Curierul Zilei - Fiul îşi acuză tatăl de braconaj
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers arrow Fiul îşi acuză tatăl de braconaj

*** Şedinţă ordinară la Topoloveni      *** ️Lucrări de investiţii în Piteşti”     *** Conacul Brătianu prin ochii elevilor      *** Maşinile cu volan pe dreapta, nu mai trec RAR-ul      *** Incendiu la Rucăr      *** Reţinut după ce şi-a terorizat socrii     *** În arest după ce a condus fără permis      *** Bun de plată după ce a cîştigat altcineva    *** Montura pentru crap    *** Localizarea crapului sălbatic    *** Preliminarii CE 2020    *** Vor victoria în Ardeal     *** După puncte la Petroşani!     *** România debutează azi în Suedia!     *** Încă două medalii pentru CS Dacia Mioveni     *** Turneu semifinal de volei, la Mioveni     *** Sfinţii zilei      *** Promovare la locul de muncă!     *** Ruladă mozaic cu caşcaval     *** Evenimente 23 martie de-a lungul vremii     *** Emeric Imre în „Zugravul“, la Filarmonica Piteşti     *** Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei    *** Filmele săptămînii 22 - 28 martie    *** Închis pentru infracţiuni rutiere     *** Au transportat o femeie de 250 kg     *** Două fetiţe şi o femeie, rănite în accident    *** Copiii au aflat cum sunt amprentaţi infractorii   

 Publicitate pdf
Fiul îşi acuză tatăl de braconaj Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 09 iunie 2018

Supărat că i-a făcut viaţa un calvar,  

Fiul îşi acuză tatăl de braconaj


Un tînăr în vîrstă de 23 de ani, din comuna Mihăeşti, îşi acuză tatăl, paznic de vînătoare la un fond privat din Bucureşti, de braconaj cinegetic. Potrivit „juniorului”,  nu mai puţin de şapte trofee de ţap ar fi îngropat „seniorul” într-o grădină, „ca să se învechească”, urmînd ca apoi să le valorifice pe piaţa neagră. De existenţa acestora ne-am convins şi noi, mergînd la faţa locului, însă oamenii legii, care au intrat pe fir, vor stabili dacă aceste exemplare au fost vînate ilegal sau cu acte-n regulă. Cert este faptul că cei doi bărbaţi, Dragoş Olaru (tatăl) şi Dragoş Mihai Olaru (fiul), au ajuns să se duşmănească de moarte, tînărul susţinînd că părintele său i-a făcut viaţa un calvar.

„Dacă nu te duci te bat, te omor, te împuşc!”

Cele şapte trofee de ţap erau îngropate într-o grădină din zona Scorţaru, în satul Drăghici. Unul era proaspăt, nici nu căzuse bine carnea de pe el. În momentul în care l-a manevrat Dragoş Mihai Olaru, abia atunci i-a căzut mandibula şi i s-a desprins limba. „O sesizare, în comuna Mihăeşti, satul Drăghici cu privire la şapte trofee de ţap, de vînătoare, în punctul la „Broasca”. Mă numesc Oproiu Ion.”, a semnalat incidentul la 112 un bărbat din anturajul tînărului. Apelul a fost redirecţionat ulterior la Poliţie. Între timp, a sosit la faţa locului şi cel acuzat de braconaj, Dragoş Olaru, care a dat cîteva ture cu maşina, la intimidare, întrebîndu-ne ce căutăm în grădina lui, după care a plecat. Fiul, Dragoş Mihai Olaru, care în noiembrie împlineşte 23 de ani, vizibil marcat de experienţele pe care le-a trăit alături de tatăl său, paznic de vînătoare la Fondul Mioriţa din Bucureşti, ne-a povestit despre calvarul prin care trece de cîţiva ani. „Acum nu am ce probleme să-mi fac, odată ce mi-a zis să plec de-acasă, că nu mai am ce căuta la el, că mă dezmoşteneşte! Dacă aş putea să-i pun o interdicţie, să nu se mai apropie de mine... Mi-a vîndut oile, anul trecut. Am avut oile mele, 144 şi el, cu nu ştiu ce doctor de la APIA, mi le-a scos şi le-a trecut pe numele lui. Eu habar nu aveam, nu ştiam nimic. Trofeele sînt de o lună, două, maxim trei, poate sînt şi de două săptămîni. Eu am ştiut de ele, că-l vedeam cînd venea şi le aducea aici, ori el, ori fratele meu. Mă trimitea să-i fac alte infracţiuni: să-i tai nucii unui om, care-l chemase la Poliţie, că au intrat vacile la el, în nuci. Şi, ca să nu-l mai cheme omul la Poliţie, mă trimitea pe mine, dar eu nu am vrut să mă duc să-i taci nucii omului. A început cu ameninţări: „dacă nu te duci te bat, te omor, te împuşc. Ultima dată m-a ameninţat aici, pe poiană. Acum nu mai am nici o frică de el, nu mai am nimic, ce o fi să se întîmple, asta e! Dacă mă împuşcă, mă împuşcă! Eu mă duc în pămînt şi el se duce în puşcărie sau ce-o da legea! Nu pot să mai stau, mi-e frică să mă întîlnesc cu el! Mi-a mai zis o dacă că, dacă mă găseşte pe drum, dă cu maşina peste mine. Totul din cauză că eu îi spuneam mereu că nu e bine ce face. Îmi zicea: „du-te şi taie lemne de la Gheorghe din pădure!” Eu îi spuneam: nu mă duc tată, că mi-e frică, mă duc să-mi creez probele. Cînd mă duceam, mă duceam cu frică. Altă dată, cum cinci ani, i-am răsturnat tractorul în pădure, eram mai mic. Mi-a zis că mai bine muream eu decît să-i răstorn tractorul. A muncit vărul meu, care stă mai jos de noi, o săptămînă întreagă, a tras cu caii din pădure lemne, ca să facă tractorul.”, ne-a mărturisit tînărul.

„Cu braconajul e de cînd mă ştiu eu!”

Întrebat dacă participat la partidele de vînătoare ale tatălui său, Dragoş Mihai Olaru ne-a declarat: „M-a mai luat, şi cu cei de la Bucureşti, cu autorizaţie, şi la braconaj... Mă lua cu cîinii, şi pe mine şi pe frate-meu. Prindea mistreţ şi căprioară. Cumpărători nu are deocamdată, care vin au autorizaţie. Carnea o dădea plocoane, probabil, nu ştiu, pe la Cîmpulung, Piteşti, la avocaţi, la poliţai, la primari. De vreun an durează cearta asta şi acum chiar nu am mai suportat. Cu braconajul e de cînd mă ştiu eu, de cînd eram copil mic, pînă să intre paznic de vînătoare. Are în pază circa 13-14 mii de hectare. Lucrează pentru Dan Duguţă, care e proprietar, din Bucureşti. Are teren de la Mioveni, pe partea cu Mihăeşti, Drăghici, Furnicoşi, Scorţaru şi iese la Liceul Minier, fondul de vînătoare. Am apelat la domnul Oproiu că îmi era frică să mai ies pe drum, că dă cu maşina peste mine. Sînt cu o fată de un an şi trei luni. Am fost nouă luni despărţit, din cauza lui ne-am certat. Acum poate se face dreptate. A omorît şi un lup. Se vede în poza cu lupul pe gard, tot în curte, gardul la oi, picioarele şi clopotele la vaci, în grajd. Cuiul acesta, la gard, e şi acum pus. La fotografie apare data şi ora la care l-a împuşcat, noaptea la 3. Într-o dimineaţă, cînd a venit de la o nuntă sau nu mai ştiu de unde, sau de la chef, unde a fost el, vorbeam tare cu el. Era un gard aici, iar acolo sus, unde sînt crăcile acelea, era un anin acolo şi mînca la cal lupii. Nouă lupi am numărat cu el, cu lanterna. El pusese calul, pradă, ca să atragă lupii. Opt din ei au fugit prin grădină, iar al nouălea a luat-o în altă direcţie. A tras un foc, iar din al doilea foc a căzut. Şi vorbeam cum vorbeam noi acum, tare. Pozele sînt făcute dimineaţa. Trofeul la lup, capul, îl are acasă, chiar acum de curînd l-am văzut.” Tînărul mai susţine că, din cauză că au acelaşi prenume, tatăl său dădea întotdeauna vina pe el atunci cînd făcea vreo fărădelege, ca să scape el bazma curată. „Şi mie mi-a vandalizat maşina, iar din cauza confuziei numelui, juniorul a jurat strîmb la poliţie că el e autorul, ca să nu piardă tatăl serviciul şi armele. Cauza e din 2015 şi e încă în cercetări.”, ne-a spus Ion Oproiu. „De frica lui, am jurat strîmb cu mîna pe Biblie că eu am spart maşina.”, l-a completat Dragoş Mihai Olaru.

„Eu te dezmoştenesc, să te înfieze Oproiu!”

De partea cealaltă, cel împotriva căruia se îndreaptă aceste acuzaţii se apără şi spune cu nu a făcut nici o ilegalitate şi că fiul său vrea să se răzbune pe el. Recunoaşte că trofeele găsite îngropate în grădină sînt ale lui, dar susţine că sînt lăsate de alţi vînători. „Nu e nici o problemă, eu sunt paznic de vînătoare de opt ani, la mine se împuşcă. 50 de căpriori s-au împuşcat. Trofeele astea mi le-au lăsat toţi vînătorii. Sînt ale mele, dar rămase de la vînători. Trofeele astea au 10-12 ani, sînt foarte, foarte vechi. Unii le vor, alţii nu. Le păstrez că vreau să le fac trofee eu! Se găsesc documente. Autorizaţiile se predă, dar în arhivă le găsim. Se vor face expertize. I-a furat ăluia bătrânu’ (n.r. fiul) 100 de milioane, acum, de trei luni, şi i-a băgat la aparate într-o noapte. Acum, să se răzbune, s-a pus să ne facă nouă rău, în familie. Eu te dezmoştenesc, să te înfieze Oproiu, că tu în curtea mea nu mai intri. Mă duc la Tribunal şi te dezmoştenesc de poimîine. Fondul de vînătoare are 11-12 mii de hectare şi sînt singur. Am găsit un căprior împuşcat săptămîna trecută, la Băjeşti, Poliţia ştie, pe drum. Fondul de vînătoare e mare, mai sunt şi pierderi. Am găsit trei, patru, mîncaţi de cîini. Ultima autorizaţie am avut-o pe 10 zile. Crotalul se pune la animal cînd pleci din fondul de vînătoare. Eu dacă l-am oprit, nu trebuie să-i mai pun crotaliu, crotaliu s-a pus la carne. De un timp sînt două crotalii care se pun, unul la carne şi unil la căpăţînă. Iar trofeul, dacă mi l-a lăsat mie vânătorul... Eu am documente, am hîrtii, am alea…Două autorizaţii în două săptămîni, acum recente, am avut. Crotalul se pune pe trofeu cînd ieşi din fondul de vânătoare. Cine a plecat la Bucureşti, a pus la carne. Dacă nu pleci cu trofeul, nu pui crotal. Crotaliul se pune de vînător în prezenţa paznicului de vînătoare. Dacă vînătorului nu-i place trofeul şi nu-l ia, nu-i pune crotaliu, pune decît la picior, pe carne, celălalt îl predă la firmă. Sînt şi cu autorizaţie şi fără autorizaţie, sînt din ăia găsiţi. De exemplu, trei din ăştia sînt aduşi de cîini prin curte. Am vrut să le duc şi eu la un meseriaş să mi le facă pe panoplie. Au stat în saramură, au stat foarte mult în saramură. Să vină de la Criminalistică, să ia probe. Voi da declaraţie la Poliţie”, declara Dragoş Olaru.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei

La circa 30 de minute de la apelul la 112, a ajuns la faţa locului şi un echipaj de poliţie de la Secţia de Poliţie Rurală Schitu Goleşti. Întrebat dacă trofeele sînt ale lui, Dragoş Olaru a răspuns afirmativ. „Am opt ani de cînd sînt vînători. Mi le-au lăsat vînătorii să se cojească, să le mai pun aşa, pe panoplii. Le aveam în găleţi, la mine, mi le-au adus ăştia aici. Erau la mine acasă, dar ei le-au adus aici (nr. fiul Dragoş Mihai Olaru şi Ion Oproiu), fără să ştiu eu. Eu v-am spus că i-a luat banii lui ăla bătrînu’ şi acum se răzbună, să-mi facă mie… Ăstea sînt de 10 ani, pînă să fiu eu vînător… Ăstea sînt găsite, sînt de cîini omorîte. Multe le aduc cîinii… Am avut, de şapte ani, cum să nu avem autorizaţii. Dau explicaţii la Poliţie, acolo duc documente. Pentru două din ele aduc martori, că le-am găsit moarte.”, susţine Dragoş Olaru. Poliţiştii au ridicat trofeele în vederea extinderii cercetărilor, iar toţi cei prezenţi au fost duşi la secţie pentru a da cu subsemnatul. „De acum încolo treaba este simplă. Vin colegii de la Piteşti, de la Arme şi Muniţii, care se ocupă cu aşa ceva, le vor ridica, se vor face toate actele necesare, sesizare din oficiu şi vedem în ce condiţii au fost obţinute sau ce este cu ele.”, ne-a declarat unul dintre agenţi. 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2172

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Ghicitoarele i-au înlocuit banii cu hîrtii!
Cum poți să spui o știre falsă cap coadă? În primul rând totul s a întâmplat in parcarea facultății, în ma...
22/03/19 20:43 Mai mult...

Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news
Ce spui smeorene de poza de la crama? Hai sa te văd cum iei apărarea fraților tai!!
22/03/19 19:24 Mai mult...

Un Ford a răsturnat un Duster
e comuna.nu vb prostii ziaristii
22/03/19 16:19 Mai mult...

Ultimul condamnat în doarul sclaviei!
Cati ani de puscarie va face din cei 9 de condamnare? Acum Furdui are 57 de ani, peste 3 ani va implini 60 si va cere e...
22/03/19 14:29 Mai mult...

Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news
Absolut de acord ! Lasa-ma pe mine sa fac diferenta !Ai impresia, mai ONG, ca imi inchizi gura printr-o lege si imi torn...
22/03/19 13:39 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info