul formelor şi culorilor

 

Iubitorii de artă pot admira, pînă pe data de 21 aprilie, la Muzeul Municipal din Curtea de Argeş, expoziţia Dansul formelor şi culorilor, semnată de artistul basarabean Eric Perjovschi. Vernisajul expoziţiei a avut loc ieri, în prezenţa unui numeros public.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 294

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 05 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Festival Regional de Teatru „Gheorghe Dinică“

Comuna Bughea de Jos va găzdui, în data de 13 mai, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Regional de Teatru „Gheorghe Dinică“, destinat elevilor de gimnaziu de la şcolile din judeţul Argeş. Festivalul este un proiect educaţional şi este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Manifestarea, organizată în semn de omagiu adus marelui actor, care a deţinut, în ultimii ani din viaţă, o casă de vacanţă la Bughea de Jos, pe „Aleea artiştilor“, în zona Mlăci, contribuind la viaţa culturală a comunei, este structurată pe mai multe secţiuni: recitare în limbile română, franceză şi engleză, monolog dramatic, interpretare de melodii şi dansuri. Micii artişti vor evolua pe scena Căminului Cultural din Bughea de Jos, dar şi la şcoala gimnazială din localitate.     

N.Manole

Se lansează un volum istoric

Centrul Cultural Piteşti şi Facultatea de Teologie, Istorie şi Arte, din cadrul Universităţii Piteşti, organizează lansarea volumului istoric Seimenii în Ţările Române. Contribuţii la istoria organizării militare a românilor în secolele XVII-XVIII, de conf. univ. dr Claudiu Neagoe. Originar din Cîmpulung - Muscel, Claudiu Neagoe este absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti, doctor în istorie şi conferenţiar la Facultatea de Teologie, Istorie şi Arte, din cadrul Universităţii Piteşti. Este autor al unor volume cu caracter de monografie şi sinteză istorică, precum şi al unor volume de studii de istorie medievală şi premodernă românească şi europeană, dintre care: Modele culturale şi realităţi cotidiene în societatea românească (sec. XV-XIX) (2009), Arnăuţii în Ţările Române. Studiu istoric (2010), O istorie a Europei de la Antichitatea tîrzie pînă în jurul anului 1000 (2011), Cîmpulungul medieval şi premodern (2012), O scurtă istorie a românilor, vol.I, sec. VIII-XIV, ediţia  a II-a, revăzută şi adăugită (2014). Evenimentul editorial va avea loc astăzi, de la ora 16, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

Eveniment editorial

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară Liviu Rebreanu vă invită la lansarea volumului de proză scurtă cu titlul „Calul măgarului“, de scriitoarea Zina Petrescu. Originară din municipiul Cîmpulung-Muscel, Zina Petrescu este absolventă a Institutului Pedagogic din Cîmplung-Muscel şi membră fondatoare a Fundaţiei Literare Liviu Rebreanu. Este autoare a peste 10 volume de poezie şi proză, obţinînd peste  30 de premii la festivaluri de creaţie şi concursuri. Evenimentul editorial, coordonat de profesoara-poetă Allora Albulescu, preşedintele Fundaţiei Literare Liviu Rebreanu, va avea loc mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

Femeia migrant în societate

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Solidaritatea Umană Nova organizează simpozionul cu tema „Femeia migrant în societate“, precum şi o expoziţie culinară cu degustare, pregătită de femei migrant, cu preparate culinare din ţara de origine şi din România. Evenimentul, coordonat de col. (r) Niculae Jianu, preşedinte fondator al Asociaţiei Solidaritatea Umană Nova se va desfăşura joi, 6 aprilie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 313

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Poveşti pe o... sfoară“

Mîine, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea „Poveşti pe o... sfoară“. Este vorba de o activitate educativă, avînd ca scop promovarea literaturii pentru copii şi stimularea apetitului pentru lectură. Activitatea este dedicată Zilei Internaţionale a Cărţii şi aniversării a 212 ani de la naşterea îndrăgitului autor danez Hans Christian Andersen. Participă elevi cu vîrste cuprinse între 8 - 11 ani, care vor afla detalii despre viaţa şi opera scriitorului şi vor citi poveşti, pe care le vor ilustra. Desenele vor fi expuse pe sfoară.    

Atelier de mărgelit

Pe 6 aprilie, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un atelier de mărgelit. Elevii cu vîrste cuprinse între 7 şi 11 ani vor realiza accesorii personalizate. Cursul are ca scop dezvoltarea imaginaţiei şi a îndemînării.   

I.Ivănoiu

Duminica este dedicată copiilor

Duminica este dedicată copiilor la VIVO! Piteşti. Cei mici sînt invitaţi şi duminica aceasta, de la ora 16, să ia parte la un eveniment special. Centrul comercial se transformă într-un tărîm magic al basmelor şi jocurilor copilăriei. Copiii vor avea parte de o mulţime de jocuri şi concursuri haioase, vor participa la ateliere de creaţie, se vor picta pe faţă, vor primi cadouri şi se vor bucura de un spectacol de teatru diferit în fiecare săpămînă.    

A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 328

 
Simpozion judeţean la Muzeul Goleşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 aprilie 2017
 

Simpozion judeţean la Muzeul Goleşti

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, pe 6 aprilie a.c., la ora 11, simpozionul judeţean cu tema: Simboluri precreştine în arhitectura tradiţională românească. Obiectivul evenimentului este acela de a aduce, în actualitate, elemente de veche tradiţie autohtonă specifice culturii populare româneşti.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 339

Continuare
 
Concert pentru bandoneon, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Joi, cu un solist din Argentina,

Concert pentru bandoneon, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 6 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert al lunii. În cadrul acestuia, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de József Horváth, va evolua, la bandoneon, Omar Massa, din Argentina.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 429

Continuare
 
Expoziţie de gravură, la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

„Imago Mundi“, de ZuZu Caratănase

Expoziţie de gravură, la Muzeul Judeţean

 

 Muzeul Judeţean Argeş organizează, mîine, la ora 14, vernisajul expoziţiei de gravură „Imago Mundi“, semnată de ZuZu Caratănase. Vernisajul va avea loc la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer - Cumpăna, Bulevardul Republicii nr. 33.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 290

Continuare
 
„Lovit de fulger“, la Davila Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Trupa AD-HOC prezintă premiera

 „Lovit de fulger“, la Davila

 

Trupa de teatru AD-HOC vă invită la premiera spectacolului „Lovit de fulger”, adaptare de Diana Iacomir după Chris Colfer, astăzi, la ora 19, în sala studio 125 Liviu Ciulei a Teatrului Al. Davila.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 391

Continuare
 
Expoziţie 3D de amenajări interioare Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Alexandru Pantilie prezintă la Rectoratul UPIT

 

Expoziţie 3D de amenajări interioare

 

Pînă pe data de 28 aprilie, la Rectoratul Universităţii din Piteşti, are loc o Expoziţie 3D de proiecte pentru amenajări interioare. Aceasta aparţine lui Alexandru Pantilie, care vine cu o mulţime de idei pentru o casă mai frumoasă.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 773

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

 Alte ştiri pe scurt

 

150 de ani de Societate Academică Română

Biblioteca Judeţeană Argeş organizează, pînă pe 30 aprilie, expoziţia cu tema Societatea Academică Română - 150 de ani în serviciul naţiunii. Expoziţia selectivă, realizată de Secţia Presă şi Legislaţie, pe baza fondului de documente al Bibliotecii, prezintă discursurile de recepţie ale membrilor Academiei Române, rostite în perioada 1869 - 1912, cu ocazii sau în împrejurări speciale.

    

Expoziţie despre Basarabia

În această săptămînă, în holul Bbliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia Istoria românilor în context european. Basarabia de aproape şi de departe. 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Este vorba de o expoziţie de carte istorică şi documente, realizată în colaborare cu Arhivele Naţionale Piteşti.    

  

ART D‘ECHO

Începînd de astăzi şi pînă pe 15 aprilie, holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş va găzdui expoziţia ART D‘ECHO. Este vorba de o expoziţie de artă plastică, avîndu-i ca autori de Radu Petrişor şi Şandor Constantin.  

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 310

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Nunta lui Figaro

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, în regia lui Cristian Ioan. Din distribuţie fac parte actorii: Gabriel Gheorghe, Ramona Olteanu, Dan Ivănesei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Petrişor Stan, Dan Andrei, Robert Tudor, Petrică Dumitrescu, Vasile Pieca, Adrian Duţă, Daniela Marinache, Marius Pieca, Andrei Nedelea şi Daniela Butuşină.   

 

„Ursul păcălit de vulpe“

Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă prezintă astăzi, de la ora 11.30, spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“, de Carmen Călin, în regia lui Nicolae Bănică. Din distribuţie fac parte: Dan Savu, Olga Podaru, Armanca Serac şi George Slătioreanu.   

 

Moş Poveste vine la Aşchiuţă

Duminică, la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Moş Poveste se întoarce“, de Nicolae Bănică şi Gabriela Roşu, regia artistică Nicolae Bănică. Sînteţi aşteptaţi la întălnirea cu simpaticul bătrînel care va scoate din tolba sa cele mai frumoase poveşti.    

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 266

 
BOUL ŞI VIŢELUL ÎN TRANZIŢIE Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

FABULE PLAGIATE

BOUL ŞI VIŢELUL ÎN TRANZIŢIE

 

 Ajuns viţelul mare în rang şi gros la pungă, se odihnea într-o zi la amiază în grădina de vară a palatului său, cînd îl sună de la intrare:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 330

Continuare
 
Scufiţa Roşie cu surprize… Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Scufiţa Roşie cu surprize…

 

 Ce să cauţi iarna în pădure? Nici să culegi ciuperci, nici fragi, nici zmeură, nici mure… Te mănîncă lupii!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 350

Continuare
 
Fierbe Argeşul în Chei Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Din cutia cu pamflete

Fierbe Argeşul în Chei

 Niciodată Argeşul nu a văzut atîta lume pe malurile lui, de cînd s-au retras de pe şantier şi din colonii constructorii care au înălţat barajul, au îngropat în adîncuri centrala electrică, cu turbine şi generatoare cu tot, au croit Transfăgărăşanul şi au săpat tunelele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 570

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

 Mîine, îşi serbează ziua de naştere Simona Bucura Oprescu, deputat PSD, Octavian Constantinescu, CAS Argeş, Ramona Şerban, consilier local Mioveni, Cornelia Biţă, lider de sindicat la Federaţia Spiru Haret. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 318

 
Bursucul, exponatul lunii la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Bursucul, exponatul lunii la Muzeul Judeţean

 

 Muzeul Judeţean Argeş expune în luna aprilie, în cadrul microexpoziţiei „Exponatul lunii“, o spe­cia interesantă Meles meles (Linnaeus, 1758), cunoscută sub denumirea populară de bursuc sau viezure. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 350

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere medicul Marilena Miulescu, şef Secţie Gastroenterologie, de la Spitalul Judeţean Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 256

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter