Curierul Zilei - Două hale făcute scrum la MGC Topoloveni
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow fapt-divers arrow Două hale făcute scrum la MGC Topoloveni

*** Darul din bradul de Crăciun şi cele 30.000 de zile     *** Sfinţii zilei      *** Veşti bune şi fără cheltuieli!     *** PASTILA de UMOR      *** PIFTIE     *** Evenimente 18 decembrie de-a lungul vremii     *** Vin Sărbătorile     *** Scarlatină la Şcoala 3!      *** Ultimele zile pentru a investi în titlurile Centenar      *** Porcii foarte sensibili la ger!     *** Se opreşte curentul la Piteşti     *** Protejarea instalaţiilor de apă pe timpul sezonului rece     *** Sistarea execuţiei lucrărilor de racordare la reţeaua de apă şi de canalizare     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** 33 şcoli închise azi în Argeş     *** Se răceşte vremea      *** TIR-uri blocate şi copaci căzuţi pe şosele     *** A murit la 48 de ani     *** A sfîrşit carbonizat în casă     *** Trei tineri trimişi în judecată pentru furt      *** Sebastian Pribeagu, în top     *** Tentea şi Daroczi, bronz la Cupa Europei!     *** Trofeul Câmpulung, în septembrie!     *** Record Naţional la Mondiale!     *** Campionatul European şi Mondial de handbal pe Digi şi Telekom!     *** Liga 1, Etapa 20     *** Champions League - Optimi     *** Despărţiri amînate     *** Program nou la Europeanul de tineret     *** Record de 4 generaţii doborît de piteşteni!    

 
Două hale făcute scrum la MGC Topoloveni Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 11 ianuarie 2018


Două hale făcute scrum la MGC Topoloveni


Incendiul de la fabrica de conserve din carne şi legume MGC Topoloveni izbucnit, marţi seară, a fost stins după 19 ore de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. În timpul intervenţiei, un militar a fost rănit, suferind arsuri la un picior, după ce a călcat într-o tavă cu ulei încins. Nu este grav, în acest moment fiind la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului Floreasca din Bucureşti.   

Focul a izbucnit la una dintre halele de producţie, în care se prepară conservele din carne. De acolo s-a extins şi la o hală situată în apropiere, în care erau depozitate conservele. ISU Argeş a intervenit în total cu 11 autospeciale şi 50 de militari. La faţa locului a fost inclusiv inspector şef Bogdan Olar, şeful pompierilor argeşeni. „La sosirea forţelor de intervenţie, am găsit două hale, la una s-a aprins incendiul, la cealaltă s-a extins. Acum arde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. Intervin forţe de la ISU Argeş de la mai multe subunităţi cu opt autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, autoscară de intervenţie, două ambulanţe tip B2. În acest moment, incendiul este localizat, se lucrează pentru stingere. Ard materiale combustibile din halele de producţie. După cum ştiţi, sînt hale construite din panouri de tip sandviş care ard foarte rapid în condiţii de temperatură crescută, ceea ce ne îngreunează intervenţia. Am avut norc că au funcţionat hidranţii din interiorul obiectivului. Avem asigurată alimentarea cu apă pe două părţi ale halelor“, delcara Bogdan Olar, marţi seară, în timpul intervenţiei. Din cauza flăcărilor mari care au cuprins în întregime cele două clădiri, militarii nu puteau intra: „Intervenim pe exteriorul halelor, încă nu am pătruns în interior, avem un număr de 40 de pompieri. Nu se execută, deocamdată, pătrundere, deoarece există riscul de prăbuşire al acoperişului. Există prăbuşit acoperişul pe anumite porţiuni, de aceea nu pătrundem, intervenţia se poate face doar din exterior. Din discuţiile cu reprezentanţii societăţii, în hală au fost cîteva zeci de persoane, nu ştim exact cîte. Ceea ce vă putem confirma este că toţi cei din schimb au putut fi evacuaţi în timp util. Nu a fost o explozie, din primele date se pare că problema ar fi fost undeva la un aparat de gătit industrial, cu ulei, care conţinea o cantitate mare de ulei“, a mai spus inspector şef al ISU Argeş. Ulterior, a fost cerut spijin, numărul autospecialelor de intervenţie ajungînd la 11 echipaje şi 50 de militari. Se spune că în hală se aflau 30 de angajaţi, aceştia reuşind să iasă în scurt timp.

A ars fabrica recent inaugurată

  Faptul că nu se putea intra a făcut ca, pe întreaga noapte, halele să ardă. Militarii nu au părăsit zona, reuşind să stingă incendiul abia ieri, după 19 ore de la izbucnirea flăcărilor. În timpul intervenţiei, un militar a fost rănit uşor. Acesta a suferit arsuri de gradele I şi II la un picior, după ce a călcat într-o tavă cu ulei încins. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, de acolo fiind transferat la Spitalul Floreasca, la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. MGC Topoloveni a deschis prima fabrică la Topoloveni în anul 2002. Au scos pe piaţă conserve cu denumirea Bunătăţi de Topoloveni, intrînd în litigiu cu celebra fabrică Magiun de Topoloveni, marcă înregistrată. De altfel, la scurt timp după ce a izbucnit incendiul, Bibiana Stanciulov, director general la Magiun de prune Topoloveni, scria pe contul său de Facebook: „Fabrica MGC Topoloveni a luat foc, la Topoloveni. Am aflat imediat, deoarece sîntem vecini. Regretăm că li se întîmplă astfel de eveniment! Dorim în continuare să obţinem în Justiţie rezolvarea - după 6 ani - a concurenţei neloiale pe care proprietarii acestei fabrici au făcut-o prin folosire ilegală a toponimului Topoloveni, ca «motor» de publicitate“. Reprezentanţii fabricii MGC Topoloveni, deţinută de familia hotelierului libanez Mohammad Murad, spun că incendiul a izbucnit din cauza autoaprinderii uleiului şi a cuprins secţia de semipreparate congelate şi secţia nou-inaugurată de specialităţi din carne, subliniind că fabrica avea toate avizele de funcţionare conform legii.
M.Sandu

Vizualizari: 2330

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului



Comentarii

A murit la 48 de ani
Jegul ala de ce mai este liber acum? Cand are Politia de gand sa-l aresteze? Inca o data se dovedeste faptul ca Politia ...
18/12/18 12:58 Mai mult...

Darul din bradul de Crăciun şi cele 30.000 de zile
Murim in fiecare zi cate putin,de nostalgii,de amintiri,de dor,de nepasare,necredinta.Sa ai sarbatori minunate!.G.M.
18/12/18 10:55 Mai mult...

Doctorul Dan Manu şi academicienii
Multumesc autorului pentru acel comentariu pozitiv. Cat priveste ingaduinta, am mai explicat ca nu poti polemiza cu cine...
17/12/18 13:23 Mai mult...

Locul 1 la finalul turului!
MAI INFORMATI-VA,MIOVENI U 17,NU ESTE SINGURA ECHIPA DIN ARGES CARE ESTE PE PRIMUL LOC IN GRUPA
17/12/18 12:12 Mai mult...

Doctorul Dan Manu şi academicienii
dan manu, un individ cu reflexe comunistoide. in afara de imagine personala, ce altceva castiga argesul? vreun pod, vr...
17/12/18 10:04 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics







































Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 




 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info