Curierul Zilei - Viaţa deputatului Mircea Drăghici şi a celor patru copii ai săi povestită lui Frans Timmermans,
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow social economic arrow Viaţa deputatului Mircea Drăghici şi a celor patru copii ai săi povestită lui Frans Timmermans,

*** Darul din bradul de Crăciun şi cele 30.000 de zile     *** Sfinţii zilei      *** Veşti bune şi fără cheltuieli!     *** PASTILA de UMOR      *** PIFTIE     *** Evenimente 18 decembrie de-a lungul vremii     *** Vin Sărbătorile     *** Scarlatină la Şcoala 3!      *** Ultimele zile pentru a investi în titlurile Centenar      *** Porcii foarte sensibili la ger!     *** Se opreşte curentul la Piteşti     *** Protejarea instalaţiilor de apă pe timpul sezonului rece     *** Sistarea execuţiei lucrărilor de racordare la reţeaua de apă şi de canalizare     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** 33 şcoli închise azi în Argeş     *** Se răceşte vremea      *** TIR-uri blocate şi copaci căzuţi pe şosele     *** A murit la 48 de ani     *** A sfîrşit carbonizat în casă     *** Trei tineri trimişi în judecată pentru furt      *** Sebastian Pribeagu, în top     *** Tentea şi Daroczi, bronz la Cupa Europei!     *** Trofeul Câmpulung, în septembrie!     *** Record Naţional la Mondiale!     *** Campionatul European şi Mondial de handbal pe Digi şi Telekom!     *** Liga 1, Etapa 20     *** Champions League - Optimi     *** Despărţiri amînate     *** Program nou la Europeanul de tineret     *** Record de 4 generaţii doborît de piteşteni!    

 
Viaţa deputatului Mircea Drăghici şi a celor patru copii ai săi povestită lui Frans Timmermans, Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 04 octombrie 2018

Din punctul meu de vedere

Viaţa deputatului Mircea Drăghici şi a celor patru copii ai săi povestită lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene


Tocmai mă pregăteam să îmi scriu rubrica pe o altă temă, nu mai are importanță care, în momentul când a luat cuvântul la Strasbourg prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii despre schimbarea legilor justiției din România. Vâzându-l pe omul acesta cât de formal se exprimă, cât de rece și cât de enervant vorbește pe marginea unui subiect pe care evident nu îl stăpânește și nu îl simte cu conștiința și sufletul, m-am gândit să îl întreb de la distanță ceva concret, uman și necesar.


     1. Domnule Frans, vrei să știi povestea deputatului român Mircea Drăghici și a celor patru copii ai săi ?

Imediat mi-am dat seama că formularea întrebării trimite fără voie la sfinții Brâncoveni, la domnitorul nostru martir și la cei patru copii decapitați pe Bosfor, în prezența ambasadorilor occidentali, printre care și al Olandei, întâmplător țara de origine a acestui domn Timmermans. Nu și da, da și nu, adică nu există nicio apropiere între cele două situații, dar totuși există una, în sensul că acum nu se mai taie capete, se taie aripi ale vieții, nu mai vine gâdele, vine procurorul, nu mai avem Înalta Poartă pe Bosfor, o avem pe râul Senne care traversează Bruxelles-ul. Cu tot respectul din lume față de Brâncoveni, sfinți martiri, cu toată distanța din lume față de familia Drăghici, afirm cu toată luciditatea și convingerea că paradigma este asemănătoare și Drăghici este și el un martir, martirul procuraturii controlate, al protocoalelor secrete, al dosarelor cu substrat politic.

     2.  Iată, pe scurt, domnule Timmermans,  povestea deputatului Mircea Drăghici și a celor patru copii ai săi.

Avea un dosar la DNA, apoi dosarul a ajuns în instanță, se vorbea despre o faptă de corupție petrecută cu aproape un deceniu în urmă, iar în proces erau implicați și vreo patruzeci de primari dintr-un singur județ, județul lui, pentru ca dezastrul să fie complet, să nu mai poată ieși pe stradă, să nu mai ridice capul în fața oamenilor, dar li s-a părut procurorilor că nici așa nu e destul, drept pentru care i-au creionat un dosar și soției, un dosar gen trei lulele, dar care închidea cercul presiunilor și al distrugerii.

Nu am urmărit dosarul atent, am avut însă prilejul să îi urmăresc secvențial pe inculpați în viața lor de zi cu zi, doi oameni tineri cu dosarele deasupra capetelor, cu o sentință gata să cadă ca o lamă de secure la fiecare termen de judecată.

     3 . Știi dumneata, domnule Timmermans, cum arată o tânără familie cu patru copii în grijă și cu două dosare mincinoase atârnând deasupra capetelor 24 de ore din 24, 7 zile din 7, luni și ani lungi ? Ce zici, Frans, de o asemenea situație, dacă ți se întâmpla ție și familiei tale ?

Să îți fac o descriere, domnule prim-vicepreședinte al Comisiei Europene. Acești oameni arătau pe dinafară normal, dar se vedea că pe dinauntru sunt zombie, sunt extratereștri, sunt suflete înlemnite de spaimă, neputință, nedreptate. Se zice în cultura noastră populară că să nu îți dea Dumnezeu cât poți duce, iar lor le dăduse nu Dumnezeu, ci Departamentul Național Anticorupție aproape peste cât puteau suporta, cel puțin asta a fost impresia mea. Procurorii aceia pe care nu îi cunoști și nici nu ai cum să îi cunoști,  dar pe care îi aperi cumva pe de rost, fără să mai știi nici dumneata de ce și de cine îi aperi, puseseră atâta presiune pe tânăra familie încât aproape că îi vedeam pe cei șase, doi părinți și patru copii, ca fiind plați, ca în desenele animate, striviți de situație, aduși la stadiul de cartoane umane. Dar fiindcă nu doar în cultura noastră modernă, ci în cultura europeană, în care trăim cu toții, se spune că omul este măsura tuturor lucrurilor, cei doi adulți au reușit să supraviețuiască în demnitate și echilibru, urmându-și carierele, hrănindu-și și îngrijindu-și pruncii, rămânând în picioare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

   4. Pe aici, pe la noi, credem în justiție, dar mai mult credem în justiția divină, domnule Timmermans, asta să o știi !

În vremea asta, procurorii ziceau în instanță că domnul deputat a făcut și a dres, deși când ar fi făcut și ar fi dres nu era deputat. Domnule procuror, nu eram deputat, nu aveam putere, nu aveam cum să comit ceea ce susțineți că am comis ! Da, dar domnul deputat, onorată instanță etc. etc. Ca în iad, ca la nebuni, fiindcă așa era și încă mai este justiția pe aici, pe la Carpați, Dunăre și mare, domnule Timmermans.

    5. Înțelegi, Frans ?

Iar după tot acest calvar, a venit ziua hotărârii judecătorești, o hotărâre cât o viață de om și fiindcă ceva    s-a schimbat în România de când PSD – ALDE și presa umblă la protocoalele secrete, demască abuzurile inimaginabile, ori poate nu din această cauza, ci pur și simplu fiindcă s-a întâmplat să existe în acel complet de judecată magistrați fără dosar, fără epoleți, ieșiți din cîmpul tactic, nu știu dacă ai auzit de acest câmp, domnule prim-vicepreședinte, sentința a fost că fapta nu există.

De la coruptul corupților, Mircea Drăghici a ajuns din nou om ca toți oamenii, ori aproape, fiindcă este imposibil să nu rămâne sechele și fiindcă mai există o instanță, numai că noile coduri ale justiției spun că de la fapta nu există nu se mai poate ajunge prin tunelul dreptății la ani de pușcărie, ceea ce este normal pentru orice om normal la cap.

Aceasta a fost, pe scurt, povestea încă neterminată a deputatului Mircea Drăghici și a celor patru copii ai săi, domnule Timmermans, despre asta ați vorbit, în fond, la Strasbourg și nu despre altceva, nu despre principii, ci despre oameni, vorba premierului Viorica Dăncilă. Din cauza unei asemenea situații trebuie schimbate legile justiției și codurile justiției, ca niciodată să nu mai ajungă un om de la distrus pe viață la fapta nu există, fiindcă nimeni nu merită să fie trecut din rai în iad și din iad în rai de țara lui și statul al cărui cetățean este.

Am scris acest articol pe când la Strasbourg încă se mai schimbau replici, eurodeputați cu morgă dezbăteau scolastic problemele justiției din România, uitând că aceste probleme sunt alcătuite din carne și oase și mai ales din conștiințe și suflete, că este vorba despre oameni și despre nimic altceva.

Ce spui, Frans ?

    Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)
Vizualizari: 15723

Comentarii (11)
Scris de Iry in 06-10-2018 16:42 - Vizitator
 
 
|Da in povestea asta Harap Alb si ileana Cosanzeana cand apare??Poate si Naveta Star Trek ca e prea de tot.SF si alta nu de parca noi oamenii de rand nu am stii adevarul.Propun acordarea premiului lingurita de rahat pt d-nu ziarist !
 
Scris de Raluca in 06-10-2018 13:50 - Vizitator
 
 
Pentru toti ante comentatorii mei: voi ati citit vreunul articolul?!?!? 
 
Domnule Smeureanu, nu mai puneti titluri ironice pt ca nu citeste nimeni continutul. Dovada aproape toate comentariile de dinaintea acestuia. Nu mai sunt oameni cu educatie, care sa stea sa citeasca macar 10 randuri. I.a invatat ddtv si rtv cu adecarul scris intr-un rand, cultura si obiceiurile de viata nu mai includ ganditul si lectura, drept urmare, pe net, nu mai puneti titluri ironice. Ironia cere iq.
 
Scris de Domide in 04-10-2018 13:43 - Vizitator
 
 
Cata nesimtire de ziarist oportnist !. Acest om, se prespune, ca este un generator de opinie. Cu cat imbatraneste cu atat mai mult intra in procesul de degradare ca ziarist. Nu a fost niciodata cine stie ce valoare, pentru ca viziunea lui a juns numai la nivelul cancan-lui. A auzit acest om de valorile europene catre care vor tinde, poate, si cei 4 copii ai lui Draghici ? :cry
 
Scris de Rusalim Gheorghe in 04-10-2018 12:34 - Vizitator
 
 
Nu mai aburi lumea domnule Smeoreanu , ca ai o varsta si te faci de ras . Domnul deputat Draghici Mirecea , omul de casa al lui Nicolescu Constantin a furat de a rupt fonduri europene in cardasie cu primarii acuzati de corutie , A fost achitat fiindca s+au scos din dosar inregistrarile D N A la comanda P S D . RUSINE NATIONALA
 
Scris de GHICI in 04-10-2018 11:30 - Vizitator
 
 
Ce spui Gheorghe ?
 
Scris de Ellie in 04-10-2018 10:14 - Vizitator
 
 
Draghici a fraudat fonduri europene și și a luat bani pe consultanta de la toate comunele din județ pe același proiect (copy paste) deci sa nu plângem pt el k nu e cazul
 
Scris de fane smeritu in 04-10-2018 09:19 - Vizitator
 
 
Nu stiu daca domunl fost/actual deputat este sau nu vinovat. E posibil sa fii fost acuzat pe nedret. Dar daca tot facem astfel de conexiuni, hai sa vedem si restul: bani alocati pe proiecte aiurea,fara noima; drumuri reparate prost pe o caciula de bani, retrocedari de terenuri,paduri pe baza unor documentye falsificate,posturi superplatite ocupate fara concurs in institutii publice de acolitii clasei politice, etc. Toate aceste fapte nu au apucat sa fie anchetate de DNA iar autorii sunt bine merci,isi bat joc in continuare de oamenii,se plimba sfidatori in masini luxoase,primite spaga pentru te miri ce matrapazlacuri. De astia nu pomenesti nimic ,te smiorcai de mila deputatului,care a fost traumatizat.mititelu'!
 
Scris de maxxx in 04-10-2018 09:10 - Vizitator
 
 
Doamne ...noroc cu Psd si ALDE . :))) 
Dl Draghici este un hot, asta e clar. Ca judecatorii au dat o sentinta, stim noi cum se dau sentintele ..in guvernarea Psd-Alde. 
Asa ca Smeorene....jetttt !
 
Scris de Doina in 04-10-2018 08:58 - Vizitator
 
 
Dar povestea oamenilor morti din cauza ca nu au avut bani sa se trateze, deoarece banii pt spitale au fost furati de corupti, nu o spui tu politicienilor? Ca dl Timmermans de aceste fapte vorbeste. Cate apeluri de ajutor umanitar aveti in ziar ?
 
Scris de FLORIN SUA in 04-10-2018 06:34 - Vizitator
 
 
PAI DACA ASA APERI UN HOT?! CE AI CU EL IN COMUN TOVARASE SMEOREANU????????
 
Scris de fles in 04-10-2018 05:14 - Vizitator
 
 
nu mai aburii lumea nea smeorene 
oricum nimeni nu da 2 bani pe acest parvenit in lumea poltica argeseana.sa ne aducem aminte de cand era subprefect
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

A murit la 48 de ani
Jegul ala de ce mai este liber acum? Cand are Politia de gand sa-l aresteze? Inca o data se dovedeste faptul ca Politia ...
18/12/18 12:58 Mai mult...

Darul din bradul de Crăciun şi cele 30.000 de zile
Murim in fiecare zi cate putin,de nostalgii,de amintiri,de dor,de nepasare,necredinta.Sa ai sarbatori minunate!.G.M.
18/12/18 10:55 Mai mult...

Doctorul Dan Manu şi academicienii
Multumesc autorului pentru acel comentariu pozitiv. Cat priveste ingaduinta, am mai explicat ca nu poti polemiza cu cine...
17/12/18 13:23 Mai mult...

Locul 1 la finalul turului!
MAI INFORMATI-VA,MIOVENI U 17,NU ESTE SINGURA ECHIPA DIN ARGES CARE ESTE PE PRIMUL LOC IN GRUPA
17/12/18 12:12 Mai mult...

Doctorul Dan Manu şi academicienii
dan manu, un individ cu reflexe comunistoide. in afara de imagine personala, ce altceva castiga argesul? vreun pod, vr...
17/12/18 10:04 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google AnalyticsZi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info