Curierul Zilei - Primul pe listă, chiulangiu în Parlament!
PRIMA PAGINA arrow Politic arrow Primul pe listă, chiulangiu în Parlament!
Fapt divers*** ️ Femeie arsă, în incendiu!     Fapt divers*** ️ Patru tineri au ajuns la spital     Fapt divers*** ️ Evacuaţi din bloc de frica focului     Editorial*** ️ De ce urăsc cuvântul „Cex”     Sport*** ️ Victorie la scor de neprezentare!     Social*** ️ Tichetele de masă şi voucherele se impozitează!    
 Publicitate pdf
Primul pe listă, chiulangiu în Parlament!
(0 voturi)
Saturday, 05 November 2016

Azi vă prezentăm candidaţii PSD eligibili

Primul pe listă, chiulangiu în Parlament!

Dumneavoastră alegeţi!

 

 Vin alegerile! Altele! Au tot fost, de la Revoluţie! De fiecare dată, politicienii vin în faţa noastră, a alegătorilor, cu promisiuni, în încercarea de a ne convinge că sînt deştepţi, cinstiţi şi cei mai buni să ne apere interesele. Asta pînă cînd ştampila cu „Votat“ îi duce în scaunul de deputat sau de senator pe care şi-l doresc. Apoi, uită! Uită ce au promis, mai grav, uită şi de ce s-au dus acolo, unii dintre ei apărînd mai mult interesele lor, decît pe ale noastre. De asta, vă spun, oameni buni, fiţi atenţi! Aveţi grijă cui acordaţi preţiosul dumnoavoastră vot! Nu-l daţi la întîmplare unor oameni în care nu aveţi încredere sau paraşutaţilor din politică, cei care n-au habar de rolul pe care şi-l asumă. Nici şmecherilor puşi pe îmbogăţire, nici celor care au probleme cu legea! Indiferent de infracţiunea comisă, un om care aspiră la o funcţie în Parlament nu poate avea probitate morală în faţa alegătorului. Aşadar, alegeţi oameni oneşti, oameni care pot să facă ceea ce promit, oameni care se vor lupta pentru binele cetăţenilor. Noi vi-i prezentăm pe rînd pe cei care candidează la o funcţie în Parlament, vă spunem şi ce probleme au cu legea, dar şi ce activitate au avut ca deputaţi sau senatori. Azi vă prezentăm candidaţii PSD.

Sute de absenţe în patru ani de mandat în Parlament, dar mai multre iniţiative legislative promulgate legi! Dacă ne raportăm la absenţele întregistrate la voturile din Cameră, se situează pe primele trei locuri Bogdan Niculescu Duvăz, Radu Vasilică şi Cătălin Rădulescu. Dacă ne referim la iniţiativele promulgate de parlamentari,  printre cele mai multe am găsit în dreptul senatorului Şerban Valeca şi al deputaţilor Simona Bucura Oprescu şi Mircea Drăghici. După patru ani de mandat, parlamentarii au adunat, pe de-o parte, o serie de absenţe, dar şi mai multe iniţiative legislative promulgate. Pentru ca aceste iniţiative să devină lege, e nevoie de susţinerea mai multor parlamentari.

Activitatea în cifre

Astfel, potrivit informaţiilor de zilele trecute de pe site-ul Camerei Deputaţilor, activitatea în cifre a parlamentarului social-democrat de Argeş Gheorghe Marin stă aşa: luări de cuvînt - 45 (în 33 şedinţe), declaraţii politice - 1, propuneri legislative iniţiate - 34, dintre care 11 promulgate legi, întrebări şi interpelări - 3, moţiuni - 2. Dintre cele 3.497 voturi cîte s-au dat în acest mandat, s-a exprimat în 2.990 de cazuri. În rest, nu a fost prezent. Dintre cele 2.031 de voturi finale din perioada mandatului, a participat la 1.979 voturi. Gheorghe Marin candidează acum pentru un mandat de senator.

În ce-l priveşte pe Mircea Drăghici, activitatea parlamentară a acestuia în cifre, potrivit in­formaţiilor de pe site-ul Camerei, este: luări de cuvînt - 54 (în 40 şedinţe), declaraţii politice - 43, luări de cuvînt în BP - 8 (în 8 şedinţe), propuneri legislative iniţiate - 33, dintre care 12 promulgate legi, întrebari şi interpelări - 26. Dintre cele 3.497 voturi care au fost, s-a exprimat în 2.435 cazuri, în rest, n-a fost prezent. Dintre cele 2.031 voturi finale, a participat la 1.944. Mircea Drăghici e pe locul doi la Cameră pentru încă un mandat. El este inculpat în dosarul 4215/1/2015, aflat pe rolul ÎCCJ pentru infracţiuni de corupţie (Le­gea nr. 78/2000), mai exact  abuz în serviciu (art. 297 NCP). Trimis în judecată de procurorii DNA în 2015, au avut loc pînă acum 9 termene de judecată, următorul fiind pe 25 noiembrie. Deputatul Drăghici este acuzat că, împreună cu fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a determinat mai mulţi primari din judeţ să încheie contracte de consultanţă cu o firmă care i-a aparţinut parlamentarului.

  În ce priveşte activitatea deputatei Simona Bucura Oprescu, în cifre, aceasta are: luări de cuvînt - 43 (în 29 şedinţe), declaraţii politice - 16, propuneri legislative iniţiate - 61, dintre care 15 promulgate legi, întrebări şi interpelari - 17, moţiuni - 2. Dintre cele 3.497 de voturi care s-au dat în acest mandat, a fost prezentă la 2.666; la restul voturilor date pe anumite proiecte nu a participat. Dintre cele 2.031 voturi finale, a fost la 1.851 voturi. Simona Bucura O­prescu se regăseşte pe locul trei pe lista PSD Ar­geş pentru încă un mandat la Cameră.

Iniţiative promulgate

În ce-l priveşte pe Radu Vasilică, cel care deschide lista PSD Argeş la Camera Deputaţilor, activitatea parlamentară în cifre arată aşa: luări de cuvînt - 4 (în 4 şedinţe), de altfel cele mai puţine dintre toţi parlamentarii argeşeni, de­claraţii politice - 1, propuneri legislative iniţiate - 20, dintre care 6 promulgate legi, întrebări şi interpelari - 6, moţiuni - 1. Dintre cele 3.497 voturi exprimate pe proiectele legislative, a participat la 1.781 voturi, iar dintre cele 2.031 de voturi finale, a fost la 1.508.

Potrivit sintezei activităţii parlamentare în legislatura 2012 - prezent, Cătălin Marian Rădulescu a avut următoarea activitate: luări de cuvînt - 32 (în 20 şedinţe), declaraţii politice - 2 , propuneri legislative iniţi­ate - 60, dintre care 9 promulgate legi, proiecte de hotărîre iniţiate - 1, întrebări şi interpelări - 9, moţiuni - 2.  Dintre cele 3.497 voturi ce s-au dat în această legislatură, a fost prezent în 2.010 de cazuri. Dintre cele 2.031 de voturi finale, a fost la 1.483 voturi. Cătălin Rădulescu se regăseşte pe locul cinci pe lista PSD Argeş pentru un mandat la Cameră.  Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu a fost trimis în judecată, în 2014, în dosarul 1627/1/2014 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 NCP), infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), dare de mită (art. 290 NCP). A fost condamnat, în primă instanţă, la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, timp în care deputatul trebuie să se supună mai multor măsuri.  Decizia nu este difinitivă, fiind atacată cu apel. Deputatul Rădulescu este acuzat de procurorii DNA că, deşi era parlamentar, a administrat o firmă şi a contactat clienţi, pentru a contracta anumite lucrări, oferind şi mită pentru a obţine un aviz favorabil la recepţia unei lucrări de asfaltare.

Actualul preşedinte al PSD Argeş, senatorul Şerban Constantin Valeca, deschide şi acum lista PSD la Senat. În cifre, potrivit informaţiilor oficiale de pe site-ul Camerei şi al Senatului, a avut: 54  iniţiative legislative, dintre care 15 promulgate; declaraţii politice - 2; întrebări - 7; interpelări - 8; interpelări adresate primului ministru - 3; luări de cuvînt în plen - 31; moţiuni - 0.

Ultimul mandat

Pe lista pentru parlamentarele de acum nu se mai regăseşte senatorul Constantin Tămagă. Potrivit informaţiilor oficiale de pe site-ul Camerei şi al Senatului, activitatea parlamentară a acestuia în cifre este: iniţiative legislative - 55, dintrecare 12 promulgate; declaraţii politice - 3; întrebări - 0; interpelări - 0; interpelări adresate primului ministru - 0; luări de cuvînt în plen - 15; moţiuni - 0; votul electronic.

Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz nu se regăseşte pe noua listă pentru parlamentare, însă, în cifre, activitate parlamentară în ultimul mandat a fost: luări de cuvînt - 34 (în 27 şedinţe), propuneri legislative iniţiate - 20, dintre care 8 promulgate legi, proiecte de hotărîre iniţiate - 1, moţiuni - 2. Dintre cele 3.497 de voturi care s-au dat în această legislatură, a fost prezent la 1.694. Dintre cele 2.031 voturi finale, a fost la 1.272 voturi.

Ioana Jenica Dumitru a obţinut un mandat de deputat pe listele PP-DD, însă şi-a încheiat activitatea la PSD pentru a candida la funcţia de primar la Ştefăneşti, unde, de altfel, a şi cîştigat. Mandatul de parlamentar l-a încheiat la 1 iulie. În cifre, activitatea parlamentară a acesteia este: luări de cuvînt - 51 (în 50 şedinţe), declaraţii politice - 48, propuneri legislative iniţiate - 50, dintre care 4 promulgate legi, întrebări şi interpelari - 17, moţiuni - 8. Dintre cele 3.497 de voturi care s-au dat, a fost la 2.503. Dintre cele 2.031 care s-au dat, a fost la 1.834 voturi finale.

A.Dumitru, M.Sandu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 8020

Comentarii (5)
Scris de jos mafia in 11-11-2016 00:44 - Vizitator
 
 
Daca te uiti la fata lu' raducu iti dai imediat seama ! 
De aici si explicatia ca are o activitate parlamentara, asa de..."inexistenta". 
TOT INAINTE!
 
Scris de sokacs in 07-11-2016 20:13 - Vizitator
 
 
Eu sunt pentru social-democratie trup si suflet.Acesti parlamentari nu sunt social democrati.Cei prezentati mai sus sunt certati cu legile tarii,s-au dus in parlament pentru a se pune la adapost dupa ce fura.Toti psd-istii au compromise social-democratia.Un social-democrat nu ajunge peste noapte baron local.Rusine sa le fie!Nu merita votul nostru!Niste ipocriti.
 
Scris de george in 05-11-2016 12:11 - Vizitator
 
 
Afara cu hotii din Parlamentul Romaniei! Cine e vasilica asta? Un n*****a nimeni, un profesor a*******t, habar n-are ce preda la ore, vine de 2 ori pe semestru la cursuri, la examene da aceleasi subiecte! Un ******* pe linie oriunde ar munci! Nu votati psd arges! Sunt numai h**i si i********i pe lista lor!
 
Scris de Nae in 05-11-2016 12:12 - Vizitator
 
 
Cum sa votam niste r******i gen Vasilica sau niste i*****i gen Radulescu sau Draghici? Argeseni, treziti.va! Nu mai votati aceleasi personaje sinistre! Sunt simpatizant psd dar nu mai pot vota la nesfarsit nesimtirea si nepasarea! Ajunge!
 
Scris de fles in 05-11-2016 02:34 - Vizitator
 
 
astia sunt mandria argesenilorjavascript:ac_smilie(':cry') 
lenesi,corupti si dupa ei zmecheri 
TOT INAINTE ARGESENI!!!!!
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info