Curierul Zilei - Obligaţiile utilizatorilor de apă-canal
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow stiri social economic arrow Obligaţiile utilizatorilor de apă-canal

*** Pasagerii din maxi-taxi în pericol de moarte     *** Încărcătoarele solare te scapă de priză      *** Începe reabilitarea Şcolii Tudor Vladimirescu     *** Edilul şi viceprimăriţa au plecat din Primărie     *** Ramona Simion, secretar interimar la Primăria Cîmpulung     *** Lucrări pe strada Armand Călinescu!     *** 16 elevi de 10 la Evaluare!     *** Centenarul 2018, în acorduri de pian     *** Începe Festivalul Internaţional D.G. Kiriac      *** Femeia bate orice regizor!     *** Băieţel, accidentat în faţa mamei     *** Tînără condamnată că a condus fără permis     *** „Vecinul îşi goleşte haznaua pe terenul meu“     *** Denisa Dragomir la Campionatul Mondial     *** „Vom juca ofensiv!“      *** Puştii lui Ghiţă, învinşi de copiii lui Hagi!     *** Şcoala Dănuţ Coman, locul 2 la Dolphin Cup!nbsp;    *** CM 2018:nbsp;    *** „Dracii roşii“, dezlănţuiţi după pauză! nbsp;   

 
Obligaţiile utilizatorilor de apă-canal Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 08 decembrie 2017


Obligaţiile utilizatorilor de apă-canal

 

Piteştenii care folosesc serviciile de alimentare cu apă şi canalizare oferite de Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti trebuie să ştie că au anumite obligaţii şi că vor fi sancţionaţi în cazul în care nu le respectă.    

Utilizatorii serviciului de alimentare cu apă, inclusiv cei ce deţin sursă proprie de alimentare, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare, dacă acestea există. Vidanjarea este interzisă în zonele unde există reţea publică de canalizare. De asemenea, utilizatorii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare ce deţin şi surse proprii de apă şi care se află într-o zonă în care există sistem public de canalizare au obligaţia să anunţe imediat Operatorul cu privire la data punerii în funcţiune a acestora şi să monteze la sursă, pe cheltuiala lor, un contor de tipul şi modul celor agreate de Operator, în vederea stabilirii cantităţii de apă uzată evacuată în reţeaua publică de canalizare. Utilizatorii serviciului de alimentare cu apă trebuie: să menţină curăţenia, să întreţină căminul de apometru şi să ia măsuri pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii contorului de apă, inclusiv a sigiliilor de pe el; să anunţe imediat Operatorul despre apariţia oricărei deteriorări sau descompletări apărute la căminul de branşament, în cazul cînd acesta nu se află pe proprietatea utilizatorului; să nu facă lucrări clandestine de ocolire a contorului (dublu branşament, bypass, legături înainte de contor, întoarcerea contorului în instalaţie astfel încît acesta să înregistreze consum în sens invers şi alte modalităţi prin care poate fi fraudat consumul de apă); să permită accesul pentru citirea contorului şi înlocuirea contorului defect/blocat/expirat metrologic. Pentru solicitarea racordării la sistemul public de canalizare; solicitarea contorizării sursei proprii de apă cu aparat de măsură de tipul şi modul celor agreate de Operator sau anunţarea oricărei situaţii în care integritatea contorului şi sigiliului au fost afectate, trebuie să mergeţi la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, Bdul I.C. Brătianu nr. 24A, sau la sediile din Costeşti, str. Victoriei, bl. D7, sc. C, parter, sau din Topoloveni, str. Maximilian Popovici nr. 30,

Sancţiuni pentru nereguli constatate

Dacă nu vă racordaţi la reţeaua publică de canalizare în zonele unde aceasta există, veţi fi sancţionaţi cu amendă între 3.000 - 5.000 lei. Racordul de canalizare făcut fără avizul operatorului şi fără încheierea unui contract duce la desfiinţarea (blocarea/blindarea) imediată a acestuia, fără să aveţi dreptul la despăgubiri, şi veţi fi debranşaţi de la reţeaua publică de alimentare cu apă, fiind obligaţi la plata retroactivă a contravalorii serviciului, consum calculat în sistem pauşal şi la achitarea expertizei tehnice (taxa de audit). Neanunţarea deţinerii unei surse proprii de apă, dacă sînteţi într-o zonă unde există sistem public de canalizare şi nu solicitaţi contorizarea acesteia, duce la sistarea furnizării utilităţilor, rezilierea contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, şi amendă între 3.000 - 5.000 lei. Branşamentul de apă clandestin, fără aviz şi contract, duce la desfiinţarea imediată a lui fără să aveţi dreptul la despăgubiri şi veţi fi debranşaţi de la reţeaua publică de apă, veţi plăţi retroactiva contravaloarea serviciilor de care aţi beneficiat, consum calculat în sistem pauşal şi achitarea expertizei tehnice (taxa de audit). Lipsa sigiliului aplicat de operator sau distrugerea lui duce la facturarea prejudiciului şi înlocuirea contorului ce a fost deschis/demon­­tat/ deteriorat ori al cărui sigiliu a fost rupt, pe cheltuiala utilizatorului. Nepermiterea accesului reprezentantului operatorului pe proprietate pentru înlocuirea aparatului de măsură expirat din punct de vedere metrologic/defect/blocat, montat pe branşamentul de apă ce alimentează proprietatea, sau necontactarea operatorului în termenul stabilit la numărul de telefon indicat în Notificare, pentru stabilirea datei execuţiei lucrării, se sancţionează cu amendă între 5.000 - 10.000 lei şi desfiinţarea branşamentului. La branşamentul de apă clandestin, pe lîngă răspunderea materială a utilizatorului, Operatorul va sesiza organele de urmărire penală, conform Legii 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilităţi publice.
A.Roşu

Vizualizari: 2366

Comentarii (2)
08-12-2017 14:33
 
conform Legii 51/2006 a Serviciilor comunitare 42164
Vizitator
 
brb grg
08-12-2017 13:21
 
Dragi redactori sefi ai acestui ziar, 
Va rog reveniti cu un raspuns la aceasta stire in care informati toti locuitorii care se afla pe raza unde exista sistem de canalizare si furnizare de apa potabila, ce lege ma poate obliga pe mine ca si locuitor pe raza mentionata mai sus, sa fac bransament la apa sau la canalizare. Care este acea lege care ma obliga sa nu folosesc fosa septica. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Vizitator
 
Vizitator

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics
Sfinții zilei

Zi record

Luni, 4.06.2018

--- 4.322 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter