Curierul Zilei - Tabere sociale şi în 2017
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Tabere sociale şi în 2017
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Tabere sociale şi în 2017
(1 vot)
Friday, 28 April 2017

DJST Argeş a prezentat activitatea pe trimestrul I din 2017

Tabere sociale şi în 2017

 

În cadrul Colegiului Prefectural de ieri, Laurenţiu Achimescu, director executiv DJST Argeş, a prezentat un raport privind activi-tatea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, pe tri-mestrul întîi al anului 2017. De asemenea, el a făcut şi o prezentare a priorităţilor pentru anul în curs.   
 

Referitor la Compartimentul Sport, obiectivele principale sînt: creşterea numărului de acţiuni sportive, diversificarea ariei de cuprindere şi a ofertei de organizare în cadrul programelor „Promovarea Sportului de Performanţă“ şi „Sportul pentru Toţi“; sprijinirea activităţilor de organizare şi reorganizare a structurilor sportive prin consiliere şi eliberare de C.I.S.-uri Asociaţiilor Sportive fără Personalitate Juridică; sprijinirea organizării şi desfăşurării competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale pe teritoriul judeţului; colaborarea cu inspectoratele şcolare, unităţile de învăţămînt şi cu instituţiile de învăţămînt superior pentru organizarea şi dezvoltarea sportului şcolar şi universitar şi pentru formarea şi perfecţionarea pregătirii profesionale a instructorilor sportivi; încheierea de protocoale de colaborare cu structuri sportive, instituţii publice, mediul privat, pentru organizarea şi desfăşurarea acţiunilor sportive în parteneriat. Pentru îndeplinirea obiectivelor Programului de Guvernare, în trimestrul I 2017, DJST Argeş a realizat planul de acţiuni în domeniul sportului prin implicarea şi sprijinirea în organizarea şi desfăşurarea competiţiilor de nivel judeţean, naţional şi internaţional în Argeş la atletism, automobilism, baschet, fotbal, handbal, şah etc. Au continuat supravegherea şi controlul activităţilor sportive ale tuturor structurilor sportive din judeţ, asociaţii judeţene pe ramuri de sport, cluburi sportive. S-au organizat 11 competiţii în cadrul programului naţional „Sportul pentru toţi” la care au participat aproximativ 700 de copii, elevi etc. Au avut loc şi 9 competiţii şi activităţi în programul naţional „Promovarea sportului de performanţă“, la care au participat aproximativ 400 de sportivi. Suma aprobată de către MTS şi alocată programului „Promovarea Sportului de Performanţă“ şi pentru programul „Sportul pentru Toţi“ a fost de 0 lei în primul trimestru din 2017. Crosuri şcolare pentru toate categoriile de vîrstă, crosuri organizate pentru promovarea, selecţia şi promovarea în cluburi de performanţă. Capionatul Judeţean de handbal masculin şi feminin, juniori IV şi minihandbal, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Handbal Argeş. Au fost eliberate două Carnete de Instructor Sportiv. Au acordat sprijin în organizarea şi desfăşurarea unor competiţii de nivel internaţional şi naţional desfăşurate în Argeş pentru: grupa de calificare la Campionatul Mondial de Handbal Tineret masculin, turneul de verificare Campionatul Naţional pe echipe - Liga cadeţi, Campionatul Naţional Karate Shotokan WSF. Au fost încheiate zece parteneriate de colaborare cu: ISJ Argeş; Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş; Unitatea Militară 01261 Piteşti; Sport Club Municipal Piteşti; Clubul Sportiv „Procar Racing Team“ Piteşti; Asociaţia Judeţeană de Atletism Argeş; Asociaţia Judeţeană de Baschet Argeş; Asociaţia Judeţeană de Handbal Argeş; Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş; Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Argeş.

Tabere sociale şi în 2017  

În perioada 15 mai - 7 iulie are loc concursul local de proiecte de tineret, care are ca temă „Stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii“, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, prin care se alocă fonduri pentru proiectele organizaţiilor neguvernamentale locale. Proiecte cuprinse în calendarul activităţilor: Info tineret, mai - noiembrie 2017; Campanie de informare privind importanţa mişcării fizice şi alimentaţiei corecte, mai - decembrie 2017; Şcoala de Vară, mai - septembrie 2017; Gala Tinerilor Voluntari - decembrie 2017. În cadrul Programului naţional de susţinere a acţiunilor de tineret, buget alocat este de 68.165 lei, fiind vorba despre: Voluntari pentru viitor, mai - iunie 2017; Alternativele timpului liber, mai - septembrie 2017; Zilele educaţiei nonformale, mai - iunie 2017; Primul loc de muncă, septembrie - noiembrie 2017; Antreprenoriatul pe înţelesul tinerilor, octombrie - noiembrie 2017; Monitorizare proiecte finanţate de DJST Argeş la concursul local de proiecte de tineret, iunie - decembrie 2017. Şi în acest an se vor organiza tabere de odihnă pentru copii şi tineri, naţionale şi tematice şi tabere sociale pentru copii şi tineri cu dizabilităţi sau cu venituri modeste în familie. O altă prioritate pentru acest an o reprezintă atragerea de noi parteneri, respectiv, încheierea de convenţii, protocoale, parteneriate de colaborare privind organizarea şi derularea proiectelor sau acţiunilor de tineret.

Promovarea voluntariatului

La Compartimentul Tineret, o­biectivele sînt Promovarea voluntariatului, a educaţiei civice şi a implicării sociale în rîndul tinerilor prin punerea în aplicare la nivel judeţean al Programul de susţinere a acţiunilor de tineret. Acţiuni desfăşurate: întîlniri lunare cu reprezentanţii mediului asociativ din Argeş şi voluntari implicaţi în proiecte de tineret; dezbateri şi analize privind îmbunătăţirea colaborării între sectorul ONG şi DJST Argeş şi realizarea unor proiecte de tineret care să răspundă cît mai bine nevoilor tinerilor; realizarea a două sesiuni de instruire privind scrierea proiectelor de tineret, adresate voluntarilor, respectiv reprezentanţilor ONG; sprijinirea activităţilor iniţiate de Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş. La Centrul de Tineret Piteşti au avut loc activităţi de informare, consiliere, consultanţă, educaţie nonformală, în incinta Anexei Sălii Sporturilor. În primul trimestru au fost realizate Calendarele proiectelor de tineret pentru 2017, urmînd să fie aprobate după transmiterea  Metodologiei de finanţare a proiectelor de tineret elaborată de MTS. Au fost încheiate şi trei acorduri de parteneriat de colaborare privind organizarea şi derularea proiectelor acţiunilor de tineret, iar alte trei parteneriate sînt în curs de definitivare.

Priorităţi pentru 2017

Compartiment Sport: organizarea sau finanţarea acţiunilor sportive din Calendarul Sportiv propriu al DJST Argeş; susţinerea activităţii sportive de performanţă, prin acoperirea costurilor totale în ce priveşte programul de pregătire şi competiţie în Sala Sporturilor Trivale, a echipelor de divizia A şi B baschet masculin, echipele de hand­bal junioare I, II, şi III ale LPS Piteşti. Va continua dezvoltarea ramurilor de sport colective volei, baschet, handbal, fotbal feminin la mediul rural şi urban, “Intră-n joc cîştiga sănatate”. Organizarea în parteneriat a Campionatelor Nationale de atletism la individual şi probe combinate la categoriile de vîrstă Jun. III, II, I, şi seniori. Organizarea de competiţii naţionale de automobilism, dans sportiv, box, lupte etc. La Compartiment Tineret se vor organiza proiecte şi activităţi pentru tineret în domeniile: cultură şi educaţie nonformală, sănătate, sport şi recreere, participare şi voluntariat, muncă şi antreprenoriat. Vor avea prioritate acţiunile pentru egalitatea de şanse pentru tinerii proveniţi din medii dezavantajate, din mediul rural, cu oportunităţi reduse, cu dizabilităţi, de etnie rromă, tineri inactivi, care nu sînt încadraţi profesional şi nu urmează nici un program educaţional  sau de formare.
Antonela Roşu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 6811

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info