Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Şapte şcoli şi seminare, fără director!      *** Mezelurile i-ar fi îmbolnăvit de hepatita E!      *** 1.243 piteşteni cu handicap grav, asistaţi de Primărie      *** Roadele Taberei de Creaţie Vrăneanţu      *** Derbi la Arad, cu UTA!      *** Voluntari - Dinamo se joacă pe Nicolae Dobrin      *** Cupa României - faza pe judeţ - faza 1      *** Champions League, Play-off, retur      *** Misiune aparent uşoară cu lanterna roşie!      *** Blonda beată a golit contul americanului      *** A demisionat în urma scandalului      *** Două TIR-uri s-au lovit pe A1      *** Femeie arestată pentru tîlhării comise în Austria      *** Primarii din Mălureni şi Vlădeşti, demişi!      *** Autobuzele din comune vor opri în autogări      *** Taxele şi impozitele rămîn la fel în Mioveni     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs despre budism la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti organizează în fiecare zi de luni, între orele 18 - 20, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti, cursul „Mintea şi potenţialul său prin învăţăturile lui Buddha Shakiamuni“. Cursul este coordonat de Alexandra Grigorescu, reprezentant al Grupului de Studiu Budist „Tara Albă“ al Fundaţiei pentru Păstrarea Tradiţiei Mahayana. Pentru înscriere puteţi suna la numărul de telefon 0248/219976. 

Războiul invizibil din Ucraina

Luni, 3 iulie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti, se va desfăşura simpozionul cu tema „Războiul invizibil din Ucraina“. Manifestarea face parte din cadrul dezbaterilor publice lunare, sub genericul Lumea Azi. Simpozionul este organizat de Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document Restituiri, fiind coordonată de istoricul Marin Toma, secretar de redacţie al revistei Restituiri.

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 762

Continuare
 
Hipertensiunea arterială, consecinţă a civilizaţiei Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Conferinţă susţinută, mîine, de Adrian Tase, la Biblioteca Judeţeană

Hipertensiunea arterială, consecinţă a civilizaţiei

 

Mîine, de la ora 14, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Jude­ţene Dinicu Golescu - Argeş, cardiologul Adrian Tase va susţine o con­ferinţă cu o temă foarte interesantă: „Presiunea sangvină crescută - Con­secinţă a civilizaţiei“. Ma­­ni­festarea se adresea­ză tuturor celor interesaţi de sănătatea sistemului cardiovascular şi face parte dintr-o suită de con­ferinţe dedicate pre­venţiei bolilor cardio­va­s­culare.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 965

Continuare
 
Dana Criminala: „Nu sînt hotărîtă să divorţez de Leo“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 27 iunie 2017


Dana Criminala: „Nu sînt hotărîtă să divorţez de Leo“

 

De cîteva zile, lumea show­­biz-ului este zgudu­ită de un nou scandal. De data aceasta, protago­nişti sînt nimeni alţii decît Leo de la Strehaia şi soţia sa, piteşteanca Dana Cri­minala, care se pare că s-au despărţit. Pentru a evi­ta speculaţiile referitoare la despărţirea lor, Leo a dat explicaţii pe pagina sa de Facebook.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2600

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Conferinţă susţinută de dr Adrian Tase

Pe 29 iunie, de la ora 14, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, sînteţi invitaţi la o conferinţă pe teme medicale, susţinută de cardiologul Adrian Tase. Conferinţa este intitulată Presiunea sangvină crescută - consecinţă a civilizaţiei şi face parte din cadrul suitei de evenimente dedicate prevenţiei bolilor cardiovasculare. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 732

Continuare
 
Lansare de carte de Zilele Oraşului Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017


Lansare de carte de Zilele Oraşului

 

La 532 de ani de la prima atestare documentară a Mioveniului, locuitorii oraşului şi, în general, pasionaţii de carte vor avea posibilitatea să fie prezenţi la o  lansare  importantă, vineri, 30 iunie, de la ora 9.30, la Centrul Cultural Mioveni.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1040

Continuare
 
„De la Bach la Beatles“, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017

Concert cameral cu chitaristul Costin Soare

„De la Bach la Beatles“, la Filarmonică

 

Astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „De la Bach la Beatles“, susţinut de chitaristul Costin Soare.

 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
Filmele săptămînii 23 - 29 iunie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Filmele săptămînii 23 - 29 iunie


 Cinematograful Sebastian Papaiani
„Planeta Petrila“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Planeta Petrila“, un documentar care durează 80 de minute şi rulează la ora 16.00 şi 19.00. De asemenea, la ora 13.00 puteţi vedea filmul „Dalida“. În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 729

Continuare
 
Capcană citadină Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Capcană citadină


Versuri semnate de elevi şi studenţi care urmează să apară în volumul al XII-lea al antologiei „Ucenicii vrăjitori“, editată de Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti.
Denisa Coroja (locul I la concursul de literatură „Nihil Sine Litteris“, ediţia I, 07.05.2016)
Universitatea din Piteşti, Facultatea de Litere, master Traductologie limba engleză, anul I

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 690

Continuare
 
Un autobuz fantomă Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017


Un autobuz fantomă

 

Ce n-aş da să pot să scriu:  Consiliul Judeţean a pus la dispoziţia călătorilor care aveau de mers la inaugurarea monumentului dedicat constructorilor Transfăgărăşanului, la data de 8 iunie, un mijloc de transport. Da, chiar ar fi meritat, chiar dacă aceasta era o obligaţie asumată şi oficială.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 971

Continuare
 
Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Mare sărbătoare, cunoscută în popor ca Sînzienele sau Drăgaica

Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul

 

Astăzi este mare săr­bă­toare în calen­da­rul creştin ortodox, fiind prăznuită Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea este cunoscută în popor şi sub denumirea de Sînziene sau Drăgaica.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1035

Continuare
 
O amintire cît o viaţă! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 iunie 2017

O amintire cît o viaţă! 

 

A început cu iniţiativa a doi colegi, apoi trei, şi aşa am ajuns ca domnul arhitect Anton Staicu şi doamna mat. Victoria Mihai să pună sufletul pe tava acestei iniţiative destul de curajoasă şi plină de romantism, ca după 50 de ani de la terminarea liceului Zinca Golescu, fostă Şcoala Medie 2 - promoţia 1967, să ne întîlnim, să mai ne zîmbim… să mai povestim…


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 767

Continuare
 
Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017


Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare

 

Ceferist. Pe roate. Zi şi noapte. Din gară în gară. Din hotar în hotar. În va­gonul de lîngă locomo­tivă. În baie de vapori. Aburi pentru încălzirea trenului. Vagoanele de călători care rămîneau toată vremea cu geamu­rile îngheţate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 765

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ansamblul Ciuleandra, la Serbările de la Lyon

Ansamblul folcloric „Ciuleandra“ din Topoloveni va participa la „Serbările Consulare“ de la Lyon, Franţa. Evenimentul are loc în perioada 30 iunie - 2 iulie 2017 şi este organizat sub egida Consulatului Român de la Lyon, cu ocazia aniversării a 10 ani de aderare a României la UE.   

Ambasadorul Chinei, azi, la UPIT

Astăzi, la ora 10.30, la Universitatea din Piteşti, în Sala Senatului, va avea loc festivitatea de inaugurare a CASEI ROMANO-CHINEZE, filiala Argeş. Cu acest prilej, la eveniment, participă şi Excelenţa Sa, domnul Xu Feihong, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România. Din partea conducerii centrale a CASEI ROMANO-CHINEZE, participă  Ecaterina Vanea, director general, şi Tibi Haliţă, director.  

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 727

Continuare
 
„Oedipe, pe înţelesul tuturor“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 iunie 2017

Concert-conferinţă:

„Oedipe, pe înţelesul tuturor“

 

Astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filar­­mo­nica Piteşti organizează un inedit concert-confe­rinţă, iniţiat de baritonul Ştefan Ignat. Acom­pa­­­niator, la pian, Liana Mareş. Invitată, soprana Marta Sandu.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 751

Continuare
 
De Zilele Oraşului Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 iunie 2017

De Zilele Oraşului Mioveni

Oaspeţi din străinătate

Ca şi în anii trecuţi, de Zilele Oraşului Mioveni, locuitorii oraşului au ca oaspeţi de peste hotare reprezentanţi ai oraşelor înfrăţite. Este vorba de delegaţii din Istra (Rusia), Salamina (Grecia), Petrich (Bulgaria), Scoreni şi Măgdăceşti (Republica Moldova). Invitaţii, care vor rămîne în Mioveni, pînă pe 2 iulie, vor participa la manifestările din programul dedicat acestor zile. Pentru ca şederea să le fie şi mai plăcută, vor vizita oraşul şi zonele învecinate, recunoscute ca elemente de atracţie turistică. Oraşul Mioveni va fi gazdă de seamă pentru toţi cei care doresc să sărbătorească în perioada 29 iunie - 2 iulie. 

Se lansează Monografia oraşului

La 532 de ani de la atestarea documentară a Mioveniului, locuitorii oraşului, dar şi pasionaţii de istorie în general vor avea posibilitatea să afle mai multe despre trecutul localităţii, citind o monografie scrisă de un grup de cercetători argeşeni (dr Leontin Stoica, dr Cornel Popescu, dr Iulian Boţoghină, dr George Ungureanu, dr Marius Cârjan şi Radu Aurel). După o investigare temeinică a documentelor de arhivă şi a altor surse, a fost realizat un vast studiu monografic asupra localităţii, urmărind evoluţia acesteia, de la sătucul cu bordeie de acum cîteva secole pînă la tînăra şi dinamica aşezare urbană de astăzi, aflată în plină ascensiune. Lansarea lucrarii „Din trecutul şi prezentul unui oraş de viitor“ va avea loc joi, 29 iunie, începînd cu ora 17.00, în sala festivă a Centrului Cultural Mioveni. 

S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 721

 
Ziua Iei, la Universitatea Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 iunie 2017


Ziua Iei, la Universitatea Piteşti

 

Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie şi Arte din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti şi Centre de réussite universitaire organizează mîine, la ora 12, la Centrul de reuşită universitară, corp B, sala 003, a patra ediţie dedicată Zilei Universale a Iei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 840

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 3041
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 21.08.2017

4.339 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter