Curierul Zilei - Sfinţii zilei
 Publicitate pdf
Sfinţii zilei
(0 voturi)
Tuesday, 24 September 2019


Sfinţii zilei

În această lună, în ziua a douăzeci şi patra, pomenirea Sfintei Marii Muceniţe şi întocmai cu Apostolii Tecla.
Aceasta sfânta a fost din cetatea Iconiei, născută fiind de Teoclia, de bun neam şi slăvită. A învăţat cuvântul credinţei de la marele Pavel Apostolul, când acesta învaţa în casa lui Onisifor. Iar sfânta când a venit la credinţa era de optsprezece ani, logodită fiind cu Tamir.
Şi nebăgând seama focul în care s-a aruncat, nici de logodnic, a urmat lui Pavel. Iar după aceea mergând la Antiohia, a fost dată la fiare sălbatice de Alexandru, şi la tauri ca să o împungă şi să o sfărâme; şi izbavindu-se de toate cu darul lui Dumnezeu, şi propovăduind prin multe locuri pe Domnul Iisus Hristos şi trăgând pe mulţi către credinţa în Hristos, s-a dus la patria sa, unde petrecând cu singurătate într-un munte, ce se zice vechea Selevchie şi făcând multe puteri de minuni, a părăsit viaţa, despicându-se o piatră şi primind-o. Iar toată vremea vieţii sale a fost nouăzeci de ani.
Tot în această zi, pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Coprie.
Acest sfânt părinte s-a născut în gunoi lângă Mănăstirea Sfântului Marelui Teodosie Chinoviarhul, dintr-o femeie urmărită de agareni, cu alţi mulţi creştini care fugeau către Sfântul Teodosie ca să scape.
După ce s-au dus păgâni, potoliţi de dumnezeiescul dar ce locuia în Sfântul Teodosie, au aflat călugării pe copilul ce se născuse în gunoi. Din porunca marelui Teodosie l-au luat şi l-au numit Coprie (adică gunoi) şi a fost hrănit cu laptele unei capre, care păştea în câmp împreuna cu celelalte. Iar când ştia vremea ca trebuie să sugă copilul, se pogora singura din munte de-l alăpta şi iar se întorcea la turma. Dacă s-a făcut mare, copilul era foarte drag marelui Teodosie, şi s-a învrednicit de Duhul Sfânt. Căci păzind curăţia sufletului a ajuns de i se supuneau fiarele sălbatice.
Aşa, într-una din zile, aflând un urs în grădina mâncând lăptucile, l-a luat de urechi şi l-a scos afară. Şi poruncindu-i, cu ruga marelui (Teodosie), n-a mai cutezat ursul altădată să mai intre în grădină. Şi în munte suindu-se cu un măgar la lemne, şi aducând lemnele iarăşi a venit un urs, şi a apucat măgarul să-l vatăme.
Dar sfântul a prins pe urs, şi a pus lemnele pe el zicându-i: "Nu te voi lăsa, ca acum trebuie să faci tu slujba măgarului până se va tămădui". Şi prin ruga marelui Teodosie i se supunea ursul şi cară lemne.
Acest sfânt servind la bucătărie, când undea căldarea de se vărsau bucăţele, negăsind la îndemâna lingura cea obişnuită, îşi baga mâna goală în căldare de potolea undele şi nu se vatăma.
Ajungând el la nouăzeci de ani, strălucea între părinţii aceia ca soarele, împodobit fiind cu preoţia şi cu tot felul de virtuţi. Şi stând într-un loc ascuns îşi tindea rugăciunile către Dumnezeu atâta, încât marele Teodosie, după mutarea sa către Domnul, i se arată, şi venea împreuna cu dânsul şi cânta. Şi mai pe urma zise către dânsul: "Iată, frate Coprie, ţi-a venit vremea petrecerii tale; vino către noi la locul care-ţi este gătit". Şi dacă auzi această minunatul, peste puţine zile se îmbolnăvi şi sărutând pe sfinţii părinţi, se duse cu pace către Domnul.
Tot în această zi, pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Siluan Athonitul.
Acest Siluan, cetăţean al Ierusalimului cel ceresc, s-a ivit din părinţi cucernici de pe pământul Rusiei în satul numit Sovsk, ţinând de Mitropolia Tambovului. S-a născut în anul al 1866-lea de la naşterea dupre trup a Cuvântului lui Dumnezeu, şi din tinereţe a fost chemat la pocăinţa de Însăşi prealaudata Născătoare de Dumnezeu şi pururea Fecioara Maria. Amin.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 480

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Hotel Regal în paragină!
Pe Coasta de Azur un frate mai mare, hotel Negrescu este și astăzi unul dintre cele mai scumpe și admirate. Când pro...
18/01/20 18:37 Mai mult...

Doar victoria contează!
Conteaza la ce ?????!!!!! Poate pentru propaganda psd care ne va spune ca nu e ultimul loc este locul 8 . :grin :grin ...
18/01/20 10:07 Mai mult...

Martori cercetaţi de DNA pentru nesinceritate!
Felicitari procurorului de sedinta!Martorii mincinosi n-au niciun Dumnezeu si schimba viata cuiva,la fel cum a facut med...
17/01/20 16:46 Mai mult...

Martori cercetaţi de DNA pentru nesinceritate!
@Maria: si politisti, desigur, si toate cu clasare sau NUP dupa ce au fost tinute prin sertare (fara celeritate) si fapt...
17/01/20 11:56 Mai mult...

RMN şi computer tomograf de ultimă generaţie!
Exact. Daca ai nevoie de un RMN te trimit la particular, la spital Muntenia, din cauza a nspe mii de motive
17/01/20 11:41 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info