Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş - Petre Ioniţescu. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 203

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de quilling

Mîine, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de quilling. Este vorba de un curs de deprindere a tehnicilor de răsucire a hîrtiei, în scopul creării de diverse obiecte - felicitări, jucării în miniatură şi tablouri. Cursul îi vizează pe copiii cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani şi este destinat dezvoltării imaginaţiei, concentrării şi creşterii stimei de sine. 

   I.Ivănoiu 

Curs de cusături populare

Pe 8 martie, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un curs de cusături populare. Acesta face parte din proiectul „Meşteşuguri uitate“ şi constă în iniţierea cursanţilor în confecţionarea eiei româneşti.  

   I.Ivănoiu

Corala D.G. Kiriac, concert la bibliotecă 

Astăzi, începînd de la ora 18.00, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu, va avea loc un concert dedicat zilei de 8 Martie. Veţi putea asculta mai multe piese interpretate de Corala D.G. Kiriac, condusă de dirijorii George Paraschivescu şi Silviu Deaconescu. Alături de ei se vor afla cei mai tineri interpreţi, de la Corul de copii „D.G. Kiriac“ Junior, condis de dirijor Daniela Colceriu.

A.Roşu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 209

 
Recital cameral la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Vineri, în cadrul Centrului Multifuncţional,

Recital cameral la Filarmonica Piteşti

 

 Vineri, 10 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un recital cameral în care vor evolua violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Daniel Goiţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 213

Continuare
 
Întîlnire cu regizorul Catrinel Dănăiaţă Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Miercuri, la Biblioteca Judeţeană,

Întîlnire cu regizorul Catrinel Dănăiaţă

 

 Miercuri, 8 martie, la ora 13, regizorul Catrinel Dănăiaţă le va vorbi celor interesaţi despre arta filmului. Discuţia va porni de la lung-metrajul ei ”Dublu”, nominalizat, cu doar cîteva zile în urmă, la Premiile Gopo 2017.

Comentarii (1) | Vizualizari: 317

Continuare
 
Gheorghe Ifrim, spectacol cu sala plină Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

A început Luna de Teatru la Mioveni

Gheorghe Ifrim, spectacol cu sala plină

 

 Într-o sală plină pînă la ultimul scaun, în hohotele explozive de rîs, jonglînd cu glume inteligente şi multă autoironie, Gheorghe Ifrim, unul dintre cei mai iubiţi actori ai generaţiei actuale, ni l-a prezentat pe „Gigel - one man show“, piesa care a deschis aseară „Luna de Teatru la Mioveni“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 268

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Giulio Armanaschi, preşedintele Comunităţii Italienilor din Argeş, dr Liliana Crăsnaru şi dr chirurg Vasile Stan. Mîine, este sărbătorită Elena Nencov, meşter popular. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 211

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Legat în lanţuri“

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi pusă în scenă comedia „Legat în lanţuri“, o versiune românească de Bogdan Cioabă, după textul lui George Feydeau. Regia şi ilustraţia muzicală sînt realizate de Bogdan Cioabă, iar scenografia, de Cristina Ciucu. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Mirela Popescu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Mirela Dinu, Petrică Dumitrescu, Cristina Caragea, Adrian Duţă, Robert Tudor, Daniela Butuşină, Elena Mengheşi şi Sorin Voica.  

I.Ivănoiu

„Leonce şi Lena“

Astăzi, la ora 18,  în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Leonce şi Lena“, de Georg Buchner, în regia artistică a lui Cristian Ioan. Din distribuţie fac parte actorii: Vasile Pieca, Dan Andrei, Ramona Olteanu, Gabriel Gheorghe, Mirela Dinu, Mirela Popescu, Adrian Duţă, Puiu Mărgescu, Tudoriţa Popescu, Cristina Caragea şi Marius Pieca. Scenografia aparţine Mirunei Varodi iar regia tehnică lui Gabi Bucătaru. 

I.Ivănoiu

Spectacol pentru copii

Astăzi la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă din Piteşti, copii, părinţi şi bunici, sînteţi invitaţi la spectacolul „Unde sînt poveştile?“. Veţi afla răspunsul la această întrebare cu ajutorul talentaţilor actori care vă vor introduce în lumea minunată a poveştilor.

I.Ivănoiu

„Cartea cu poveşti“

La Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă din Piteşti  va fi prezentat mîine, de la ora 11.30, spectacolul „Cartea cu poveşti“. Sînteţi aşteptaţi la acest spectacol pus în scenă de actorii piteşteni care îşi vor demonstra talentul şi creativitatea.  

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 222

 
Violonista Simina Croitoru, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

În cadrul unui concert simfonic,

Violonista Simina Croitoru, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale compuse de Mihail Glinka, Piotr Ilici Ceaikovski şi Serghei Prokofiev.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 244

Continuare
 
Muzica de film i-a cucerit pe piteşteni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

Joi seara, la Filarmonică,

Muzica de film i-a cucerit pe piteşteni

 

 Joi seara, publicul piteştean prezent la sediul Filarmonicii Piteşti din Centrul Multifuncţional a călătorit în lumea fascinantă a unor celebre fil-me, avînd ca ghid orchestra de brass a instituţiei, dirijată de Dalma Lidia Kovács.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 260

Continuare
 
Din romanul „Copiii războiului!“, de Varujan Vosganian Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

Ce mai citim, ce mai scriem!

Din romanul „Copiii războiului!“, de Varujan Vosganian

 

 Eram aşadar mai degrabă copiii foamei decît ai mamelor noastre. De aceea mergeam încotro ne călăuzea foamea şi ea nu ne îndemna către casă. Ne adunam cîte patru - cinci şi o porneam prin spatele bisericii Sfîntul Nicolae către catedrala Madona Dudu. Dacă era o slujbă de înmormîntare, ne strecuram prin mulţime şi aşteptam pînă la sfîrşit, pentru pomană. Nu primeam mai nimic, tot ce se dădea - şi asta dacă aveai noroc - era un pumn de seminţe de dovleac ori de floarea-soarelui. Copacii se umpleau de ciori, aşteptau ca şi noi, dar pentru ele nu rămînea mare lucru, căci mîncam seminţele cu coajă cu tot, iar pe cele căzute ne buluceam să le căutăm.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 515

Continuare
 
Asasinii pădurilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

CÂND REALITATEA  BATE  LITERATURA

Asasinii pădurilor

Nu se fură ca în codru, se fură codrul tot

 

 Domnilor senatori, deputaţi, miniştri, politicieni, consilieri şi preşedinţi de tot felul, directori, inspectori, prefecţi, primari, silvicultori! Opriţi hoţii de lemne! Nu mai lăsaţi tîlharii de codri să distrugă pădurile! De-i îngăduiţi vă faceţi părtaşi cu ei. Nu vă pătaţi conştiinţa cu sîngele codrilor, cu sîngele copacilor, cu sîngele pămîntului, cu sîngele viitorului! Mandatele trec! Trecători sîntem şi noi! Important este ce rămâne! Nu lăsaţi să rămînă în urma voastră o ţară pîrlogită.

Comentarii (1) | Vizualizari: 379

Continuare
 
Grădina de acasă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

Interviul săptămînii

Grădina de acasă

 

 La Leordeni. La Văleni. La Voineşti, în multe gospo­dării din zona colinară, livada începe din pragul şi de sub streaşina casei. Se cultivă pomi fructiferi şi pe malul şanţului, şi pe marginea drumului. Este bine, domnule inginer Ilarie Isac, preşedinte al Societăţii Naţionale a Pomicultorilor din România?

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 454

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere medicul Gabriel Copciag, şef secţie Ortopedie la Spitalul Judeţean Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 200

 
Picturile de la Muzeul Judeţean, expuse la Veneţia Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 03 martie 2017

Pînă pe 23 martie,

Picturile de la Muzeul Judeţean, expuse la Veneţia

 

 Ieri, în noua galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a avut loc vernisajul expoziţiei de artă vizuală „L’armonia cromatica nella pittura romena contemporanea“, curatoriată de Augustin Lucici. Expoziţia organizată de instituţia gazdă, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Argeş, reuneşte lucrări ale unor artişti români contemporani aflate în colecţiile Galeriei de Artă Rudolf Schweitzer - Cumpăna

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 429

Continuare
 
Pălăria de vînător de munte a Reginei Maria Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 martie 2017

Exponatul lunii martie, la Muzeul Judeţean

Pălăria de vînător de munte a Reginei Maria

 

 Muzeul Judeţean Argeş continuă seria de evenimente reunite sub genericul „Exponatul lunii”, dorind astfel să readucă în atenţia publicului o serie de bunuri culturale de patrimoniu de primă importanţă, prin valoare şi semnificaţie, păstrate în colecţiile sale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 219

Continuare
 
Elogiu naturii prin picturi, la Metopa Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 martie 2017

Expoziţie a artistului plastic Aurel Gîrjoabă

Elogiu naturii prin picturi, la Metopa

 

 Galeria de Artă Metopa din Piteşti găzduieşte, pînă pe 19 martie, o expoziţie de pictură ce cuprinde 25 de lucrări realizate de artistul plastic Aurel Gîrjoabă. La început de primăvară, picturile expuse care cuprind în mare parte natură statică reprezintă un elogiu adus naturii şi frumuseţii inegalabile a florilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 210

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 2688
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter