Curierul Zilei - Alte ştiri pe scurt

*** Drumuri blocate, şcoală închisă şi oameni în beznă!     *** 10 mii de păsări, numărate pe Argeş     *** Peste 200 de pensionari au depus cereri pentru bilete     *** Copil de 6 ani, suspect de scarlatină!     *** Concert Loredana, la Piteşti      *** Deţine un apartament şi un Audi A4      *** Selca şi Zeus fac Piaţa Trivale      *** Se lucrează la bugetul oraşului Mioveni      *** Restriciţii la parcare în dreptul Vămii Mioveni      *** La 23 de ani, a murit în accident     *** Adoptat în Irlanda, îşi caută părinţii în Argeş     *** A amendat o ţărancă ce vindea leuştean!     *** Mădălin Ciucă a semnat pe un an şi jumătate!     *** Vali Porcişteanu, la Winter Rally Covasna!     *** Egal în al doilea amical din Turcia     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ploi şi vînt

Meteorologii au emis, ieri, o informare cu privire la intensificări ale vîntului şi averse moderate cantitativ valabilă pînă diseară, la ora 21. Potrivit acesteia, temporar, vîntul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45...50 km/h, iar în Banat, Dobrogea şi la munte, pe arii restrînse, de peste 55...60 km/h. Astăzi în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, la deal şi la munte, vor fi şi intervale de timp cu averse, descărcări electrice şi posibil grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp.

„Primul meu discurs“

Astăzi, de la ora 18.30, în sala de conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată manifestarea „Primul meu discurs“.  Este vorba de o conferinţă susţinută de copiii participanţi la cursul de Public Speaking, coordonat de Adriana Mitu.

Expoziţie de cărţi poştale

Pînă pe 14 septembrie, în holul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu“ - Argeş, puteţi vizita expoziţia cu tema „România mea“. În cadrul acesteia sînt expuse cărţi poştale ilustrate din colecţiile Bibliotecii Judeţene.   

Tinerii artişti ai cetăţii

În perioada 11-15 septembrie, în holul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu“ - Argeş, este deschisă expoziţia intitulată „Tinerii artişti ai cetăţii“. Aceasta cuprinde lucrări de pictură, grafică şi desen realizate de Bianca Drăgulescu, studentă la Universitatea din Piteşti, Secţia Artă Sacră.    

Moda interbelică, la bibliotecă

Pe holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, la etajul a II-lea este deschisă expoziţia „Perle şi pălării“. Moda în perioada interbelică. Expoziţia cuprinde articole din revistele „Oglinda Lumii“ (1924), „Ilustraţiunea română“ (1929), „L’Illustration“ (1919, 1929), „Realitatea ilustrată“ (1929, 1930) şi „Trup şi suflet“ (1938).    

Simpozion la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Solidaritatea Umană Nova Piteşti organizează simpozionul cu tema „Rolul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în Integrarea Străinilor în România“. Manifestarea va avea loc joi, de la ora 17, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. Evenimentul este desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Argeş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Universitatea  Piteşti, Serviciul Imigrări Argeş. Dezbaterea va fi susţinută de preşedintele fondator ASUN col. (r) Niculae Jianu, Eugenia Jianu, inspector general adjunct Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş Argeş, Marian Ilinca, şef serviciu DGASPC Argeş.   
Grupaj de I.Ivănoiu

Bursă profesională pentru elevi

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică  un proiect de hotărîre de Guvern privind modalitatea de subvenţionare de către stat a costurilor pentru elevii care frecventează învăţămîntul profesional. Bursa profesională se acordă tuturor elevilor care frecventează învăţămîntul profesional şi constă într-un sprijin financiar lunar de 200 lei, al cărui cuantum poate fi modificat anual prin hotărîre a Guvernului, la propunerea Ministerului Educaţiei Naţionale. Elevii declaraţi repetenţi în învăţământul liceal, care optează pentru continuarea studiilor în învăţământul profesional, beneficiază de bursă profesională. Elevii din învăţământul profesional nu pot beneficia simultan de bursa profesională şi de sprijinul financiar ce se acordă  în cadrul Programului „Bani de liceu“. Cererea de acordare a bursei profesionale se înregistrează pentru fiecare an şcolar, în perioada 15 - 25 septembrie, la unitatea de învăţămînt la care elevul este înscris.    

Depuneţi adeverinţele la Casa de Pensii

Casa Judeţeană de Pensii Argeş anunţă elevii şi studenţii că pentru evitarea suspendării din plată a pensiilor de urmaş, este obligatorie depunerea adeverinţei de elev/student, la sediul instituţiei. Termenele sînt următoarele: pînă la data de 30 septembrie 2017, pentru elevii care au vîrsta peste 16 ani şi urmează o formă de învăţămînt (liceu zi/seral sau şcoală postliceală); pînă la data de 5 octombrie 2017 pentru studenţi; pentru elevii care împlinesc vîrsta de 16 ani în anul şcolar 2017-2018, adeverinţa de elev (eliberată de unitatea de învăţămînt în luna în care copilul urmaş a împlinit 16 ani) va fi depusa în luna în care copilul urmaş a împlinit 16 ani. Adeverinţa va fi insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul. În cazul nerespectării termenelor de mai sus pentru depunerea actelor, pensiile se vor suspenda cu data de 1 octombrie 2017, reluarea în plată urmînd să se facă în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate.    

Anunţaţi conectările ilegale la apă şi canalizare!

În perioada ianuarie - august, SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, a găsit, în urma controalelor efectuate, peste 250 de cazuri ilegale: branşări clandestine la sistemul public de apă şi canalizare; utilizatori ce sînt branşaţi la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare, dar au şi branşamente clandestine; utilizatori ce sînt branşaţi la sistem dar faţă de care a existat suspiciunea de fraudare a consumului înregistrat de aparatele de măsură şi aceasta a fost confirmată. Suspiciunea a fost indicată de alarmele furnizate de modulul radio, pentru transmitere date la distanţă, exemplu alarmă „curgere inversă“; apometru defect, blocat, spart, montat incorect, fără sigiliu sau lipsă contor instalaţie; intervenţii neautorizate sub orice formă la branşament, contor sau modul pentru influenţarea acestora; executarea de lucrări de ocolire a contorului. Conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă duc la un nivel scăzut de presiune în reţea şi producerea unor avarii. Pentru lucrările de remediere a avariilor pot fi deconectate de la serviciul de alimentare cu apă străzi întregi, afectînd zeci de mii de consumatori. Branşamentele ilegale afectează Operatorul şi consumatorii care plătesc facturile la zi şi care, în perioada de secetă, riscă să rămînă fără apă. În majoritatea cazurilor, conectarea ilegală este făcută nerespectînd condiţiile tehnice elementare, iar lipsa de dezinfectare şi spălare a reţelelor influenţează calitatea apei potabile. Racordările neautorizate la reţeaua de canalizare duc la deversări necontrolate ale apei folosite, o suprasolicitare a reţelelor şi staţiilor de pompare. Acţiunile de control se vor intensifica, fiind sesizate organele de urmărire penală dacă se confirmă „furtul de apă“. Consumatorii trenuie să anunţe neregulile observate la SC Apă Canal 2000, la Ghişeul Unic din Piteşti, Bdul I.C. Brătianu nr. 24 A sau pe adresa de e-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.  
A.Roşu

Miere distribuită în şcoli

De anul viitor, elevii ar putea primi cîte un borcan de miere polifloră pe lună, la şcoală. Ideea aparţine autorităţilor centrale, mai precis Ministerului Agriculturii care are de gînd să sprijine în acest fel apicultorii români. Este vorba de un program care ar urma să fie implementat din 2018 şi în cadrul căruia elevii pot primi cîte 350 g miere polifloră pură. Rămîne de văzut dacă se va pune în aplicare, în condiţiile în care orcum apicultorii nu beneficiază de un sprijin consistent din partea statului iar depopulările familiilor de albine sînt în creştere de la an la an.   
I.Ivănoiu

Vizualizari: 740

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >

 
 CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

 Prima Pagina Curierul Zilei

 Prima Pagina Curierul Zilei

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Vineri, 05.01.2018

--- 5.346 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter