Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Rezultate slabe la simularea evaluării     *** ️Peste 5.000 de fermieri şi-au depus cererile la APIA     *** Transportatorii români protestează la Strasbourg     *** 60.000 de elevii vor primi mere     *** Proiect pentru tinerii din Mioveni      *** Sfinţii zilei      *** Alături de prieteni şi familie!     *** Ruladă de porc cu ciuperci    *** Evenimente 26 martie de-a lungul vremii    *** Atelier de reciclare    *** Augustin Lucici, expoziţie în Italia!    *** Ansamblul Dorul la Forumul European al Roboticii     *** Concert pentru vibrafon şi orchestră      *** Inginer mort pe stradă, în drum spre serviciu     *** Reţinut că a încălcat iar ordinul de protecţie     *** Gol puşcă, pe Bulevardul Pardon     *** Trei maşini lovite de un şofer neatent     *** Lovit de maşină cînd traversa pe trecere!     *** Avansări în grad de Ziua Poliţiei Române     *** A revenit Siriscevic     *** Doar 1 punct, deşi meritau 3!     *** „Am pierdut două puncte!”    *** „Sîntem pe drumul cel bun”    *** Victorie obţinută cu emoţii!    *** Rezulatete primei etape din preliminarii Euro 2020    *** 23 de medalii la Naţionale    *** CS Dacia Mioveni s-a întors cu 6 medalii de la CN de Înot de la Bacău    *** Demisii şi rezultate bombă!   

 Publicitate pdf
Experimentul P Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 25 ianuarie 2019


Experimentul P

Duminică, de la ora 18:30,în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti, va fi pus în scenă  spectacolul „Experimentul P”, de Alexander Hausvater, textul- Radu Dragomirescu. Distribuţia: Gogu Preda, Ciprian Valea, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Dan Andrei, Diana Bagdasar, Daniela Butuşină, Radu Bunescu, Iulia Dumitru, Oana Marcu, Andrei Nedelea, Alexandru Nuţă şi Tatiana Serghi. Preţul unui bilet este 15 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1371

Continuare
 
Evenimente 25 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 25 ianuarie 2019


Evenimente 25 ianuarie  de-a lungul vremii

1475: Ştefan cel Mare, domnul Moldovei (1457-1504), a trimis o scrisoare circulară principilor din Europa anunţîndu-le victoria pe care a repurtat-o asupra turcilor la Vaslui (10 ianuarie).
1533: Henric al VIII-lea al Angliei se căsătoreşte în secret cu cea de-a doua soţie, Anne Boleyn.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1485

Continuare
 
„O iubire, o poveste”, la Teatrul Davila Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 ianuarie 2019


 „O iubire, o poveste”, la Teatrul Davila


Vineri, 25 ianuarie , de la ora 18:30, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, în   Sala Mare, va fi prezentat  spectacolul „O iubire, o poveste”.  Este un spectacol care poartă semnătura Adrianei Drugulescu, actriţă a Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti. Tema iubirii se regăseşte într-o poveste… a unei femei.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1464

Continuare
 
A fost lansată „Monografia comunelor din Argeş” Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 24 ianuarie 2019

Eveniment jurnalistic la Biblioteca Judeţeană

A fost lansată „Monografia comunelor din Argeş”


Ieri, eveniment de marcă la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu“, din Piteşti. A avut lansarea volumului „Monografia comunelor din Argeş”, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Piteşti, editată de ziarul Argeşul, fiind un proiect al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Au fost prezenţi invitaţi de seamă care au vorbit despre istoria ultimilor 100 de ani în presa locală argeşeană.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1313

Continuare
 
Cupa Unirii la şah Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 ianuarie 2019


Cupa Unirii la şah

Ieri, la ora 11:00, la Şcoala Gimnazială „V. Calotescu", din Bascov, va avea loc „Cupa unirii la şah“. Evenimentul este organizat de Primăria comunei Bascov, Asociaţia Română de Tineret Muntenia şi Asociaţia Sportivă Mintenia - 22 Decembrie Argeş. Este o manifestare cultural-sportivă de amatori. Înscrierea pentru concurs se face pînă în ziua competiţiei. Nu există nicio limită de vîrstă.    
A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1384

Continuare
 
Evenimente 24 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 ianuarie 2019


Evenimente 24 ianuarie de-a lungul vremii

41: Împăratul roman Caligula, cunoscut pentru excentricităţile sale şi pentru despotism, este asasinat de Garda Pretoriană; este succedat de Claudius.
1458: Matia Corvin, al doilea fiu al guvernatorului Ioan de Hunedoara, este ales rege al Ungariei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1359

Continuare
 
„Frizerul de cîini” şi „Dovlatov”, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 23 ianuarie 2019


„Frizerul de cîini” şi „Dovlatov”, la  Cinema „Bucureşti”


Sîmbătă, 26 ianuarie, ora 18:00, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti, va fi proiectat filmul „Dogman” („Frizerul de cîini”), în regia lui Matteo Garrone, film ce intră în cinematografele din ţară la 25 ianuarie. 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1925

Continuare
 
Antologie despre Chişinău Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 ianuarie 2019


Antologie despre Chişinău

Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va găzdui pe 23 ianuarie, de la ora 16:00, un eveniment editorial. Va fi lansată antologia Chişinău. Evocări interbelice, ediţie îngrijită de conf. univ. dr. Diana Vrabie, critic şi istoric n.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1177

Continuare
 
Evenimente 23 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 ianuarie 2019


Evenimente 23 ianuarie  de-a lungul vremii

    1465: Ştefan cel Mare, domn al Moldovei, cucereşte garnizoana maghiară din cetatea Chiliei
    1512: Începe domnia, în Ţara Românească, a lui Neagoe Basarab (1512-1521).
    1556: A avut loc cel mai dezastruos cutremur din lume, ducînd la uciderea a 830.000 de oameni, în provincia chineză Shaanxi.
   1783: S-a născut Stendhal (Marie-Henri Beyle), scriitor francez (d. 1842)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1333

Continuare
 
Dirijor şi solişti din Coreea de Sud Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 22 ianuarie 2019

Joi, în premieră, la Filarmonica Piteşti,

Dirijor şi solişti din Coreea de Sud


Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic 100% Coreea de Sud, în care şi dirijorul şi soliştii sînt din această ţară. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Young Dae Yoo, participă, în premieră, soliştii Yunjung Lee (oboi), Sookyeon Kim (fagot), Taehyong Park (violoncel), Jieun Yook (vioară), Jaechang Sung (trompetă) şi Eunah Noh (hae-geum).   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1377

Continuare
 
Seară de muzică şi poezie Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 22 ianuarie 2019


Seară de muzică şi poezie

Astăzi, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărţii, din cadrul Centrului Cultural Piteşti, va avea loc ediţia din luna ianuarie a Clubului literar-artistic „Mona Vîlceanu”. Acesta va cuprinde o seară de muzică şi poezie sub genericul „Porni Luceafărul”, susţinută de elevi de la Colegiul Naţional I.C.Brătianu, sub îndrumarea profesoarei de limba şi literatura română Gabriela Georgescu, manifestare coordonată de scriitoarea şi editorul Mona Vîlceanu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1109

Continuare
 
Evenimente 22 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 22 ianuarie 2019


Evenimente 22 ianuarie  de-a lungul vremii

    1901: Eduard al VII-lea devine rege al Angliei după decesul mamei sale, regina Victoria.
    1905: În Rusia izbucneşte prima revoluţie cu caracter democratic (Duminica însîngerată), îndreptată împotriva autocratismului ţarului Nicolae al II-lea (revoluţia burghezo-democratică din 1905-1907), reprimată de autorităţile ţariste.
    1917: Primul război mondial: Preşedintele american Woodrow Wilson cere o „pace fără victorie“ în Europa.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1215

Continuare
 
Eminescu omagiat şi la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 ianuarie 2019


Eminescu omagiat şi la Mioveni


Pe 15 ianuarie, Centrul Cultural Mioveni a marcat împlinirea a 169 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, organizînd în sala de conferinţe a instituţiei un atelier literar denumit – „Ziua poetului naţional Mihai Eminescu - 169 de ani de la naştere” moderat de profesor Adriana Hoaghea şi un atelier plastic - „Eminescu – de la cuvînt la imagine”.         

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1397

Continuare
 
„Moon Hotel Kabul” şi „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 19 ianuarie 2019


„Moon Hotel Kabul” şi „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”


Astăzi, 19 ianuarie, ora 18:00, va fi proiectat la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti un film românesc de ultimă oră, „Moon Hotel Kabul”, regizat de Anca Damian.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1945

Continuare
 
Filmele săptămînii 18-24 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Filmele săptămînii 18-24 ianuarie

Cinema City VIVO! Piteşti

l Drumul unui cîine către casă (AVANPREMIERĂ), aventuri, familie, 96 minute (Mi - J: 20.10)
Filmul povesteşte odiseea înduioşătoare a Bellei, o căţeluşă care străbate un drum de aproape 600 de km, pentru a-l regăsi pe iubitul ei stăpîn, Lucas, student la medicină şi asistent voluntar în spitalul VA. Bella schimbă vieţile multor fiinţe pe care le întîlneşte în drumul ei neobosit, de la un pui de pumă, rămas orfan şi pînă la un veteran năpăstuit de soartă, Bella aduce bucurie şi alinare tuturor celor pe care-i întîlneşte, cu spiritul său unic şi credinţa sa nestrămutată. Bazat pe îndrăgitul bestseller A Dog’s Purpose, filmul reprezintă o odisee emoţionantă şi înălţătoare care reliefează puterea iubirii necondiţionate dintre un cîine şi stăpînul său. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1392

Continuare
 
Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 18 ianuarie 2019

De ziua marelui poet naţional,

Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu


Ziua naşterii marelui poet naţional a fost sărbătorită şi în acest an cu fast la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Piteşti (fostă Generală nr 11). Directorul instituţiei Marian Haiducu a avut foarte mulţi invitaţi la manifestările făcute cu acest prilej, printre aceştia numărîndu-se viceprimarul Marian Laurenţiu Zidaru, Inspectorul Şcolar General Adjunct Mihaela Crişan, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Alin Neagoe, foste şi actuale cadre ale unităţii din învăţămînt.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1326

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 4112


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiExclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info