Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu, şi pictorul Ion Pantilie. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 240

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Drepturile istoriei

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu, organizează simpozionul cu tema „Drepturile istoriei: Basarabia, pămînt românesc“, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Manifestarea va avea loc astăzi,  de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

I.Ivănoiu

Antologie de proză franceză

Centrul Cultural Piteşti organizează lansarea Antologiei de proză franceză. Un cîntec peste veacuri, de scriitoarea Paula Romanescu. Originară din comuna Ţuţuleşti, Paula Romanescu este licenţiată  a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de limbi romanice şi clasice, şi membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat o serie de volume de proză şi poezie: „Întîmplarea ca o viaţă de om“ (2014), „Poeme“ (2013), „Zăvor de iarbă“ (2012), „Ecoul umbrelor“ (2011), „Cugetări“ (2001), precum şi traduceri din/în limba franceză (în volum), prezentări în antologii bilingve, istorii literare şi dicţionare. Manifestarea va avea loc mîine, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

Respectă oriunde în lume!

Astăzi, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată activitatea Hello, Bonjour, Mano-Po - Salută şi respectă oriunde în lume! Elevi de la Şcoala Gimnazială Negru Vodă, din Piteşti, vor participa la o activitate interactivă de cunoaştere a  unor reguli şi norme de bune maniere, activitate derulată în cadrul Proiectului Biblioteca altfel 2017.

I.Ivănoiu

ABC-ul bunelor maniere

Tot azi, de la ora 10, tot în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş, se va desfăşura activitatea ABC-ul bunelor maniere. Este vorba de o activitate interactivă, în care se vor prezenta noţiuni despre regulile de bună purtare în diferite circumstanţe: pe stradă, acasă, la şcoală şi în mediul virtual. La activitate participă elevi de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, în cadrul programului Şcoala altfel 2017.

I.Ivănoiu

Şcoala altfel

Şcolile care nu au organizat deja programul Şcoala altfel la sfîrşitul anului trecut pot desfăşura activităţile incluse în acest program în această săptămînă sau în luna mai. Pentru învăţămîntul preşcolar şi primar se poate opta pentru  27 februarie - 31 martie 2017 sau 15 mai - 9 iunie 2017 iar pentru învăţămîntul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, în perioada 27 februarie - 31 martie 2017 sau 15 mai - 9 iunie 2017. În cadrul programului Şcoala altfel pot fi desfăşurate o mulţime de activităţi care au un rol important în dezvoltarea elevilor: excursii, ateliere creative, spectacole, concursuri etc.    

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 274

 
Simpozion despre Unirea Basarabiei cu România Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Astăzi, la Muzeul Judeţean,

Simpozion despre Unirea Basarabiei cu România

 

 Astăzi, la ora 13, Muzeul Judeţean Argeş organizează un simpozion dedicat împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În urma desfăşurării Primului Război Mondial, Basarabia era prima provincie care intra în graniţele statului român urmînd ca, în acelaşi an 1918, să fie alipite României şi provinciile Bucovina (noiembrie 1918) şi Transilvania (1 decembrie 1918).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 310

Continuare
 
Smiley, mai activ pe Internet! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

S-a apucat de vlogging

Smiley, mai activ pe Internet!

 

 Solistul piteştean Smiley a devenit de cîteva zile mult mai activ în mediul online pentru a-şi surprinde admiratorii cu primul său vlog intitulat Smiley. Anul acesta este unul aniversar pentru Smiley, care împlineşte 10 ani de carieră solo, iar artistul a declarat că şi-a dat seama că e mai mult activ la TV şi prea puţin on-line, prea puţin conectat zi de zi la oameni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 429

Continuare
 
„Războiul stelelor“, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 27 martie 2017

În cadrul ultimului concert al lunii,

„Războiul stelelor“, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti în­cheie, joi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor simfonice ale lunii printr-un concert cu pagini muzicale semnate de Liviu Dănceanu, Joaquin Rodrigo şi John Williams.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 382

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere col. medic Alexandru Gigel Guiţă - comandantul Spitalului Militar Piteşti, şi Gheorghe Stancu - şef serviciu Evidenţă Informatizată Argeş. Mîine sînt sărbătoriţi medicul Zicu Ionescu şi Emil Nicolae - şef Serviciul de Ambulanţă Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 283

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Nunta lui Figaro“, la teatru

Astăzi, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, în regia lui Cristian Ioan, coregrafia Ramona Titov, aranjamentul muzical Magdalena Ioan şi scenografia Miruna Varodi. Din distribuţie fac parte actorii: Gabriel Gheorghe, Ramona Olteanu, Dan Ivănesei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Petrişor Stan, Dan Andrei, Robert Tudor, Petrică Dumitrescu, Vasile Pieca, Adrian Duţă, Daniela Marinache, Marius Pieca, Andrei Nedelea şi Daniela Butuşină.  

I.Ivănoiu  

„Scufiţa roşie“, la Aşchiuţă

 Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Scufiţa roşie“. Este vorba de o montare cu marionete mînuite cu fire scurte, avînd scenografia semnată de Mihaela Dinu Piţigoi şi regia de Andreea Botescu şi Dan Savu. Din distribuţie fac parte: Andreea Botescu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, George Slătioreanu, Dan Savu, Gina Muscalu, Dani Slătioreanu şi Nineta Manea.     

I.Ivănoiu  

Turneu internaţional de şah

În acest weekend, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un turneu internaţional de şah. Concursul este organizat de Clubul de Şah Noul Regat Crisade, reprezentat de Cristache Toculeţ, Asociaţia Club Sportiv de Şah Phoenix şi Biblioteca Judeţeană Argeş.

I.Ivănoiu  

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Mîine, de la ora 18, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Vă veţi delecta în compania actorilor: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.

I.Ivănoiu  

Code Kids

Astăzi şi mîine, în Sala Multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea Code Kids. Este vorba de un club care contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale. Activitatea este organizată în parteneriat cu Asociaţia Progress.

I.Ivănoiu  

„Albă ca Zăpada“

Teatrul Pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă vă invită, mîine, de la ora 11.30, la spectacolul „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“. Regia artistică este realizată de Gabriel Apostol iar scenografia aparţine Cristinei Ciucu.    

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 271

 
„Exploziv“, la Teatrul Davila! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 martie 2017

Pe 27 martie, spectacol despre adolescenţă

„Exploziv“, la Teatrul Davila!

 

 Trupa de teatru AD-HOC vă invită la premiera spectacolului „Exploziv”, de Elise Wilk, luni, 27 martie, la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Al. Davila din Piteşti. Din distribuţia spectacolului vor face parte: Miruna Olteanu, Andreea Mehedinţu, Liliana Rafailă, Ovidiu Braşov, Ionuţ Ionescu, Alexandru Stan, Ştefania Tcaciuc, Teo Pahonţu, Lavinia Florea, Ana Burete, Patricia Smadu, Denisa Pătru, Andrei Pleşoiu, Georgiana Diguţă şi Andreea Căpitănescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 332

Continuare
 
Astăzi este Buna Vestire! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 martie 2017

Sărbătoare mare în calendarul ortodox

Astăzi este Buna Vestire!

 

 Astăzi este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind marcată Buna Vestire, cunoscută şi sub denumireaa de Blagoveştenie sau Ziua Cucului. Buna Vestire este o sărbătoare creştină care se celebrează pe data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că-L va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 641

Continuare
 
FĂ-MĂ, MAMĂ, PRIMAR COMUNAL! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 martie 2017

FĂ-MĂ, MAMĂ, PRIMAR COMUNAL!

 

 Dulce mai e, Doamne, viaţa de primar comunal. Întrecută nu poate să fie decît  de cea de preşedinte de Consiliu Judeţean. Mai sus, nu îmi arunc privirea pe scara puterii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 501

Continuare
 
Scriitori argeşeni la apel Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

Carte nouă

Scriitori argeşeni la apel

 

 Recruţi. Rezervişti. Ostaşi în termen. Soldaţi, gradaţi, ofiţeri. Scriitorii argeşeni. Legitimaţi şi nelegitimaţi. În Uniune. În partide. Fără deose­bi­re de vîrstă, de cre­dinţă, de sex, de genuri litera­re. Bărbaţi, doamne şi domniţe. Chemaţi. Con­vocaţi. Adunaţi. Pe un platou de carte. De Magda Grigore. Coman­dant din oficiu. Avansat în grad de general. Cu doctorat în literatură.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere chestorul de poliţie în rezervă Nicolae Berechet şi Olivia Tănăsescu de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 296

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se lansează „Revanşa postumă“

Centrul Cultural Piteşti şi Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Piteşti organizează lansarea volumului de critică literară „Revanşa postumă“, de scriitorul Nicolae Oprea, astăzi, de la ora 13, în Sala Simpozion, din cadrul instituţiei. Originar din comuna Sîrbii Măgura, judeţul Olt, Nicolae Oprea a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, în anul 1973. A fost redactor-şef la revista Calende, este profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universităţii Piteşti şi preşedinte al Filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele de critică literară: Provinciile imaginare (1993), Alexandru Macedonski între romantism şi simbolism (1999), Ion D. Sîrbu şi timpul romanului (2000), Magicul în proza lui Vasile Voiculescu (2002), Literatura  Echinoxului (2003), Nopţile de insomie. Opţiuni livreşti (2005).  

   I.Ivănoiu

Club literar-artistic

Centrul Cultural Piteşti organizează o nouă ediţie a Clubului literar-artistic Mona Vîlceanu, avînd-o invitată  pe poeta Denisa Popescu. Originară din Piteşti, Denisa Popescu este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a debutat editorial cu volumul de versuri „Dincolo de ochii mei“ (1999). Este membră a Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Piteşti şi a mai publicat volumele de versuri: „Adamantin“ (2004), „Laminaria. Catrinel“ (2005), „Scheletul meu de muselină“ (2005), 2Cele mai frumoase depresii“ (2007) şi „Roaba lui Dumnezeu, Denisa“ (2016). De asemenea, a participat ca redactor de carte la realizarea volumului omagial Silvestru Voinescu - un destin asumat. Manifestarea, coordonată de profesoara-scriitoare Mona Vîlceanu se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu

Fii fashion star la VIVO! Piteşti

VIVO! Piteşti a pregătit o surpriză clienţilor pasionaţi de fashion, shopping şi fotografie. Centrul comercial lansează provocarea de a deveni un fashion star printr-o nouă campanie cu premii în perioada 20 martie - 21 aprilie. Puteţi deveni un fashion star, făcîndu-vă un selfie în cabina de probă în ţinuta preferată, apoi postaţi-o pe Facebook cu hastag-ul #vivofashionstar şi puteţi cîştiga unul din cele 10 premii săptămînale constînd în vouchere cadou de 100 de lei, cu care vă puteţi cumpăra produse din colecţiile de primavară - vară din magazinele participante. Astfel, după ce daţi o tură prin magazinele lor preferate din centrul comercial şi aţi găsit piesele vestimentare cu care să alcătuiţi o ţinută care să vă reprezinte, trebuie să vă pozaţi în ţinuta respectivă. Vă puteţi face un selfie în oglinda cabinei de probă, sau puteţi ruga personalul din magazin să vă facă o poză cu ţinuta aleasă. Apoi, trebuie să publicaţi imaginea pe contul personal de Facebook, în mod public, alături de un check-in în VIVO! Piteşti şi hashtag-ul #vivofashionstar. Fiecare magazin participant la campanie are un sticker pe vitrină şi în cabina de probă, pe oglindă. Selecţia cîştigătorilor se face prin tragere la sorţi cu ajutorul site-ului random.org.   

  A.Roşu

Atelier de pictură

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de pictură. Acesta este dedicat copiilor  cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani şi urmăreşte dezvoltarea creativităţii, a concentrării şi a stimei de sine.

I.Ivănoiu 

Curs de caligrafie

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfălura activitatea „Meşteşuguri uitate. Curs de caligrafie“. Participanţii vor fi iniţiaţi în caligrafie, istoria scrisului şi a cărţii şi legătoria de carte.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 425

 
Elevii, premiaţi de SC Apă Canal Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 martie 2017

În cadrul concursului de creaţie literară,

Elevii, premiaţi de SC Apă Canal

 

 Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în întreaga lume ieri, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat  Concursul de creaţie literară „Totul pentru o apă curată“, aflat la  doua ediţie. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat ieri, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, unde au fost premiaţi elevii care au avut cele mai bune lucrări. Premiile au constat în diplome şi bani. La concurs au participat 435 de elevi din clasele I-XII de la 56 unităţi de învăţămînt din 24 localităţi argeşene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 575

Continuare
 
„Gaiţele“, aplaudate la scenă deschisă! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 24 martie 2017

La Casa Sindicatelor,

„Gaiţele“, aplaudate la scenă deschisă!

 

 Marţi seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, s-a jucat piesa „Gaiţele“, de Alexandru Kiriţescu, piesă transpusă în scenă după „Livada de vişini“ a lui Cehov. Într-o distribuţie de excepţie, actorii au jucat remarcabil, stîrnind ropote de aplauze. La final, întreaga sală s-a ridicat în picioare, aplaudînd artiştii, minute în şir.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 537

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere avocatul Narcis Godeanu. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 451

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter