Curierul Zilei - Proxeneţii, trataţi cu dublă măsură
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow stiri fapt-divers arrow Proxeneţii, trataţi cu dublă măsură

*** Fiul trăieşte din mila oamenilor     *** Bebeluş suspect de rujeolă!     *** Helios şi Dara, în căutarea alpinistului mort în avalanşă     *** Uniforme noi şi staţii de emisie-recepţie, pentru locali     *** 5.250 de elevi şi preşcolari, la Mioveni     *** Concerte educative, săptămînal, la Filarmonica Piteşti     *** Întîlnire cu marii operatori economici     *** Şedinţă cu directorii de şcoli privind noul regulament     *** Mihai Eminescu, omagiat la Mioveni      *** Viorica Dăncilă, propusă ca viitor premier      *** Formularul 600, obligaţie pentru 2.000 de argeşeni     *** Deszăpezire, la prima oră, la Mioveni      *** Solist de muzică populară, în arest     *** Arestat după ce a bătut un şofer     *** Mistreţii au distrus peste 50% din izlazul comunal, la Lereşti     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Întăriri din Liga I la CS Mioveni!     *** Roşu: „Avem nevoie de doi atacanţi!“     *** Olteanu: „Vrem o clasare în primele 6!“     *** Înfrîngere pentru România U 17     *** Robert Petre, în probe la FC Argeş     *** Cantonamente la Voina şi Sătic!    

 
Proxeneţii, trataţi cu dublă măsură Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 07 septembrie 2017

Instanţele au hotărît diferit

Proxeneţii, trataţi cu dublă măsură


Trei acţiuni de amploare ale poliţiştilor au dus în spatele gratiilor tot atîtea gru­puri de proxeneţi cu peste 70 de inculpaţi. Au fost destructurate reţele impor­tante care acţionau în zonele Cîmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti. Cunoscuţi oameni de afaceri sau interlopi au fost „deranjaţi“ de anchetatorisss. Peste noapte s-au trezit cu mascaţii în vilele lor somptuoase şi au rămas fără maşinile de lux pe care şi le etalau, fiind reţinuţi pentru proxenetism. Între timp, unii au scăpat de arest, alţii au încă gustul amar al lipsei de libertate. Niciunul dintre dosare nu a fost trimis în judecată. Ieri, Tribunalul Argeş a dispus arestul preventiv pentru 15 dintre inculpaţii dosarului proxeneţilor din Piteşti. Decizia nu este definitivă.   

 Vader şi ai lui au ajuns în arest

 Pe data de 21 iunie, la Piteşti, un alt grup de proxeneţi a primit „vizita“ oamenilor legii. Era cel de-al doilea grup din judeţ pe care poliţiştii au pus ochii. Au fost duse la audieri 35 de persoane, dintre acestea, fiind reţinuţi 30 de suspecţi: Marius Ion Alexandru, poreclit Vader, 47 ani, Gheorge Jan Vlăsceanu, 34 ani, Liviu Marian Vlăsceanu, 33 ani, Florian Adrian Vlăsceanu, 29 ani, cei trei fii ai cunoscutului Tolo, Iulian Dîrnea, 36 ani, Adrian Gigi Ivan, 37 ani, Edi Dorian Brăgaru, 34, Florian Giani Pîrvu, 38 ani, Ovidiu Constantin Pandelescu, 28 ani, Traian Gelu Ghiţă, 30 ani, Roberto Marian Dănilă, 30 ani, Constantin Leonardo Şerban, 30 ani, Marius Daniel Alexandru, 31 ani, nepotul lui Vader, Dumitru Alexandru Popescu, 33 ani, zis Popey, Geovanni Adelin Cazacu, 28 ani, Marius Viorel Tămîrjean, 42 ani, reţinut într-un alt dosar, Marian Tudorache, 41 ani, Flavius Octavian Ursu, 28 ani, Fănel Mirică, 45 ani, Eduard Daniel Cobzaru, 28 ani, zis Ciorică, Cosmin Stancu, 30 ani, Petruţ Stancu, 30 ani, Marian Daniel Cobzaru, 30 ani, zis Kempes, Marcel Florin Ţîru, 29 ani, Silviu Andrei Lazăr, 33 ani, Marian Dragoş Stoican, 31 ani, Paul Claudiu Voicilă, 38 ani, Ionuţ Avornicesei, 33 ani, Vali Marius Gheorghe, 32 ani, şi Mariana Stoican, 45 ani, aceasta din urmă fiind plasată în arest la dimiciliu. Procurorii au întocmit două dosare, avînd în vedere numărul mare de inculpaţi, unul avînd 16 părţi, celălalt 14. 

 Prostituate, în cluburi de lux

Potrivit comunicatului de presă remis de DIICOT, proxeneţii aveau prostituate care îşi vindeau trupul în Marea Britanie, Cehia, Belgia, Germania şi Spania. Acestea erau cazate în apartamente închiriate de „peşti“ şi munceau în bordeluri sau în diverse cluburi. Cele mai frumoase dintre ele, atent selectate, erau trimise în cluburi de lux din Ibiza. În binecunoscutul club Pacha, din Ibiza, activau prostituate de lux, racolate de traficanţii reţinuţi luni. Printre clienţii acestora se numărau importanţi oameni de afaceri şi chiar şeici arabi, pentru plăcerile oferite, tinerele încasînd zeci de mii de euro. Grupările de proxeneţi profitau din plin de banii cîştigaţi de fete prin vînzarea trupului, acestea prestînd zilnic. Cu toţii aveau maşini de lux, petreceau în vacanţe exclusiviste, în staţiuni în care un sejur costă de la 5.000 de euro în sus, investeau în afaceri imobiliare. Majoritatea erau însă cunoscuţi în oraş, ştiindu-se şi cum îşi cîştigă banii. Posesorii de Ferrari, Pontiac, Audi R 8 şi Mercedes din clasa S erau, în general, indivizi care nu prea se speteau cu munca. Ancheta demarată împotriva acestor grupări a fost realizată în colaborare cu Europol şi Eurojust, iar în timpul percheziţiilor din ţară, au fost făcute de ofiţeri străini 20 de descinderi la locaţii din Marea Britanie, Belgia, Elveţia şi Cehia.

15 în arest la domiciliu

În iulie 2017, Vader a contestat măsurile asigurătorii impuse de oamenii legii, dar cererea i-a fost respinsă de instanţă. O lună mai tîrziu, pe 17 august, instanţa a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, decizia fiind contestată. La sfîrşitul lunii august, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţiile inculpaţilor, aceştia rămînînd în arest, acolo unde se află şi în prezent. De altfel, proxeneţii din Piteşti sînt singurii care se mai află în arest, avocaţii lor luptînd pe toate căile să le obţină libertatea. Cererile de înlocuire a măsurilor au fost admise, ieri, de Tribunalul Argeş în cazul a 15 dintre inculpaţi, aceştia fiind plasaţi în arest la domiciliu. Gheorghe Jan Vlăsceanu, Marcel Florin Ţîru, Petruţ Stancu, Paul Claudiu Voicilă, Florin Adrian Vlăsceanu, Liviu Marian Vlăsceanu, Silviu Andrei Lazăr, Vali Marius Gheorghe,  Constantin Leonardo Şerban, Ovidiu Pandelescu Constantin, Edi Dorian Brăgaru, Cristian Bogdan Grigore, Traian Gelu Ghiţă, Florian Giani Pîrvu şi Fănel Mirică. Deciziile nu sînt definitive, putînd fi atacate cu apel. Legea prevede însă ca inculpaţii să nu fie ţinuţi mai mult de 90 de zile în arest preventiv, dacă dosarul nu a fost trimis în judecată decît în situaţii speciale.

La Cîmpulung, afacerişti proxeneţi

În octombrie 2016, peste 150 de poliţişti şi mascaţi de la Serviciile pentru Acţiuni Speciale Argeş şi din cadrul IGPR au efectuat, miercuri în zori, zeci de descinderi la locuinţele şi firmele din Cîmpulung, Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel ale unor persoane suspectate de proxenetism. În urma a 43 de percheziţii, 31 de suspecţi au fost duşi la Poliţia Cîmpulung pentru audieri. 23 dintre suspecţi au fost reţinuţi şi încarceraţi în arestul Poliţiei Argeş, a doua fiind prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Cîmpulung cu propunerea de arestare preventivă. Printre suspecţi figurează şi oameni de afaceri, care deţin pensiuni, baruri, magazine sau unităţi service, dar, după cum aveau să stabilească anchetatorii, erau şi… peşti, ocupîndu-se cu proxenetismul. Ei s-au îmbogăţit din această activitate, timiţînd zeci de tinere la produs prin diverse state ale Uniunii Europene. Femeile racolate de ei se prostituau în afara ţării, dar banii ajungeau în Argeş, unde suspecţii etalau averi uriase: vile luxoase, limuzine, bijuterii. Anchetatorii estimează că, prin exploatarea sexuala a peste 80 de femei, ei ar fi cîştigat în ultimii 8 ani circa 3 milioane de euro. Au ajuns astfel printre cei mai înstăriţi oameni din zonă. Printre cei care au ajuns în arest se numără Petru Raia, zis Inu, patronul unei pensiuni situate pe Valea Bărbuşii şi al barului Royal din Cîmpulung, Florin Oprea, zis Raţă, patronul unui service auto şi al unui magazin de piese auto, Robert Mădălin Costea, zis Romînu, şi fratele său Alexandru Costea, zis Negrilă, patronii barului de noapte New Times Club, dar şi ai echipei AS New Times Cîmpulung, Cezar Dragnea, Cristian Preda, zis Bombă, Bogdan Stroe, Valentin Rădulescu, zis Obezu, sînt doar cîteva dintre cele mai cunoscute nume.

Maşini de lux, sub sechestru

Inculpaţii sînt Petru Raia, Ionuţ Cătălin Bejan (28 de ani), Florin Oprea, zis „Raţă“ (30 de ani), Florin Lungu (26 de ani), Constantin Bogdan Stroe (29 de ani), Ionuţ Alexandru Gaşcu (27 de ani), Georgian Robert Lungeanu (29 de ani), Cezar Marius Nicolae Dragnea (36 de ani), Cris­tian Preda (37 de ani), Alexandru Florin Costea, zis „Negrilă“, Eusebi Samir Lăcătuş (29 de ani), Mihail Claudiu Enache (29 de ani), Robert Mădălin Costea, zis „Românu“, Claudius Dumitrescu (38 de ani), Valentin Rădulescu (28 de ani), Nicolae Sorin Oltean Marta (42 de ani), Cosmin Ionuţ Năstăsoiu (25 de ani), Viorel Dâmbu (33 de ani), Petre Bogdan Pîrlici (25 de ani), Mihai Răzvan Badiu (27 de ani), Ionuţ Adrian Preda (25 de ani), Marian Bogdan Preda (23 de ani), din Bughea de Sus), Eduard Mihai Lică, fotbalist (26 de ani). În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 25 de autoturisme, o motocicletă „Harley Davidson“, aproximativ 500 de grame de bijuterii din aur, 82.000 de euro, 19.100 de lei, 18 ceasuri şi 114 volane auto. În decembrie 2016, la cererea Parchetului, instanţa a decis ca 13 dintre inculpaţii în dosarul de proxenetism să fie cercetaţi în continuare în stare de arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, începînd cu data de 7 ianuarie 2017. Pe 31 martie, toţi inculpaţii din dosar au primit control judiciar. În octombrie, oamenii legii au pus sechestru pe bunuri ale inculpaţilor. Au fost ridicate zeci de maşini de lux ce aparţin suspecţilor, acestea fiind indisponibilizate, la fel ca şi imobilele ce le aparţin. Deşi dosarul  de urmărire penală nr. 620/P/2016 nu a fost trimis în judecată, procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş nu au mai cerut prelungirea controlului judiciar în instanţă, astfel că toţi inculpaţii sînt cercetaţi în prezent în stare de libertate.

Patroni trimişi după gratii

Pe 4 iulie, poliţiştii au dat buzna peste o altă grupare suspectată de proxenetism, de această dată, din Curtea de Argeş. La fel ca şi în cazul celorlalte grupări prezentate, şi suspecţii din Oraşul Basarabilor acţionau după aceeaşi metodă „Loverboy“. Suspecţii ar fi racolat peste 40 de tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene. Suspecţii păcăleau victimele creîndu-le aparenţa unei relaţii intime şi ajungeau pînă la a le promite căsătorie şi întemeierea unei familii. Profitînd de vulnerabilitatea emoţională a acestora, suspecţii le determinau să practice prostituţia. Astfel, au ajuns să trimită la produs, în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Malta, Belgia şi Anglia, aproximativ 40 de femei cu vîrste de la 18 pînă la 39 de ani. După descinderi, oamenii legii au ridicat sume importante de bani, fiind găsiţi aproximativ 180.000 lei, peste 50.000 euro, lire sterline, dolari şi alte monede de ciruclaţie internaţională, 250 grame bijuterii din aur. Au fost ridicate 27 de autoturisme ce aparţin suspecţilor, maşini de lux, pe care se va institui sechestru. Este vorba de un Mustang, Porche Cayenne, Mercedes-uri, Audi, BMW. După percheziţii au fost reţinuţi: Vasile Iulius Ghiţulete, de 41 de ani, din Băiculeşti, zis Caleaşcă, patronul unui club de noapte, Adrian Florescu, de 40 de ani, Curtea de Argeş, zis Adi Box, fost boxer, Alexandru Constantin Pristavu, de 27 de ani, din Corbeni, Augustin Arsenescu, zis Gusti, de 36 de ani, din Curtea de Argeş, Remus Popescu, de 39 de ani, din Curtea de Argeş, Darie Claudiu Moldoveanu, de 33 de ani, din acelaşi municipiu, patronul unei case de amanet, Cosmin Boncea, 29 de ani, din Curtea de Argeş (acuzat de fals şi uz de fals, nu de proxenetism, după ce le-a aranjat să obţină asigurări false pentru maşini), Marius Grigorescu, de 26 de ani, din Curtea de Argeş, Constantin Banciu, de 31 de ani, din Cicăneşti, Vasile Năstase, de 29 de ani, din Curtea de Argeş, Mihail Gojgărea, de 28 de ani, din Curtea de Argeş, Răzvan Bucur, de 38 de ani, din Valea Iaşului, Ştefan Dinu Varga, patronul unui salon de coafură din Curtea de Argeş, Robert Varga, de 23 de ani, din Curtea de Argeş, Liviu Ionuţ Anghel, de 28 de ani, din Băiculeşti, Ştefan Marius Ionescu, de 23 de ani, din Corbeni, Petruţ Adrian Gulie, de 30 de ani, din Curtea de Argeş, Gheorghe Preda, de 31 de ani, din Valea Danului, şi Robert Alexandru Cut, de 25 de ani, Albeştii de Argeş, şi Ilie Gheorghe au fost arestaţi 30 de zile.

Eliberaţi după două luni

Cei 20 de inculpaţi au stat în arest două luni. Săptămîna trecută, toţi au părăsit arestul, după ce Judecătoria Curtea de Argeş a dispus înlocuirea măsurii cu controlul judiciar, în cazul a 4 suspecţi, şi cu arestul la domiciliu, în cazul altor 16 suspecţi. Cu toate că decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Piteşti, această ultimă instanţă a dat cîştig de cauză inculpaţilor.
M.Sandu

Vizualizari: 2590

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >

 


 
 CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Robert Petre, în probe la FC Argeş
Aduceti jucatori de valoare, asa cum fac deja alte echipe din B. Noi facem experimente cu toti anonimii si ii formam pt ...
17/01/18 09:14 Mai mult...

Robert Petre, în probe la FC Argeş
La cati fotbalisti tineri talentati are Pitestiul, se aduc altii din alte orase, in loc sa formam pe ai nostrii! Sandoi ...
17/01/18 09:10 Mai mult...

Viorica Dăncilă, propusă ca viitor premier
Vai si amar de capul nostru !
17/01/18 09:04 Mai mult...

Formularul 600, obligaţie pentru 2.000 de argeşeni
birocratie si bataie de joc tip anaf.plus ca ionica a marit taxele cu 20-50 la suta in pitesti nejustificat .trebuia sa ...
17/01/18 08:29 Mai mult...

Fiul trăieşte din mila oamenilor
Asa o fi dar spurcaciunea de musulman daca avea posibilitatea va descapatina.De ce sa il ajutam?Voi sunteti constienti c...
17/01/18 02:10 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

 Prima Pagina Curierul Zilei

 Prima Pagina Curierul Zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Vineri, 05.01.2018

--- 5.346 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter