Curierul Zilei - Sfinţii zilei
 Publicitate pdf
Sfinţii zilei
(0 voturi)
Wednesday, 23 October 2019


Sfinţii zilei

În această lună, în ziua a douăzeci şi treia, pomenirea Sfântului sfinţitului Mucenic şi Apostol Iacov, fratele Domnului.
Acest sfânt Iacov, fratele Domnului, a fost cel întâi episcop la Ierusalim, hirotonit de însuşi Domnul şi întâi el a izvodit şi a scris dumnezeiasca Liturghie, învăţată de la însuşi Hristos. Pe care Liturghie în urmă o a făcut mai pe scurt marele Vasile şi după dânsul dumnezeiescul Ioan Gură de Aur pentru neputinţa omenească. Păstorind sfânta Biserică din Ierusalim şi învăţând pe mulţi din iudei şi din elini şi întorcându-i spre Domnul, a pornit pe iudei asupra-şi cu urgie, care, prinzându-l, l-au aruncat jos de pe aripa templului şi fiind încă viu l-au omorât cu un lemn. Iar cuvântul, fratele Domnului se trage din predanie. Că Iosif logodnicul împărţindu-şi pământul fiilor ce-i avea cu femeia să cea dintâi şi vrând să facă parte şi celui din sfânta Fecioară, Fiu şi Dumnezeu, ceilalţi nu-l primiră; iar Iacov luându-l părtaş de moştenire pe partea sa, s-a chemat nu numai frate al Domnului, ci şi drept.
Tot în această zi, pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Ignatie, Patriarhul Constantinopolului.
Acest între sfinţi Părintele nostru Ignatie a fost fecior al împăratului Mihail Rangave şi al împărătesei Procopia, frate lui Teofil şi nepot împăratului Nichifor. Şi fiind eunuc, s-a făcut călugăr şi a ajuns egumen la Mănăstirea Arhanghelului, care atunci se numea Anatelon; iar acum îi zic a lui Satir. După aceea a fost patriarh al Constantinopolului şi a îndreptat Biserica unsprezece ani şi cinci luni. Apoi a fost scos de împăratul Mihail, fiul lui Teofil, care a pus patriarh în locul lui pe Fotie protospătarul şi protasicritul, după ce fusese făcut mai întâi monah. După aceea şi pe el l-a scos împăratul Vasilie Machedon şi a pus iarăşi pe Ignatie şi l-a ţinut zece ani, şi iarăşi a fost scos; şi în locul lui a făcut patriarh pe cel între sfinţi Ştefan, fiul împăratului Vasilie; iar Sfântul Ignatie, mergând la Mănăstirea Satirului, cu pace s-a săvârşit; vieţuind de toţi anii vieţii sale şaptezeci şi nouă.
Tot în această zi, pomenirea Preacuviosului părintelui nostru Macarie Romanul.
Trei oarecare sfinţi bătrâni: Serghie, Ighin şi Teofil, din Mănăstirea Sfântului Asclipie cea din Mesopotamia Siriei, fiind la un gând, cu bună socoteala, se vorbiră într-una din zile, şi puseră gând până în sfârşit să umble, să înconjure pământul; şi plecând întru acea cale, aveau adesea groaza şi din pricina oamenilor şi din pricina fiarelor cu scârba şi cu patima rea; câte odată lipsiţi chiar şi de hrană buruienilor sălbatice. Deci călătorind multe zile, au ajuns la un loc, unde se vedeau urme de om; după care s-au şi îndreptat de au mers la o peşteră, în care se vedea că locuieşte om, că era îngrijita binişor. Şi intrând într-însa au aşteptat ca să vadă pe cel ce locuia acolo. Şi peste puţin simţind un miros frumos, au văzut o asemănare de om împodobit cu părul său. Şi acesta era Preacuviosul lui Dumnezeu Macarie Romanul. Venind acesta spre peşteră, l-a simţit de departe, şi aruncându-se bătrânul jos la pământ, a făcut rugăciune, şi strigând cu glas mare, a zis: “De sunteţi de la Dumnezeu, iviţi-vă la mine, iar de sunteţi de la diavolul, vă depărtaţi de la mine smeritul şi păcătosul”. Iar ei răspunseră, zicând: “Binecuvântează-ne robul lui Dumnezeu, că suntem creştini şi ne-am lepădat de diavolul”. Atunci sculându-se stareţul, a venit către dânşii şi desfăcându-şi părul de pe obraz, i-a binecuvântat; părul îi era alb ca zăpada, iar pielea trupului său era ca ţesut de broască, şi de multă bătrâneţe îi erau lăsate sprâncenele pe ochi şi unghiile mâinilor şi ale picioarelor sale mai lungi decât o palmă erau, iar barba ajungea până la picioare. Şi a început a-i întreba: “De unde sunteţi, fiii mei, şi pentru ce aţi venit aici?“ Iar ei îi spuseră toată întâmplarea şi gândul lor. Şi el zise: “Fiii mei, nu se va afla om ca să poată pricepe puterea lui Dumnezeu; ca eu nevrednicul m-am nevoit să fac aceasta, şi mi s-a arătat unul noaptea şi mi-a zis: “Nu te pune a ispiti pe Cel ce te-a zidit, că nu vei putea trece mai departe din locul acesta”. Amin.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 374

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Program nou pentru colectarea deşeurilor reciclabile
Care sac cu deseuri reciclabile? Contrar miciunilor cu care a umplut presa locala primarul Pinocchio Georgescu, in cart...
12/11/19 14:59 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
Dacă a fost cal,a obținut acces în turul 2 ! Dacă era vacă 😂😂😂,obținea acces în turul de anul trecut!
12/11/19 12:43 Mai mult...

Localii îi vor ridica maşina abandonată!
Dar Dacia vicelui Zidaru pe cand,ca ocupa un loc de parcare pe str.Exercitiu? Poate ca avenit vremea ...
12/11/19 07:15 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
Mai "mancam" litere la tastare. Scuze! ADVERSITATE s. 1. ostilitate, potrivnicie, vitregie, vrăjmășie. (~ acelui ve...
11/11/19 18:02 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
AVERSIÚNE, aversiuni, s. f. Sentiment de dezgust sau de antipatie profundă față de cineva ori de ceva. [Pr.: -si-u-]...
11/11/19 16:03 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info