Curierul Zilei - Au venit, au promis şi au plecat!
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Au venit, au promis şi au plecat!
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Au venit, au promis şi au plecat!
(5 voturi)
Tuesday, 14 March 2017

Patru miniştri în Argeş într-o lună

Au venit, au promis şi au plecat!

 

 În decurs de aproximativ o lună, Argeşul a primit vizita a patru miniştri. Este vorba despre vicepremierul Sevil Shhaideh - ministrul Dezvoltării, Administraţiei Publice Locale şi Fondurilor Europene, Răzvan Alexandru Cuc - ministrul Transporturilor, Ionuţ Vulpescu - ministrul Culturii, şi Adriana Petcu - ministrul Apelor şi Pădurilor. După întîlnirile avute cu autorităţile locale şi judeţene, miniştrii nu au plecat din Argeş înainte a face o mulţime de promisiuni. Acum, rămîne de văzut dacă acestea vor fi puse în practică, dacă vor fi realizate în proporţie de 100%, parţial sau dacă vor rămîne doar la stadiul de promisiune verbală sau pe hîrtie.

 Ministrul Sevil Shhaideh

Argeşul a fost primul judeţ în care vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a făcut o vizită de lucru pentru a asculta problemele ridicate de autorităţile locale. S-a promis asigurarea finanţării serviciilor de bază pentru satul românesc, respectiv, şcoli, dispensare, drumuri, apă, canalizare. Printre altele, pînă în 2020, vom avem asigurate, 100%, alimentarea cu apă şi canalizarea. Ministrul i-a rugat pe primarii din judeţ să transmită fiecare propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei, astfel încît, în aprilie, Codul Administrativ să fie înaintat în Parlament. Printre promisiuni s-a numărat şi implicarea în consolidarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean Argeş, construirea spitalului din Mioveni, realizarea sălii polivalente de sport în Piteşti, reabilitarea Stadionului Nicolae Dobrin, reabilitarea şi modernizarea Teatrului Al. Davila etc.

 Ministrul Ionuţ Vulpescu

Ionuţ Vulpescu - ministrul Culturii, a dat asigurări că, pentru prima dată, în bugetul ministerului sînt alocate fonduri ca statul să-şi poată exercita dreptul de preemţiune pentru bunuri mobile şi imobile. Ministrul consideră că este o obligaţie faţă de Vila Florica de a o menţine în circuitul public şi, tocmai de aceea, clădirea va fi cumpărată cu bani de la minister, iar procedurile de cumpărare au şi început, împreună cu moştenitorii.

 Ministrul Răzvan Alexandru Cuc

Răzvan Alexandru Cuc - ministrul Transporturilor, a spus că sînt prioritare investiţiile pentru tronsoanele de drum Piteşti - Cîmpulung, Piteşti - Craiova, Piteşti - Sibiu, precizînd că şi pentru Transfăgărăşan au fost scoase la licitaţie studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Şi următoarele obiective de infrastructură sînt pe lista ministrului: modernizare DN 65D Albota - Bascov (Centura de Vest), modernizare DC 219 Bascov - Baraj Budeasa - Budeasa 2,8 km, reabilitare DN 73 D km 0 - 10 şi mutare sens giratoriu km 0, intersecţie cu DN 73, reabilitare şi modernizare DN 73D, Mioveni - Cîmpulung, continuarea lucrărilor de modernizarea DN 73 Piteşti - Cîmpulung - Braşov, reabilitare şi modernizare DN 67 B Piteşti - Drăgăşani, reparaţie capitală a podului peste rîul Cîrcinov pe DN7, modernizare sectoare de drumuri pe DN7 la km 89 - 112, calea ferată Vîlcea - Vîlcele, modernizare trecere la nivel de cale ferată pe DN 73, la intrarea în Cîmpulung, modernizare treceri la nivel de cale ferată din Bascov (DN 7 şi DN 7C), trecerea la nivel de cale ferată de la Mioveni, modernizare treceri la nivel de cale ferată din Piteşti (Lînăriei, CNCD, Dobrogeanu Gherea).

 Ministrul Adriana Petcu

Adriana Petcu - ministrul Apelor şi Pădurilor, a promis că o dragă, care curăţă de nămol sau nisip albia rîului Argeş, va ajunge cît de curînd la Piteşti. De asemenea, lacul de la Bascov va fi decolmatat, lucru de care se va ocupa Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea. Printre obiectivele de investiţii pe anul acesta se mai numără: amenajarea Rîului Doamnei pentru apărarea împotriva inundaţiilor în localităţile Corbi, Domneşti, Pietroşani; regularizarea rîului Argeş între acumularea Bascov şi Piteşti; regularizarea rîului Cotmeana la Lunca Corbului şi pîrîul Vîrtej, în Băbana; regularizarea şi consolidarea rîului Vediţa, în Vedea; punerea în siguranţă a barajului Goleşti; amenajarea rîului Bratia, la Vlădeşti; amenajarea împotriva inundaţiilor a rîului Cotmeana, în zona localităţilor Stolnici, Hîrseşti, Bîrla; regularizarea pîrîurilor Budeasa, Bascov, Cîrcinov; regularizare Valea Păulească la Miceşti; mărirea gradului de siguranţă în exploatarea acumulării Pecineagu. De asemenea, a promis că va încerca să oprească defrişările din Pădurea Trivale, prin asigurarea protecţiei şi pazei acolo unde nu sîntem noi proprietari. Ministerul Mediului a solicitat Primăriei Piteşti unele completări la documentaţia înaintată pentru declararea Pădurii Trivale drept arie naturală protejată. Nu este de acord cu micşorarea amenzilor pentru defrişările ilegale şi nu vrea o relaxare a amenzilor pentru cei ce încalcă legislaţia în silvicultură. Va face şi o analiză privind organizarea Gărzii Fores­tiere şi va aproba suplimentarea numărului personalului în Argeş.

A.Roşu  Foto I.Tudor
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 9414

Comentarii (1)
Scris de Monica in 14-03-2017 07:27 - Vizitator
 
 
Mai lipseste din panoplie dl.ministru al cercetarii stiintifico-fantastice , academician , profesor , doctor ( de la fabrica de doctorate din Brasov )ing. , cercetator clasa I , savant de renume international in toate stiintele posibile , presedinte consiliu stiintific, presedinte de filiala de partid etc....etc... Nu se admite o asemenea lipsa de pe panoplie
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Cum a dus-o de nas Iohannis pe tânăra pesedistă Maria Din...
asta va e soarta frustratilor,latrati la lună, johannis înca 5 ani presedinte neortodox şi neroman! :cry :grin
20/01/20 19:14 Mai mult...

Soţia comandantului favorizată?
Ati scris ca ati solicitat un punct de vedere....de ce nu il publicati?
20/01/20 17:17 Mai mult...

Cum a dus-o de nas Iohannis pe tânăra pesedistă Maria Din...
Pentru domnul Smeoreanu, citat din Titus Corlateanu, marcant membru PSD: „Să renunțăm la peremisme, să renunțăm...
20/01/20 16:13 Mai mult...

Cum a dus-o de nas Iohannis pe tânăra pesedistă Maria Din...
Ortodoxia asta cum le-ar face si desface ea pe toate. Daca esti ortodox esti mai presus decat neortodocsii ? Ce mentali...
20/01/20 14:35 Mai mult...

Cum a dus-o de nas Iohannis pe tânăra pesedistă Maria Din...
Mă întreb cât de normali (am vrut să scriu "la cap" dar mă abțin) sunt votanții unui ins neortodox (la propriu ș...
20/01/20 13:11 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info