Curierul Zilei - Să ne ferească Dumnezeu de omul frustrat cu cont pe Facebook
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Gheorghe Smeoreanu arrow Să ne ferească Dumnezeu de omul frustrat cu cont pe Facebook
 Publicitate pdf
Să ne ferească Dumnezeu de omul frustrat cu cont pe Facebook
(6 voturi)
Thursday, 17 October 2019

Din punctul meu de vedere

Să ne ferească Dumnezeu de omul frustrat cu cont pe Facebook


Închipuiţi-vă că Viorica Dăncilă ar fi cerut bani de campanie de la un asfaltator şi i-ar fi adresat frumoasa rugăminte:
Dă-mi şi mie un şut în fund.
Închipuiţi-vă, de asemenea, că Viorica Dăncilă ar fi făcut milioane de euro exploatând persoane cu dizabilităţi şi ciupind averi din fonduri europene.
În sfîrşit, închipuiţi-vă că aceeaşi Viorica Dăncilă ar fi obţinut nu o casă, ci o rulotă folosind acte false.

Doamnelor şi domnilor, ceea ce este îngrijorător la poporul român este că şi-a pierdut, vorba lui Rică Venturiano, uzul raţiunii.
Era previzibil să se întâmple acest lucru. Am fost minţiţi continuu, vreme de 30 de ani, am fost manipulaţi până la năucire, ni s-a spus că albul e negru şi negrul este alb. Desigur că în aceste condiţii orice om înnebuneşte, ajunge paranoic, disonanţa cognitivă devine ruptură cognitivă.
Când acest lucru se întâmplă la dimensiunile unui întreg popor este mai grav decât orice, fiindcă acel popor va lua cele mai proaste decizii la vot şi se va arunca în prăpastia istoriei.
Gradaţii care îl susţin pe Klaus Iohannis ştiu cum se prezintă lucrurile şi nu ezită să îi dicteze acestuia texte cu privire la guvernarea eşuată a PSD, în pofida faptului, confirmat de instituţii internaţionale, că România a traversat cei mai buni ani din punctul de vedere al creşterii economice, al creşterii puterii de cumpărare, al creşterii pensiilor şi salariilor, al creşterii investiţiilor străine.
Revin la rugămintea de a vă închipui contrariul.
Închipuiţi-vă că în timpul guvernării PSD România ar fi avut creştere economică zero, salariul minim ar fi rămas la acelaşi nivel, pensiile ar fi crescut doar cu rata inflaţiei, productivitatea muncii ar fi scăzut.
Da, în aceste condiţii caracterizările lui Iohannis ar fi avut sens.
Totuşi, acest Iohannis este considerat câştigător avant la lettre al alegerilor prezidenţiale, iar din ce putem vedea pe reţelele de socializare, omul are susţinători mulţi şi frenetici.
Cum vă explicaţi ?
Trebuie să vă explicaţi prin faptul, pe care l-am mai discutat în cadrul acestei rubrici, că trăim în epoca post – adevăr. Am rugămintea să fiţi puţin atenţi deoarece de chestiunea pe care o discutăm aici ţine viitorul copiilor noştri.
Post – adevărul este  acea judecată la care aderă majoritatea oamenilor, în pofida faptului că este falsă. Dacă, în pofida evidenţei, majoritatea subiecţilor unui experiment ar afirma că zăpada este fierbinte, atunci adevărul va fi că zăpada este fierbinte. De fapt, nu adevărul, ci post – adevărul.
Cu post – adevărul au lucrat, de la începuturile omenirii, şamanii, vracii, preoţii idolilor. Când a apărut politica, politicienii au lucrat şi ei cu post – adevărul, de pildă atunci dând au declarat că un conducător poate fi zeu. Cu post – adevărul au lucrat Hitler şi Stalin. Aşa – zişii trădători care erau duşi în faţa plutonului de execuţie nu uitau să îşi declare dragostea faţă de Stalin şi partid.
Cu post – adevărul lucrează toţi iluzioniştii care îşi conving spectatorii că au scos iepurele din joben.
În consecinţă, tot ce are de facut marele iluzionist numit şi  statul paralel este să relizeze masă critică în jurul susţinerii unor minciuni.
Masa critică nu e greu de realizat deoarece oamenii simpli de pe Facebook vor să fie vedete şi îşi asumă la comandă ideile care sunt cotra. Iar ideea cea mai radicală, pe care mulţi români şi-au însuşit-o, a fost aceea că PSD trebuie nu merită doar dat jos de la guvernare, ci trebuie să şi dispară.
De ce şi pentru ce nu contează, ideea este că anonimul de pe reţeaua de socializare se crede grozav în clipa în care susţine idei fasciste.
Într-o excelentă analiză (ştiţi că vă ofer aici citate memorabile, conştient fiind că nu toată lumea are timp să se documenteze) Adrian Severin spune:
„Ce se înţelege prin PSD care trebuie distrus definitiv în integralitatea sa? Nu numai liderii. Nu doar militanţii, ci şi simpatizanţii. Nu doar membrii, ci şi votanţii; fie ei fideli sau ocazionali. Un furios căruia îi spuneam recent că nu sunt membru al PSD din 2011 şi că la ultimele alegeri prezidenţiale nici măcar nu am votat cu candidatul PSD, Victor Ponta, mi-a explicat că „pesedist” nu înseamnă a fi membru al unui anumit partid sau adept al unei anumite ideologii, ci este un fel de insultă cu acoperire generală, un termen peiorativ care indică o persoană josnică şi indezirabilă, condamnabilă la moarte civică.
Prin urmare, a distruge PSD înseamnă a distruge o parte – desigur, partea aşa zis, rea – a societăţii româneşti. Nu se mai doresc convertiri, nu se mai caută asocieri, nu se concep compromisuri apte a ne permite să coexistăm, ci se urmăreşte exterminarea, într-o formă sau alta, a celor care nu fac parte din ceea ce s-ar putea numi „România mea”, spune Adrian Severin.
Situaţia este gravă şi aminteşte de nazism.
”Lucrurile nu se opresc însă aici. Pentru România profundă, reală şi legitimă, pe care credeam şi o doream eternă, acesta nu este lucrul cel mai grav. Exterminarea propiu-zisă este precedată sau, mai bine zis, realizată prin sinuciderea civică subsecventă îndoielii de sine. Cei care mai cred în PSD trebuie diabolizaţi nu doar în faţa celorlalţi, ci şi în propiii lor ochi, astfel încât să ajungă a se ruşina de acest lucru până acolo unde vor ajunge nu doar să nu mai declare public adeziunea la PSD sau votul acordat PSD la alegeri, ci să nici nu mai voteze cu PSD – nu trecând în tabăra altor partide, ci, preferabil, renunţând la vot cu totul.
Se mizează pe dorinţa firească a fiecărui om obişnuit de a fi agreat şi de a nu fi perceput ca anormal în raport cu comunitatea al cărui membru este. Dacă zilnic ni se spune la modul cel mai agresiv şi ofensator că suntem nişte ticăloşi, corupţi, lacomi, antioccidentali, antieuropeni, penali, puşcăriaşi, începem să credem noi înşine asta, să ne pierdem reperele şi să confundăm valorile, să ne simţim în minoritate, să ne urâm pentru asta şi să îi admirăm pe cei care ne acuză şi să îi iubim pe cei care ne condamnă”, conchide Severin.
Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi fost descoperită tehnica post – adevărului, dacă milioane de idioţi utili posesori de cont pe Facebook nu ar fi simţit nevoia să demonstreze cât de importanţi sunt în societate.
Iluzioniştii speculează complexele de inferioritate, lucrează cu persoanele frustrate şi ratate pe care tranziţia aceasta, care nu se mai sfârşeşte, le produce automat.
Să ne ferească Dumnezeu de omul frustrat cu cont pe Facebook.    
    Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni şi joi)

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 876

Comentarii (11)
Scris de Cititor in 18-10-2019 13:18 - Vizitator
 
 
Contestatarii de acum sunt multi si vocali, cum multi si vocali au fost votantii PSD in 2016. Si acestia din urma dadeau impresia ca au dreptate. Cata dreptate au avut, nu se vede acum cu ochiul liber? Ar mai trebui oare sa asteptam ca sa vedem cine a avut dreptate? Desigur, dreptatea nu este perena, ci trebuie asigurata, monitorizata si aparata.
 
Scris de Viorel Boteanu in 18-10-2019 10:52 - Vizitator
 
 
Dle Cititor, vă mulțumesc. Utilizați aluzii și ironii fine dar decente și inteligente. Nu mă pot supăra pe dvs. Așa trebuie să fie comentariile, dialogurile și replicile. Chiar dacă părerile și chiar convingerile sunt diametral opuse. Cu stimă! 
P.S. Dl CVititor este un exemplu.
 
Scris de CVititor in 18-10-2019 10:02 - Vizitator
 
 
Asa cum precizam si cu alta ocazie,contestatarii sunt mult mai vocali si mai vehementi crezand cu tarie in optiunile lor.De aici si numarul lor mai mare ceeace le creaza impresia ca au si dreptate.Parerea mea este ca in acest moment nu exista nicio certitudine,singurele adevaruri ne vor fi oferite de ziua de maine,de nivelul nostru de trai de cultura si educatie.Viitorul ne va dezvalui cine a avut dreptate astazi.
 
Scris de Cititor in 18-10-2019 08:13 - Vizitator
 
 
Domnule Boteanu, la comentarii se vad cam multe "gaste" si cam putine "margaritare" ca dv. Se pare ca "orzul" d-lui Smeoreanu place mult "margaritarelor", desi sclipitoare, totusi atat de rare.
 
Scris de Viorel Boteanu in 17-10-2019 22:49 - Vizitator
 
 
Domnule Smeoreanu, după cum se vede, stricați orzul pe gâște. Poate odată și odată, cine știe, reușiți să (-i) convingeți. Altfel, aveți grijă de mărgăritare.
 
Scris de sergiu in 17-10-2019 21:11 - Vizitator
 
 
cand pîna si pesedistii se dezic de veorica, înseamnă că eşti în statul paralel dacă mai susţii, indiferent de sofisme, o purcea moartă-n coteţ!
 
Scris de Cititor in 17-10-2019 19:13 - Vizitator
 
 
Citati numai din oameni "onorabili", cum este Adrian Severin. "Mari oameni, mari caractere"... Scopul dv. este de a-i reabilita, de a reabilita PSD, sau amandoua la un loc? Merita? Mare om, mare caracter mai sunteti, d-le Smeoreanu!
 
Scris de Viorel Boteanu in 17-10-2019 09:12 - Vizitator
 
 
Un post-adevăr cât Himalaya: Invazia din Irak, pe baza minciunilor pigmeului Bush și ale clăpăugului servitor, Tony Blair, că Saddam Hussein ar deține arme chimice/de distrugere în masă. Saddam a murit executat prin spânzurare, demn ca și Ceaușescu. El ar fi vrut ca Irakul să vândă cât mai mult petrol iar prețul combustibilului ar fi scăzut. Împotriva a ceea ce se crede, "Coaliția" și alții au dorit invers iar rezultatul i-a confirmat. Despre "cipații" Facebook-ului sunt întru totul de acord cu părerile/constatările editorialistului. 
P.S. Istoria este plină de post-adevăruri. În fond, aceasta este mai degrabă o narațiune (deci relativ subiectivă) decât o "relatare".
 
Scris de Ion in 17-10-2019 08:28 - Vizitator
 
 
Bre', sa stii un lucru: pana si fosilele generatiei tale au ajuns la concluzia ca psd egal "ciuma rosie". In conditiile astea, eu pot decat sa ma bucur de 2 ori pe saptamana razand la niste post-articole scrise la comanda ( sau mai rau - din suflet patriot ) de catre 'mneata.  
 
PS: Daca iar incep articolele cu "...am luat masa in Suedia cu X si Y..." clar o sa fie asociat acest post-editorialist cu Miki Alexandrescu ( celebrul commentator Formula 1 TVR care juca Remi cu Schumacher si lua cina cu Vestappen ) :grin  
 
PPS: N-am Facebook. :eek
 
Scris de Juju in 17-10-2019 08:00 - Vizitator
 
 
Ai dreptate, Gheorghe! 
Sa te fereasca Dumnezeu de omul frustrat cu cont la Curierul!
 
Scris de lori in 17-10-2019 06:56 - Vizitator
 
 
Domn' Smeoreanu, nu am vazut sustinator mai infocat al psd ului ca Dumneavoastra, care crestere economica? Poate in buzunaremle parlamentarilor se simte, iN Romania ultimilor trezeci de ani Acest psd a fost mai tot timpul la guvernare, nu au fost in stare sa faca o autostrada Nadlac Bucuresti, au distrus toata industria argesului si le aduceti atatea osanale. :( :( :( :( :( :( :( :( Viorica Dancila a fost cel mai prost prim ministru pe care la avut romania vreodata.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info