Curierul Zilei - Soţia comandantului favorizată?
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Soţia comandantului favorizată?
 Publicitate pdf
Soţia comandantului favorizată?
(3 voturi)
Tuesday, 14 January 2020

Concursuri sub semnul întrebării la o unitate militară de prestigiu din Muscel!

Soţia comandantului favorizată?


Armat este de de­par­te arma cea mai apreciată de români, ar­ma despre care se spune că ar fi scutul ţării, oa­me­nii care se jertfesc pentru apărarea grani­ţelor României, oamenii despre care s-a scris mult şi despre care s-au turnat filme care repro­duc adevărul istoric.


Din acest motiv, armata este cea mai apreciată dintre toate forţele militare, poliţie, jandarmi, pompieri.
Cu toate acestea, printre tulpinile falnice ale armatei, mai există şi uscături, iar unele, chiar dacă se doreşte a fi ascunse de ochii civililor, apar ca ciupercile după ploaie, chiar în faţă.

Posturi vacante la Vânători de Munte…

Vânătorii de munte reprezintă o specialitate militară a  Forțelor Terestre Române, componentă a infanteriei. Pe data de 12 august 2019 au fost scoase la concurs trei posturi  de referent, îngrijitor, muncitor calificat IV-II la U.M. 01044 Câmpulung.
U.M. 01044 Câmpulung, din Ministerul Apărării Naţionale, organiza un concurs pentru ocuparea unor posturi vacante de personal civil contractual. Anunţul conţinea şi condiţiile de participare la concurs, studii, vechime în specialitate, dar şi data la care se organiza acest concurs, proba scrisă şi interviul.
Pentru postul de referent, gr. II-I la Cercul militar se cereau studii – superioare de scurtă durată în domeniile: sociologie, contabilitate, economie, finanţe, management, marketing, ştiinţe juridice, ştiinţe administrative, ştiinţe ale comunicării, studii culturale şi arte.
De asemenea, pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare: are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului EconomicEuropean și domiciliul în România, cunoaște limba română, scris și vorbit, are vârsta minimă reglementată de prevederile legale,  are capacitate deplină de exercițiu, are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate, îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs,  nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Recorectarea grilei aduce punctaj maxim…

Cei care s-au încadrat în cerinţele organizatorului, s-au înscris, astfel că la finalul probei scrise, au fost declaraţi admişi cei 11 candidaţi, primii doi au abţinut câte 100 de puncte, următorii 3 câte 94 de puncte, şi următorii 88, 76, 70 şi 64.
Candidatul cu 94 de puncte, Emilia Biţă, a făcut contestaţie şi după recorectarea grilelor, i-au fost acordate 100 de puncte.
“La proba scrisă au fost grile. Cum se poate oare o recorectare a unei grile şi să crească punctajul? Nu se pune cheia pe foaie şi se vede clar câte subiecte au rezolvat corect şi câte nu? La grilă nu există posibilitatea modificării punctajului după recorectare… aşa ştiu eu şi nu cred că mă înşel. Mai mult trebuie să avem în vedere că cea căreia i s-a recorectat lucrarea este soţia locţiitorului comandantului UM 01044, Gabriel Biţă. Aceasta se lupta pentru post cu o altă soţie de fost comandant, de această dată, Alina Olteanu. După contestaţia Emiliei Biţă şi după proba interviului, Biţa a câştigat concursul. Nu s-a încheiat aici pentru că Olteanu a contestat modul în care a fost publicat anunţul în Monitorul Oficial, aceasta a precizat că anunţul ar fi fost dat greşit, iniţial postul fiind de referent gr. II-I, unde experienţa nu ar fi fost o condiţie de participare la concurs. Concursul din septembrie a fost anulat şi s-a organizat un alt concurs pentru acest post în luna decembrie 2019. ”, spune unul dintre candidaţi.

Al doilea concurs pentru referent!

Cum concursul s-a anulat, s-a organizat un altul pentru ocuparea postului de referent, pe data de 4 decembrie 2019. Din comisia de la concursul din septembrie nu a mai rămas decât preşedintele, restul membrilor, dar şi secretarul fiind schimbaţi. De altfel seceretarul din septembrie s-a transferat la Centrul de Perfecţionare şi Apărare CBRN, Muscel.
Concursul s-a desfăşurat pe 4 decembrie, iar pe lista candidaţilor s-a aflat, bineînţeles, soţia locţiitorului, iar grila de această dată a conţinut 20 de întrebări, faţă de 15 la examenul precedent. Olteanu nu s-a mai regăsit pe lista concurenţilor.
Comisia a fost formată din acelaşi preşedinte, George Fica, iar membrii, Denisa Galer şi Băbărelu Cristina, cele două tinere, una angajată pe filiera indirect, iar cea de-a doua proaspăt absolventă a Academiei. După acest concurs, câştigătoare a fost tot soţia locţiitorului, iar unii dintre contracandidaţi au contestat şi acest concurs.

Ce contestă o candidată!

Aceştia au sesizat comanda Unităţii Militare 01107 Braşov, dar  şi conducerea UN 01044, unitatea organizatoare a concursului.
Contracandidaţii au scris în sesizare: ”Vă solicit reexaminarea dosarului contracandidatei Biţă Emilia, întrucât există suspiciuni întemeiate conform cărora contracandidata menţionată, angajata a UN 01044, nu ar îndeplini condiţia obligatorie de VECHIME ÎN SPECIALITATEA STUDIILOR DE MINIM 6 LUNI. Solicit totodată verificarea existenţei sau nu a vreunui conflict de interese în ceea ce priveşte eliberarea documentelor existente în dosarul de candidat, precum şi documentele în baza cărora acestea au fost emise – fişa postului.”, se menţiona în sesizare.
Acesteia i-au fost trimise răspunsuri atât de comandantul UM 01107 Braşov, cât şi de comandantul UN 01044 Câmpulung. În răspuns se precizează ”referitor la existenţa sau nu a vreunui conflict de interese în ceea ce priveşte documentele existente la dosarul de candidat al fiecărui participant şi documentele în baza cărora acestea au fost emise, vă facem cunoscut faptul că în urma reverificării documentelor, nu există vreun conflict de interese. Mai mult decât atât, din verificările efectuate, membrii comisiei de concurs şi ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor se încadrează în prevederile art.9 şi ale art.11 din HG 286/2011 cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că aceştia nu se regăsesc în stare de incompatibilitate şi/sau conflict de interese”, este răspunsul comandantului UM 01044, lt. col. Ionuţ Ilinca.”Dragoslavele”.

O altă sesizare a altei candidate!

O altă concurenta a făcut sesizări privind unele situaţii care, după opinia acesteia nu sunt în limita legii, iar acestea au fost trimise la comandanţii UM 01107 şi 01044. Aceasta sesiza următoarele: “Vă aduc la cunoştinţă modul vicios în care a fost organizat concursul, drepturile ce mi-au fost încălcate de comisia de organizare a acestui concurs precum şi modul în care a ales domnul locotenent colonel Biţă Gabriel să verifice şi să asigure transparenţa acestui concurs, în condiţia în care soţia acestuia, Emilia Biţă, a participat şi ulterior a câştigat concursul organizat de Ministerul Apărării Naţionale, UM 01044, pentru postul vacant de personal civil contractual de Referent gr. II la cercul militar, anexa a Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele”. În fapt, pe data de 4.12.2019, ora 09.30, m-am prezentat la adresa menţionată în anunţ. (…)  Concursul a început în jurul orei 10.40, (…) ni s-a adus la cunoştinţă faptul că există un număr de 3 plicuri cu întrebări, fiecare având 3 variante de răspuns, fără a ni se comunica însă, punctajul maxim pentru fiecare subiect/întrebare, astfel cum statutează legiuitorul şi fără ca punctajul să fie afişat la locul desfăşurării concursului. (…) În lipsa informării/aducerii la cunoştinţa candidaţilor a modalităţii de corectare a erorilor materiale, comisia de concurs trebuie să aibă nişte criterii obiective apte să susţină convingerea că “însemnările” mele de la întrebările 9 şi 11, am înscris “X”  în faţa căsuţei “a”, sunt de natură să conducă la identificarea mea în situaţia în care, am semnalat comisiei erorile săvârşite. (…) De asemenea, am adus la cunoştinţa modul vicios de organizare a acestui concurs, i-am rugat ca la luarea deciziei să aibă în vedere că intenţia legiuitorului la formularea sintagmei “însemnările de natură să conducă la identificarea candidaţilor” a fost aceea de a elimina eventualele fraude”, a mai scris candidata.
Totodată candidata care îi sesiza aceste aspect comandantului UM 01107 Braşov, a mai scris că: “ Dezamăgirea a fost imensă pentru că pe data de 12.12.2019, am primit răspunsul la sesizarea mea şi am citit în răspuns că “moment în care preşedintele comisiei a observant memulţumirea unora dintre candidaţi şi pentru a elimina orice suspiciune a stabilit ca regulă pentru evitarea eventualelor erori, răspunsurile să fie trecute/consemnate pe ciorna (motiv pentru care ciornele se regăsesc la candidaţi)… răspuns ce a fost semnat de locotenent colonel Biţă Gabriel.
Acest aspect îl aduc în atenţie pentru că este vorba despre un răspuns primit de la soţul contracandidatei mele, Emilia Biţă”, a mai precizat aceasta în sesizarea transmisă comandantului UM 01107 Braşov.
De asemenea, cele două femei care au sesizat cele de mai sus au mai spus că nu cred ca s-a consemnat contestarea acestui al doilea concurs în documentele oficiale ale unităţii militare, fapt ce nu poate fi probat decât de vreun control inopinat la unitatea militară în cauză.
Totodată mai trebuie precizat că pe rolul Tribunalului Argeş, Secţia Contencios administrativ şi fiscal, se află un dosar  cu obiect anulare act administrativ, anulare examen/concurs şi reluare examen.
Am solicitat un punct de vedere al comenzii unităţii militare muscelene, punct de vedere pe care îl vom publica integral.
B.Radu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2798

Comentarii (10)
Scris de M. Godoț in 20-01-2020 17:17 - Vizitator
 
 
Ati scris ca ati solicitat un punct de vedere....de ce nu il publicati?
 
Scris de Anonimus in 16-01-2020 12:46 - Vizitator
 
 
Păcat este ca pentru ambițiile personale ale unor angajați potenți,soțul ofițer cu funcție de conducere, pe de o parte și a altora incompetenți, soția, pe de alta parte, imaginea instituției este terfelita Și, mai grav, forurile superioare sesizate, se complac! Toate plângerile candidaților nedreptățiți și fraieriti pe fata, sunt degeaba! Ce speranța sa mai avem ca ne va mai salva cineva din mocirla asta?
 
Scris de Steff in 16-01-2020 11:37 - Vizitator
 
 
Sa fi loctiitor de comandant și să organizezi concurs pentru nevasta-ta și sa-l câștige dezmembrand legea , normele deontologice etc. ....asta înseamnă să fi mafiot ! 
Am participat si eu la concurs grila Mapn în Pitesti dar după examen s-au corectat grilele pe loc cu 2 martori dintre candidatii neexistând dubii. La Câmpulung se camuflează corectarea !!! 
Oricum membrii comisiei ar trebui reevaluati din toate punctele de vedere ! 
-as încheia cu o înjurătură dar imi șterg oamenii ăștia mesajul
 
Scris de Anonimus in 16-01-2020 10:03 - Vizitator
 
 
A mai existat contestație pe marginea celor doua concursuri și din partea altei candidate! După sesizarea, în detaliu, a tuturor viciilor de procedura, pana la cel mai înalt nivel al Armatei, răspunsurile au fost partinitoare persoanei declarata Admis! Speram ca instituția cu mare credibilitate cum este Armata, sa aibă alte criterii de admitere și promovare a personalului! Adică, juste! Și dacă cineva s_a abătut de la acest principiu, altcineva, de mai sus, sa cerceteze și sa corecteze! Mizerie și putregai, ca de altfel, în toată societatea românească!
 
Scris de Anonimus in 16-01-2020 10:01 - Vizitator
 
 
A mai existat contestație pe marginea celor doua concursuri și din partea altei candidate! După sesizarea, în detaliu, a tuturor viciilor de procedura, pana la cel mai înalt nivel al Armatei, răspunsurile au fost partinitoare persoanei declarata Admis! Speram ca instituția cu mare credibilitate cum este Armata, sa aibă alte criterii de admitere și promovare a personalului! Adică, juste! Și dacă cineva s_a abătut de la acest principiu, altcineva, de mai sus, sa cerceteze și sa corecteze! Mizerie și putregai, ca de altfel, în toată societatea românească!
 
Scris de Anonimus in 16-01-2020 09:58 - Vizitator
 
 
A mai existat contestație pe marginea celor doua concursuri și din partea altei candidate! După sesizarea, în detaliu, a tuturor viciilor de procedura, pana la cel mai înalt nivel al Armatei, răspunsurile au fost partinitoare persoanei declarata Admis! Speram ca instituția cu mare credibilitate cum este Armata, sa aibă alte criterii de admitere și promovare a personalului! Adică, juste! Și dacă cineva s_a abătut de la acest principiu, altcineva, de mai sus, sa cerceteze și sa corecteze! Mizerie și putregai, ca de altfel, în toată societatea românească!
 
Scris de Florentina B. in 15-01-2020 18:03 - Vizitator
 
 
Este trist si demoralizator sa constientizezi că asa "merge treaba " în România. Păcat de tara asta ca nu i se oferă șansa să fie condusă si sa muncească pentru ea oameni fara nume sau sustinere , oameni capabili! Si vorbim despre instituția Armatei...sa nu mai amintim de cazul ISU DOLJ! Instituții în care cetățenii au inca destul de multă încredere. 
Felicitări celor care au luat atitudine!!! 
Aceste lucruri nu mai trebuiesc ascunse, musamalizate si nici macar ignorate! Asteptam si un punct de vedere al autorităților competente.
 
Scris de Botan...RUSINE!!! in 14-01-2020 22:33 - Vizitator
 
 
Cum se FRAUDEAZĂ angajările la stat în România. Dezvăluirile unui fost oficial din Guvern. 
Căutați,citiți, identic concursul!
 
Scris de Cristian Botan...RUSINE !!! in 14-01-2020 22:29 - Vizitator
 
 
România nu o sa se schimbe ,până când românul nu o să-și schimbe mentalitatea...Nevestisme , nepotisme se întâlnesc frecvent în instituțiile statului...Este evident că nu s-a dorit organizarea unui concurs corect din următoare puncte de vedere:  
-păstrezi același președinte de comisie(odată contestată o comisie membrii acesteia nu mai fac parte din urmatoarea) 
-președintele comisiei negociază reguli cu concurenții (manipulare)-nemaivăzut,nemaiauzit; 
-niște amarâte de grile corectate fără șablon ,deși școli de prestigiu le corectează de față cu concurenții prin utilizarea acestuia-asigurând transparența concursului (eliminând astfel eventualele "însemne",suspiciuni); 
- nu s -a folosit căci la contestații nu mai puteai obține din 94 pct-100 pct ( de tot râsul ) -nemaivăzut ; 
De fapt este un simulacru de concurs,în care este evident ce s-a urmărit...transformarea în Cenușareasa a muncitorului calificat ; 
Concursul se încadrează perfect în descriere cu cel al lui Botan : Cum se fraudează angajările la stat în România",citiți-l!  
Și votăm PNL,PSD,USR ...🤣, DGA prinde un șef de post cu 50 euro mită(formidabil)🤣, dar pe cei din MAPN nu-i prindem,nu-i anchetam !!! Sunt curați,cinstiți,transparenți!  
Poate DNA-ul,Parchetul Militar va face lumină , pot dacă își doresc și nu vor sa aiba ca maxima realizare 50 eur mită,popi ce taie copaci etc. 
De toata jena sunteti! 
Trezirea oameni buni,avem si aveți copii!
 
Scris de MihaiV in 14-01-2020 12:20 - Vizitator
 
 
Conflictul de interese și abuzul în serviciu sunt evidente . 
Toti cei implicați ar trebui anchetați de procuratura militară fără dubiu.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Judecătorii intră în grevă!
Gabriel Apostol: ca s-a batut in supermarket, nu-i face cinste, ca-si stalceste in bataie nevasta , tot judecatoare si c...
27/01/20 13:38 Mai mult...

Iată de ce trebuia să câștige Mînzînă, nu Maria Dinu
Afara cu multinationalele.Discurs peremist al fostului sef PRM Arges,afara si din UE.Smeo da afara Dacia din Ro ca si ai...
27/01/20 12:39 Mai mult...

Sală Polivalentă de 5.000 locuri!
Nu trebuie parcare cine vina sa vada ce ????Baschet zeroooo,,,,,volei la fel si la inot nu e buna .... :grin
27/01/20 11:59 Mai mult...

Iată de ce trebuia să câștige Mînzînă, nu Maria Dinu
M-am implicat poate nepermis de mult în alegerile de la PSD Argeș - scrie dl. Smeoreanu, lăsând să se înţeleagă ...
27/01/20 10:09 Mai mult...

Iată de ce trebuia să câștige Mînzînă, nu Maria Dinu
Un articol scris de un "ziarist" impartial... defapt e un PSD-ist convins.
27/01/20 10:01 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info