Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Expoziţie de mărţişoare în scop umanitar Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 februarie 2017

Începînd de astăzi, la Şcoala Gimnazială Traian,

Expoziţie de mărţişoare în scop umanitar

 

 Începînd de astăzi, în jurul prînzului, la Şcoala Gimnazială Traian, va fi deschisă o expoziţie de mărţişoare şi felicitări, cu vînzare. Obiectele sînt confecţionate cu talent şi dăruire de către elevii şcolii şi fac parte din proiectul „Mama, doar mama“, aflat la a doua ediţie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 313

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Dezbatere despre valorile UE

Astăzi, de la ora 9, la Liceul de Arte Dinu Lipatti, din Piteşti, va fi organizată manifestarea UE: Istorie, tradiţii, diversitate culturală şi valori. Este vorba de o dezbatere despre valorile Uniunii Europene şi despre importanţa diversităţii culturale existente în Europa.  

   I.Ivănoiu 

Club de făurit poveşti

Astăzi, la ora 12, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş se va desfăşura un club de făurit poveşti. Vor participa elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială Alexandru Davila, din Piteşti, care vor deprinde regulile de elaborare a unei poveşti, pornind de la obiecte realizate de cursanţi, obiecte care devin personaje principale ale poveştii lor.  

   I.Ivănoiu

Expoziţie de fotografie

În perioada 28 februarie - 15 martie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi deschisă expoziţia Swedish dads. Expoziţia cuprinde fotografii despre taţii conştienţi de egalitatea dintre sexe. Organizatorii expoziţiei sînt Centrul Europe Direct Argeş, Ambasada Suediei în România, Institutul Suedez, Centrul FILIA şi Study in Sweden. Vernisajul va avea loc pe 1 martie, la ora 18.  

  I.Ivănoiu

Loteria sărbătorilor de Paşte

 Argeşenii îşi pot încerca norocul la „Loteria sărbătorilor de Paşte“. În cadrul acesteia, puteţi cîştiga 450 de premii, în valoare totală de 248.400 lei. Jucătorii au şanse duble de cîştig pe parcursul desfăşurării celor două etape, la care pot participa cu biletele pe care cumpără de la agenţiile loto. Taloanele galbene şi cele roşii fac posibilă cîştigarea unui premiu în aceeaşi zi în prima etapă a jocului sau în etapa a doua a acestuia. Ambele etape au loc pe 20 aprilie.

Antonela Roşu

Concert „Sentimente“, la Piteşti

 Piteştenii vor putea vedea pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor noul spectacol al interpretei Loredana Groza, „Sentimente“. Acesta va avea loc vineri, 3 martie, la ora 19.30, iar biletele s-au pus în vînzare la casa de bilete a instituţiei. Preţul unuia diferă în funcţie de poziţia în sală, astfel: pentru rîndurile A - M este 100 de lei, pentru rîndurile N - T 80 de lei, iar pentru rîndurile U - X 60 de lei. Anul acesta, primavara vine cu cele mai frumoase sentimente. Loredana Groza începe pe 1 martie la Craiova turneul naţional „Sentimente“, care va cuprinde concerte în mai multe oraşe din ţară, printre care se numără şi Piteştiul. „Sentimente“ se numeşte şi cartea pe care Loredana a lansat-o.    

Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 238

 
Concurs Naţional de Poezie Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

La Centrul Cultural Piteşti,

Concurs Naţional de Poezie

 

 Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură Cafeneaua literară şi Argeş, organizează ediţia a XVII-a a Concursului naţional de poezie de dragoste Leoaică tînără, iubirea… ediţia a-XVII-a, pe 4 aprilie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 256

Continuare
 
Dragoste ca-n filme, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

În această săptămînă,

Dragoste ca-n filme, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 2 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert al lunii, în care va evolua orchestra de brass a instituţiei, dirijată de Dalma Lidia Kovács.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 325

Continuare
 
Dincolo de cuvinte, cu Emeric Imre şi Mircea Vintilă Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 27 februarie 2017

Spectacol emoţionant, sîmbătă, la Davila:

Dincolo de cuvinte, cu Emeric Imre şi Mircea Vintilă

 

 Seară cu poezie şi muzică bună, sîmbătă, la Teatrul Al. Davila, din Piteşti, unde spectatorii au avut parte de un spectacol deosebit, intitulat sugestiv Dincolo de cuvinte. Acestea au reprezentat trăirile artiştilor, transmise spectatorilor prin intermediul muzicii folk şi al poeziei. Publicul a fost întîmpinat la intrarea în teatru de multe surprize.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 448

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul  „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţia spectacolului fac parte: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.  Este un spectacol de succes al teatrului piteştean.   

 I.Ivănoiu

„Peştişorul de aur“, la Aşchiuţă

Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Peştişorul de aur“, spectacol al Teatrului Anton Pann din Rîmnicu Vîlcea. Actorii noştri vor juca la Vîlcea spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“.  

 I.Ivănoiu

Jobenul magic

Mîine, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi prezentat spectacolul „Jobenul magic“. Din distribuţie fac parte actorii: Dani Slătioreanu, Andreea Botescu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, Alina Diaconu, Gina Muscalu, Nineta Manea si George Slatioreanu. Regia este semnată de Nicolae Bănică, iar scenografia, de Cristian Stan.  

 I.Ivănoiu

Emeric Imre şi Mircea Vintilă, azi, la Davila

 Astăzi, de la  ora 19, Teatrul Al. Davila Piteşti vă invită la un spectacol de muzică folk şi poezie organizat cu ocazia sărbătorii dragostei la români, Dragobetele. Va fi o seară plină de sensibilitate în care vor fi recitate şi cîntate multe versuri închinate iubirii. Vor cînta Emeric Imre, Mircea Vintilă, Dinu Olăraşu, Jimi El Laco, iar pe scenă vor fi prezenţi şi actorii Teatrului Al. Davila, Mirela Dinu şi Dan Andrei.  Biletele se găsesc la Agenţia Teatrului Al. Davila, preţul unui bilet fiind de 30 lei.    

 I.Ivănoiu

 Report mare la Loto

La tragerile loto de mîine, la Loto 6/49, la categoria I, se reportul este în valoare de aproximativ 1,6 milioane lei, respectiv peste 350.000 euro. La Noroc este în joc un report cumulat de peste 1,96 milioane de lei, adică peste 434.000 euro. La Joker, categoria I, reportul este în valoare de peste 3,17 milioane lei (peste 700.000 de euro), iar la categoria a II-a reportul este în valoare de peste 89.000 lei (aproximativ 20.000 euro). La Noroc Plus, categoria I, reportul este de peste 25.000 lei, peste 5.500 euro. La 5/40 la categoria I, reportul este de aproximativ 100.000 lei (peste 22.000 euro), iar la Super Noroc, la aceeaşi categorie, reportul este de aproximativ 13.000 lei (peste 2.800 euro).   

A.Roşu

Expoziţie la Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean Argeş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae“ al judeţului Argeş îi invită pe toţi cei interesaţi, în intervalul 27 februarie - 5 martie, să treacă pragul Muzeului Judeţean Argeş. În această instituţie este organizată o expoziţie de panouri informative ce conţin date despre diverse situaţii de urgenţă şi despre modul de comportare şi acţiune în asemenea situaţii. Expoziţia este organizată cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, sărbătorită în fiecare an la 28 februarie şi cu ocazia Zilei Internaţionale a Protecţiei Civile sărbătorită pe 1 martie.   

 I.Ivănoiu

Poghirc este oficial noul director de la Davila

Ieri, a fost  făcut public rezultatul final al concursului pentru ocuparea postului de manager de la Teatrul Al. Davila din Piteşti. Candidatul care a cîştigat concursul este actorul Nicolae Poghirc, director la Teatrul Ariel din Rm. Vîlcea. Acesta va trebui să renunţe la postul de conducere al teatrului din Vîlcea pentru a putea ocupa fotoliul de director la Davila. Celuilalt candidat, George Diaconescu, i-a fost respinsă contestaţia. 

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 238

 
Mărţişorul satului, mărţişorul oraşului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Atelier de creaţie la Muzeul Goleşti

Mărţişorul satului, mărţişorul oraşului

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 27 - 28 februarie 2017, ediţia a V-a a atelierul de creaţie mărţişoare cu tema: Mărţişorul satului, mărţişorul oraşului. Daruri pentru ziua mamei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 281

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(24 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Ce mai citim, ce mai scriem?

 

Visînd spre răsăritul iubirii

 Cartea Mariei Alexandra Bulgar, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Zinca Golescu, membră a Cenaclului literar Sind Junior. Volum în curs de apariţie la editura Singur, din Tîrgovişte.

Supunem atenţiei cititorilor noştri următoarele poeme: „Noiembrie“ , „Noaptea iubirii de foc“, „In memoriam Mihai Eminescu“, „Cu gîndul la primăvară“, „Pierdută în tine“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 342

Continuare
 
Glasul tăcerii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

CARTE  NOUĂ

Glasul tăcerii

 

 În oraşul meu nu trece o săptămînă să nu se lanseze o carte, două. La Biblioteca Judeţeană, la Centrul Cultural, din cînd în cînd la Muzeul Judeţean, la Muzeul din Goleşti, la Librăria Eminescu, la Librăria Ceainăria Mea. În judeţ, la Curtea de Argeş, la Cîmpulung, la Costeşti, la Topoloveni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 285

Continuare
 
Davila doarme liniştit în mormînt Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Davila doarme liniştit în mormînt

 

 ...Poate nu este cel mai bun posibil. Dar este cel care a ţîşnit din concurs. Po­trivit ar fi fost unul de nota zece. Dar de unde să-l iei? Nu a fost unul de nota ze­ce. Nu avem nici unul cu nota nouă, nici cu fracţiuni dintre ele. Medie de promo­vare. Între media de corigenţă şi cea de excelenţă: 7,66. Cea peste limita de admitere care era 7. Dar tot e bine. După îndelungi şi prelungite perioade de provizorate, uneori fireşti, alteori anormale, teatrul din Piteşti are, în sfîrşit, un director numit şi stabil. Cît o fi să fie.

 

Comentarii (2) | Vizualizari: 520

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Aurel Bălăşoiu, primarul comunei Rociu, Marius Stroescu, director APIA. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 259

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol muzical-literar

Astăzi, de la ora 10.30, în Sala de Lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat spectacolul muzical-literar „De Dragobete, iubeşte româneşte“. Acesta este susţinut de elevi de la Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu din Piteşti şi de la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn din Curtea de Argeş. Conferinţa este susţinută de lector univ. dr Sorin Mazilescu şi este organizată în parteneriat cu Asociaţia Folcloriştilor Argeşeni C. Rădulescu - Codin.  

I.Ivănoiu

Conferinţă despre comunicarea nonverbală

Astăzi, de la ora 11, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea „Comunicarea nonverbală şi rolul ei persuasiv“. Este vorba de o conferinţă pe tema comunicării nonverbale, unde vor fi prezentate informaţii şi demontate mituri despre cum îi influenţăm pe ceilalţi şi cum putem fi, la rîndul nostru, influenţaţi de ceilalţi, urmate de sfaturi practice, bazate pe cele mai noi cercetări în domeniu. Conferinţa se adresează elevilor de liceu, în ani terminali. Invitatul este conf. dr Loredana Ivan - SNSPA.    

I.Ivănoiu

Atelier creativ şi recreativ

Mîine, de la ora 10.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un atelier creativ şi recreativ. Atelierul este dedicat  copiilor cu vîrste cuprinse între 6 şi 7 ani şi părinţilor. Organizatorii îşi propun ca prin intermediul tehnicilor creative de lucru, să se creeze o atmosferă relaxantă, în care fiecare să se poată exprima liber, ţinînd cont şi de libertatea celuilalt.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 275

 
Superstiţii de Dragobete Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Astăzi, îndrăgostiţii nu trebuie să se certe

Superstiţii de Dragobete

 

 Astăzi, 24 februarie, se sărbătoreşte Dragobetele, Ziua Îndrăgostiţilor la români, echivalentul zilei de Sfîntul Valentin. Deoarece e o sărbătoare a iubirii, în această zi, trebuie să-i oferiţi persoanei iubite felicitări de dragoste, cadouri simbolice, flori şi me­saje de iubire. Se spune că Dragobetele este fiul Babei Dochia, considerat zeul tinereţii, patronul dra­gos­tei şi bunei dispoziţii. E un obicei românesc ce anunţă începutul primăverii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 702

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Tania Dicu, de la Oficiul Registrul Comerţului, şi Marin Niţă, primarul comunei Miroşi. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 236

 
Tudor Muşatescu, omagiat la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Tudor Muşatescu, omagiat la Cîmpulung

 

 În cadrul proiectului „Argeşeni -valori naţionale“ a fost omagiat, ieri, în sala de festivităţi a Primăriei Cîmpulung, personalitatea celui care a fost Tudor Muşatescu, poet, prozator, dramaturg, umorist şi traducător. Iniţiatorul acestui proiect este prefectul Cristian Soare, prezent, ieri, la Cîmpulung, alături de alte oficialităţi judeţene. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 292

Continuare
 
Poveşti de dragoste depănate la Muzeul Goleşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Astăzi, în cadrul unui simpozion,

Poveşti de dragoste depănate la Muzeul Goleşti

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, astăzi, la ora 12, simpozionul tematic „Dragobetele - Sărbătoarea dragostei la români“. Dragobetele, cunoscut şi sub numele de Cap de Primăvară, este consemnat de tradiţie ca fiind un tînăr frumos, protector al iubirii şi al îndrăgostiţilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 301

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 2688
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter