Curierul Zilei - Lucian a redevenit om
PRIMA PAGINA arrow reportaj arrow reportaj arrow Lucian a redevenit om
 Publicitate pdf
Lucian a redevenit om
(18 voturi)
Monday, 07 February 2011

 Cu ajutorul lui Constantin Nicolescu,

Lucian a redevenit om

# La 5 ani, a cãzut de la etajul trei, pierzîndu-şi o parte din masa cerebralã 

 

 Despre Lucian n-aţi fi aflat, dacã mama lui, Flori Grigoraş, n-ar fi izbucnit în lacrimi în faţa Tribunalului Argeş, în seara în care preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a primit mandat de arestare preventivã pentru 29 de zile. Despre gestul sãu, Flori spune, în reportajul de mai jos, cã a fost o reacţie sincerã, de solidaritate umanã cu suferinţa unui om, faţã de care va fi recunoscãtoare toatã viaţa. Constantin Nicolescu este una dintre persoanele care au ajutat-o ca fiul ei sã-şi revinã, sã-şi recapete toate funcţiile necesare organismului, mãrturisind cã nu va uita niciodatã cum liderul CJ s-a solidarizat imediat cu acest caz, cînd a aflat cã Lucian poate fi salvat cu ajutorul unor medici specialişti din Italia. Flori Grigoraş (39 de ani) e angajatã la CJ Argeş, avînd un portofoliu de succes în accesarea proiectelor cu finanţare europeanã.

 

„Eram la o prezentare de produse cu Aloe, cu doctoriţa de familie, la Sinaia. Şi, pur şi simplu, cineva m-a scos din sala respectivã. Era o voce interioarã care îmi spunea: Mãi, pleacã acasã! Pe drum, m-a sunat soţul şi mi-a zis cã a murit copilul. Aşa m-a anunţat“, îşi aminteşte cea pe care viaţa avea s-o punã la o grea încercare. Nenorocirea s-a întîmplat tot la Sinaia, unde erau plecaţi cu cei doi copii, într-un mic concediu. „Eu am avut nişte presimţiri de cînd l-am nãscut pe Lucian, cã o sã cadã de la fereastrã. Totdeauna îmi sunam pãrinţii şi îi întrebam, cînd îl duceam în vacanţã: E la geam? «Nu e, mamã, stai liniştitã, de copii avem mai multã grijã decît am avut de voi!». Cînd am auzit cã a murit copilul, deşi cauza unui eventual deces ar fi putut fi oricare, eu am spus: Lucian a cãzut de la fereastrã. Nu am zis nimic de cealaltã fetiţã, de Elena, instinctul m-a dus cu gîndul cãtre Lucian, presimţisem cã lui i s-a întîmplat ceva“, mãrturiseşte femeia, povestind cã bãiatul a cãzut de la etajul al treilea, la cinci ani.
 

 Flori Grigoraş este mîndrã de rezultatele copiilor

 
 

„Domnul Ştireanu ne-a ajutat sã-l ducem la Bucureşti“

„La Ploieşti, mi s-a spus cã şi-a pierdut o parte din masa cerebralã şi cã doar Dumnezeu l-a putut salva, cã trebuie sã fie supus la douã intervenţii chirurgicale. Nu am mai stat sã aştept şi, pentru cã aveam o relaţie destul de bunã atunci, din punct de vedere familial, cu domnul Octavian Ştireanu, mi-am permis şi l-am sunat. Dumnealui a fost foarte prompt. Ne-a trimis la Spitalul Clinic de Urgenţã Bagdasar-Arseni, unde mi-au spus cã trebuie sã aşteptãm sã iasã din comã“, destãinuie mama, adãugînd cã, dupã cinci zile, copilul s-a trezit. „Am venit cu el acasã, bãiatul a fost amnezic o perioadã. Diagnosticul era traumatism acut cranian subarahnoidian, cu hemoragie cranianã“, spune Flori, amintindu-şi cã fiul ei „reacţiona atunci foarte urît la tratamentul prescris de doctori“.
 

 Tînãra mamã (39 de ani) este o femeie de succes şi pe plan profesional

 Elena (12 ani) cîştigã premii peste premii la Limba Românã

 

„Cît a stat în comã, n-a lãsat mãtãniile din mînã“

„Dupã aceea, copilul a dezvoltat o pasiune pentru icoane. Dormitorul lui îi este locul de credinţã. Şi la cinci ani, înainte sã i se întîmple accidentul, avea aceastã laturã religioasã. Noi aveam atunci vila în incinta Mãnãstirii Sinaia. Fãcea colecţie de icoane, de mic. Şi-a luat iconiţã de acolo înainte sã i se întîmple accidentul, era foarte bucuros, iar în momentul în care cineva a venit în vizitã la spital i-a adus o mãtanie. Era în comã. Pînã a ieşit din comã, nu a dat drumul la acele mãtãnii“, a mai spus mama. Copilul nu îşi revenise, însã, complet. „De la cinci ani pînã la zece ani eu tot am umblat prin medici, în România. Mi-au recomandat sã nu-i dau nici un medicament. Au numit simptomele lui atipice posttraumatice. Eu am zis, însã, cã erau nişte crize epileptice. Mi-au spus cã trebuie sã identificãm cauza acestor crize. Le fãcea pe fond emoţional. Mergeam şi la psihologi, dar în zadar“, mai spune mama care, practic, în clipele ce atunci nu aveau cum sã fie prea frumoase, nu i-a avut lîngã ea decît pe pãrinţii sãi. De soţ urma sã se despartã cînd Lucian era în clasa a III-a.
 

Liderul CJ i-a  facilitat deplasarea şi tratamentul  în strãinãtate

„Fostul preşedinte al CJ, Ion Mihãilescu, mi-a facilitat atunci accesul la un tomograf. M-a trimis la Bucureşti, la Floreasca. Am fost la dr Beuran. În momentul în care a venit domnul Nicolescu, m-a ajutat sã fac RMN. Era foarte greu sã faci RMN la vremea aceea. Erau numai douã-trei RMN-uri în toatã ţara. În 2006, am fãcut RMN. În urma acestor investigaţii, s-a vãzut cã bãiatul avea sechelã posttraumaticã de 2 mm, cît firul de pãr, dar care îi producea dereglãri copilului. În momentul acela, am zis cã nu disper. S-a întîmplat o minune, în sensul cã, la sfîrşitul clasei a IV-a, o fostã colegã de generalã m-a sunat, era un numãr lung, iar la capãtul celãlalt al firului persoana mi-a spus: «Sînt fosta ta colegã de generalã, te-am visat. Sînt în Italia». Mi-a spus cã gestioneazã nişte spitale la Roma, mi-a propus sã vin acolo, pentru cã existã un spital Neuromed, care trateazã afecţiuni neuro, dar cã trebuie sã vin cu recomandare de la medicii din România, cã în Italia totul e privat. Cam cît? «Cam 5.000 de euro». M-am gîndit cã fac un CAR, cã nu e o problemã. Dar cei de la Consiliul Judeţean au fost foarte sensibili în acel moment. Atunci, domnul Nicolescu a spus cã mã ajutã sã-mi deschid un cont prin Crucea Roşie, cu atîţia bani în el. Dupã ce m-am întors din Italia, copilul ia tratament dimineaţa şi seara şi, de atunci, nu mai face nici o crizã. A fost atît de prompt domnul Nicolescu, încît i-a adunat pe toţi, pe domnul primar de la Cãlineşti, pe patronul de la Celly, pe managerul de la Conarg, pe doamna Dãnãiaţã, Mirela Vlãdescu, Edi, foarte mulţi au venit atunci cu donaţii. Domnul preşedinte s-a ocupat de tot, inclusiv de transport, mi-a spus cã nu e nevoie sã-mi fac griji pentru lucrurile acestea, cã trebuie sã ajung cît mai repede cu bãiatul în Italia“, a spus vizibil afectatã Flori. Ea a povestit cum liderul CJ, Constantin Nicolescu, l-a revãzut pe Lucian, la sfîrşitul anului trecut, şi a avut o remarcã: «Sînt mîndru cã bãiatul este atît de bine crescut, cã îl ştiam cu probleme». Dacã nu ajungeam în Italia, copilul putea face crize posttraumatice, avea nişte automatisme“, a adãugat ea, spunînd cã, în ciuda celor întîmpla-te, pe clasa a IV-a, însã, copilul era olimpic la Matematicã.
 

Nicolescu l-a revãzut la sfîrşitul anului trecut şi a spus: „Sînt mîndru cã bãiatul este atît de bine crescut, cã-l ştiam cu probleme!“.

 
 

„Sfînta Paraschieva l-a protejat“

Vindecarea parţialã avea sã se producã, însã, prin-tr-o altã minune. „Cînd pãrinţii mei au fost la sfintele moaşte, anul acela, m-au sunat şi mi-au spus: «Noi ne rugãm la Sf. Paraschieva, închinaţi-vã şi voi!». Şi, în acel moment, copilul a venit şi mi-a spus: «Mami, aş vrea sã-i cer iertare lui Dumnezeu!». Avea cinci ani. Nu fabulez. De ce, mamã? «Mi-am adus aminte cã am fost obraznic şi l-am supãrat pe Dumnezeu!». Tot mã întreba: «Ce am aici (n.r. - la arcadã)?». Mami, ai cãzut şi te-ai lovit în şifonier, îi spuneam. «Nu!», îmi rãspundea. Stãtea şi se gîndea. Îl întrebam: La ce te gîndeşti? «La muntele ãla». Copilul şi-a revenit de atunci. Nu ştiam iniţial, dar apoi am aflat cã Sf. Paraschieva este ocrotitoarea ochilor. În acel moment, copilul mi-a spus: «O bunicã din ceruri a venit şi mi-a fãcut o bucurie». Ce bunicã? Bunica moartã? Avea cinci ani şi fusese în moarte clinicã. Atunci pot sã spun cã mi-am descoperit adevãrata credinţã şi am început sã mã dedic unor lucruri ce ţin de milostenie. Din acest motiv, am şi scris un proiect pentru biserica Sf. Vineri, ce poartã hramul Sf. Paraschieva, de 100 de miliarde lei vechi, l-am scris fãrã nici o pretenţie. Am zis cã Sf. Paraschieva va rãmîne sfîntã în casa mea şi în mintea copilului meu, iar eu vreau şi simt sã fac asta. Proiectul include reabilitarea bisericii“.
 

De cînd cu accidentul, Lucian pune accent pe spiritualitate

 
 

„Copilul a fãcut o pasiune pentru icoane. Dormitorul lui îi este locul de credinţã. Şi înainte sã i se întîmple accidentul, era tot atît de religios“, spune mama lui Lucian.

 
 

Lucian: „Eu chiar Îl iubesc pe Dumnezeu!“


Lucian este acum un tînãr adolescent cãruia nu-i place sã vorbeascã despre trecutul sãu, dar pe care nici nu încearcã sã-l ascundã. Educat, cu o culturã generalã de invidiat, bãiatul spune sigur pe el cã vrea sã se facã medic. Este o profesie spre care singur s-a orientat, deşi mai are cîţiva ani pînã cînd urmeazã sã dea la facultate. Îi place sã citeascã, de la beletristicã pînã la cãrţi religioase. Experienţele personajului lui Hector Malot, din Singur pe lume, l-au fãcut sã înţeleagã cã în viaţã existã şi întîmplãri plãcute, şi neplãcute. Lucian este un tip calm şi metodic. Curios şi ambiţios. Are un dosar plin cu diplome şi premii, toate de la olimpiadele şi concursurile la care a participat. În camera lui se gãsesc rafturi cu iconiţe adunate din toate locurile pe care le-a vizitat, din ţarã şi din afarã. Îi plac florile, de aceea din dormitorul lui plantele sînt nelipsite. Dragostea faţã de ce îl înconjoarã şi-o manifestã prin credinţã, prin cultivarea spiritului, dar şi prin vorba blîndã pe care le-o adreseazã celorlalţi. Poate, fãrã sã conştientizeze încã suficient, tînãrul de 15 ani ştie cã este un om norocos şi iubit de Dumnezeu. „Eu chiar Îl iubesc pe Dumnezeu, de atunci, de cînd mi-a salvat viaţa! De la fiecare mãnãstire la care merg îmi iau o icoanã“, a spus acesta. Sora lui, diferitã în aparenţã, îi dezvãluie celui care o cunoaşte mai bine un suflet la fel de mare. Elena este o fire caldã şi puternicã, aşa cum singurã se descrie, îi place culoarea roşie, în care şi-a decorat şi camera, iar la şcoalã pune accent pe Românã şi pe Englezã. În timpul liber, scrie poezii şi citeşte. De cei doi copii se ocupã bunica, atunci cînd mama lor este prinsã în diverse proiecte. 
 Una din cãrţile preferate ale bãiatului este Singur pe lume, de Hector Malot
 
 
 
Andreea Enescu  Foto: Ion Tudor

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 214883

Comentarii (19)
Scris de CALIN in 03-12-2013 13:40 - Vizitator
 
 
SARBATORII FERICITE AN DE AN
 
Scris de nicolae lucian in 09-04-2013 22:14 - Vizitator
 
 
daca il iubesti pe Dumnezeu analizeaza cele 10 porunci
 
Scris de iop in 23-02-2012 11:48 - Vizitator
 
 
Probabil ca cel sau cea care a postat sub id-ul Barbu are anumite frustrari la fel ca si Ella. 
Oamenii care muncesc vor iesi totdeauna in fata mai devreme sau mai tarziu iar cei care doar improasca cu noroi vor ramane cu rautatea. 
Mult succes in continuare Flori. Esti cea mai buna.
 
Scris de barbu in 18-02-2012 20:37 - Vizitator
 
 
are dreptate ella copulului ii doresc sanatate dar maicasa este papusa lui nicolescu.ce femeie descurcareata!!!
 
Scris de barbu in 18-02-2012 20:35 - Vizitator
 
 
are dreptate ella copulului ii doresc sanatate dar maicasa este papusa lui nicolescu.ce femeie descurcareata!!!
 
Scris de unul in 19-02-2011 21:03 - Vizitator
 
 
o stiti pe flori grigoras? daca da, inseamna ca aveti un prieten ADEVARAT..., daca nu..., incercati sa o cunoasteti!!!! sau... sa cititi presa despre ceea ce este aceasta femeie!!!! BARBAT adica...adica, face cat 1000 de barbati!!! frumoasa si impresionanta solodaritatea copiilor cu, colegul lor lucian. cat despre aceasta DOAMNA, numai laude!!! sunt prin preajma ei de vreo 10 ani. a muncit si munceste de cand o stiu. pana nu demult cu carca, acum cu cerebelul!!!! faceti si voi ca ea.... ha ha, daca puteti! E FRUMOASA, INTELIGENTA, RAFINATA, MILOSTIVA si..... JIGNITA de cei frustrati, femei, barbati...sefi si sefute..PROSTUTE de altfel! o cunosc!!! e minunata! sunt mai in varsta decat ea insa, invat zilnic cate ceva din comportamentul ei. da lectii de viata multura fara vreo intentetie anume. E SCLIPITOARE!!! face proiecte europene MARI!!! e cautata de vip_uri. E MINUNANTA!!! e milostiva, face multe daruri pt amariti!!! faceti si voi ca ea! cine e ela? una sau unul din fostul ei neam al fostului sot. pacat pt acea familie, au pierdut un OM ce le_a facut cinste oriunde, dar nu vreau sa comentez mai multe! cautati_o pe flori!!! daca nu va va scrie un proiect, veti auzi o pilda, sau cuvinte linistitoare!!! FELICITARI DRAGA FLORI, PT CEEA CE AI FACUT PT JUDETUL ARGES, PT CUM TI_AI EDUCAT COPIII SI PT CE LECTII DE VIATA DEMNA NE DARUIESTI CAND ITI SUNTEM ALATURI! ai multi prieteni, fff multi si 2,3 dusmnani pe care rezultatetele tate ii nimiceste!! invatati si voi cate ceva, FRUSTRATILOR!!!!
 
Scris de Dany in 11-02-2011 18:56 - Vizitator
 
 
Draga Ella, cum se face ca tu esti singura din aceasta lista de comentarii, care spui vorbe urate despre FLORI? Nu cred ca esti destul de informata ca sa poti vorbi despre ea. Cum o \"circareasa\" poate creste doi copii asa cum trebuie? Te contrazici singura siiii...daca stau sa ma gandesc bine, tu esti cea care vrea sa iasa in evidenta, postand comentarii de doi bani... \"jalnic\".  
Te rog sa iti controlezi limbajul, iar daca ai si tu copii, incearca sa-i cresti asa cum i-a crescut FLORI pe ai ei.
 
Scris de catinca in 10-02-2011 00:13 - Vizitator
 
 
Ella draga,se pare ca \"doare\" aparitia  
\"\"circaresei\", cum ai numit-O tu. 
Hello !!! aceasta D-na FLORI nu are nevoie de faima,are tot ce-si poate dori o femeie frumoasa si puternica/adevarat,nu prea sta bine cu decolteul ca ea deschide usi doar cu capul,pardon, 
pareti c-am frustrata ?????Decolteul d-voastra n-ar putea inlocui nici intr-o viata de om inteligenta \"circaresei\".Copii ei au un ADN nu?????? De unde crezi ?????? Oare tu vei putea iesi candva infata ???Gandesti exact cum ai fi procedat tu\"invidioasa\".
 
Scris de moi in 08-02-2011 22:49 - Vizitator
 
 
te iubesc elena
 
Scris de moi in 08-02-2011 22:39 - Vizitator
 
 
te iubesc elena
 
Scris de ana in 08-02-2011 22:37 - Vizitator
 
 
bravo copii! 
am o propunere: s-o nimicim, un pic, metaforic vorbind, pe draga de \"ella\". iti sugerez sa recitesti acest articol inca o data si inca o data, pana in momentul in care vei reusi sa intelegi mesajul celor scrise. se pare ca ai devenit o persoana frustrata datorita reusitelor acestei \"circarese\"...si ca sa ti adancesc frustrarile: \"circareasa\" noastra te invita si pe tine (vorbesc eu in numele ei) vineri de vineri, sa o urmaresti, pe N24plus, ora 17, dezbatand un subiect foarte interesant, dar probabil greu de inteles pentru tine... 
draga ella, ai grija ce vei comenta la articolele urmatoare (cu siguranta vor fi multe si cu siguranta o vor avea ca subiect pe d-na Flori, nu pe copii), caci deja ai devenit \"circarita\" de noi toti, cei care au comentat articolul.
 
Scris de Yo Razvan in 08-02-2011 18:52 - Vizitator
 
 
De cand am venit la voi, Lucian ma enerva da dupaia am vazut ca inauntrul lui se ascunde un copil bun, destept si amuzant. 
Sa te faci bine. :) :) :)
 
Scris de Alexandra in 08-02-2011 15:03 - Vizitator
 
 
Lucian e un copil extraordinar draga Ella..Incearca sa cunosti si apoi vorbeste draga..te bagi si tu ca sa te afli in treaba.. :roll . Avand in vedere prin ce a trecut el,este un prieten foarte bun,intelegator si iubitor. Te iubim,Lucian.
 
Scris de Adelin in 07-02-2011 22:12 - Vizitator
 
 
Un caracter puternic,minte agera si un prieten bun!!Aaaa si ello gelozia nu e buna!!!
 
Scris de Andrey in 07-02-2011 21:34 - Vizitator
 
 
mai intai Ella invata sa iubesti ca sa fii iubita,un sfat practic,cat despre Lucian mi-e coleg si stau cu el in banca din clasa 1-a si chiar este cel mai bun prieten pe care l-am cunoscut vreodata:Lucian sa stii ca eu cu Cipy te sustinem si te iubim si sa stii ca ai 29 de suflete mereu alaturi de tine!
 
Scris de Cippy in 07-02-2011 17:22 - Vizitator
 
 
Ba ello esti fraera nu stii ce fel de copil este sunt coleg de 2 ani cu el si se poarta super frumos cu mine si mai avem un copil care NU are o situatie materiala destul de buna si Lucian ii cumpara zilnic de mancare !!! ASA CA TACI NAIBA DIN GURA !!
 
Scris de io in 07-02-2011 15:53 - Vizitator
 
 
Circareasa e ma-ta Ello draga. 
Daca ai stii ce inseamna sacrificiu pt. copii nu ai mai scrie aberatii pe aici. Copiii sunt asa datorita educatiei pe care le-a oferit-o o mama singura.Sunt 2 copii exceptionali si imi permit sa-mi dau cu parerea pt. ca le cunosc f bine situatia.
 
Scris de ella in 07-02-2011 08:33 - Vizitator
 
 
Toata aprecierea si lauda pt copii! Insa ea, tot o circareasa ramane. Acum se foloseste de copii sa apara prin presa!...Jalnic!
 
Scris de un om care apreciaza valoarea in 07-02-2011 07:37 - Vizitator
 
 
felicitari domnule costica nicolescu. 
sa va faceti bine si sa continuati sa faceti asfel de fapte si lucruri minunate pt judetul arges.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info