Curierul Zilei - Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow social economic arrow Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus

*** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Se opreşte curentul în Topoloveni     *** Doctorul Dan Manu şi academicienii     *** PASTILA de UMOR      *** 61 de km de asfalt deszăpezit la Mioveni      *** Sfinţii zilei      *** Dragoste la prima vedere!     *** SARMALE DE PORC     *** Evenimente 17 decembrie de-a lungul vremii     *** Cenaclul „Armonii Argeşene“     *** Campanie Umanitară „Găteşti şi Dăruieşti“ la Mioveni     *** Fuego a colindat la Piteşti!     *** Carson, la debut     *** Victoria asigură prezenţa în Top 6!     *** Raliul Argeşului, în aprilie!      *** Pe podium la Ploieşti!     *** Fără medalie la Campionatele Mondiale!     *** Liga 1 Etapa 20     *** Locul 1 la finalul turului!     *** Noi medalii pentru CSM Piteşti şi CS Dacia Mioveni     *** A luat foc coşul de fum      *** Argeşul mai pierde un primar     *** Prins băut la volan!     *** La 87 de ani, a provocat accident în lanţ     *** A dat foc la haine şi şi-a incendiat casa     *** Demisia directorului de la Spitalul Municipal e pe bune    

 
Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus Imprimare E-mail
(10 voturi)
marţi, 09 octombrie 2018
Index Comentarii
Eşecul referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus
Pagina 2
Pagina 3

Oameni şi vremuri

Eşecul  referendumului, o palmă pe obrazul lui Iisus


Simt o tristeţe apăsătoare, ceva asemănător cu durerea de suflet.  Încerc să-mi explic starea, dar mă simt şi mai rău. Este o stare de durere amestecată cu vinovăţie. Să vină dinspre mintea mea? Să vină dinspre mintea colectivă, pe undele rezonanţei sau îi simt tristeţea Lui? El, pe care îl chem de câte ori am o problemă, Doamne ajută-mă, Doamne apără-mă, Doamne dă-mi, şi face toate acestea cu bucurie. Dar, ce să vezi are şi El odată nevoie să-i apărăm valorile credinţei Sale şi noi ce facem? Nu ne pasă! Glasul Lui este atât de stins în sufletul nostru, încât mulţi dintre noi, atenţi la mesajele de pe facebock nu-l mai auzim. Ba credem că avem noi dreptate, că nu El ne cere asta. El este bun, El doar dă! Da, de aceea mergem la Biserica Lui, la sfintele moaşte pentru că trebuie să ne dea. Să ne dea sănătate, pâine, dragoste. Dar noi ce-i dăm Lui?

    Aaa, sigur nu este vorba despre Iisus şi despre Biserica Lui. Este vorba despre politică. Dragnea este de vină că plouă afară, că e cald, că e frig, şi tot Dragnea este de vină pentru tot răul din viaţa noastră. Ce uşor ne lăsăm manipulaţi!  Pentru că ne este mai uşor să dăm vina pe alţii, pentru că nu vrem să mai gândim, să mai căutăm, este mai uşor să iei de-a gata.
    O, popor nefericit, care ai vândut  Fiul Omului printr-o trădare şi o urâtă manipulare. Păi, nu tu omule  când ţi s-a dat puterea să alegi ai uneltit şi l-ai ales pe Barabas pentru a-ţi poloti setea de sânge? Pe Iisus l-ai condamnat. Sau putem uita efectele manipulării lui Nero care dăduse foc Romei pentru a-şi satisface arta, iar atunci când poporul s-a ridicat împotriva lui şi-a trimis manipulatorii să spună că cei care au dat foc Romei au fost creştinii? Ce s-a întâmplat atunci? Sute de mii de creştini nevinovaţi au fost măcelăriţi în arena publică pentru a umple setea nesecată de sânge a spectatorilor romani. Printre ei, în arenă, se ascundeau şi sfinţii Petru şi Pavel din Tars care văzând nedreptatea celor care crezuse în ei, le picura sânge din suflet de durere. Dar au rămas acolo în picioare pentru ca văzându-i, creştinii să suporte mai uşor trecerea la o viaţă mai bună promisă de Iisus. Câtă durere, câtă dezamăgire, au strâns atunci apostolii Petru şi Pavel. Cât de vinovaţi s-au simţit sau, cât de mult, poate, şi-au reproşat că n-au făcut totul. Cred că în starea asta mă aflu şi eu! Simt că poate nu am făcut totul şi asta doare.
    Dar ăştia suntem noi, ignoranţi, răi, nepăsători, cât se poate de conflictuali şi foarte uşor de manipulat. Păi, 3 milioane de oameni au o iniţiativă unică în mărimea ei şi când este să voteze, se lasă manipulaţi. Ura din suflet calcă în picioare iubirea de Hristos. Şi atunci mai ai tu curajul să te aşezi la coadă la moaştele nu ştiu cărui sfânt şi să-i ceri ceva? Sau tu ai tupeu? Dar tu, politicianule? Tu mai ai tupeul să le ceri celor 3 milioane de oameni să te voteze, dacă tu nu te-ai implicat în crezul lor?
    Iată, ne-am dat examenul de civism şi credinţă pe care l-am picat! Şi noi, şi politicienii şi Biserica creştină. Dar cel mai tare doare palma de pe obrazul lui Iisus. Ăsta este doar începutul, deznodământul va fi cumplit. Mulţi creştini, puţini credincioşi!
    Vai ţie, popor român, eu chiar credeam că în sufletul tău este diamantul credinţei care străluceşte atât de tare încât vei fi poporul ales! Tocmai ai ales! Iartă-I Doamne că n-au ştiut ce fac!
Marilena Baraţă

Vizualizari: 5295

Comentarii (32)
Scris de Alex in 09-10-2018 02:42 - Vizitator
 
 
"Pe Dumnezeu îl cunoaștem prin iubire." Prin iubirea creatiei, nu a pacatului.
 
Scris de Mihai in 09-10-2018 02:39 - Vizitator
 
 
Ce s-a ajuns din tara asta - absenteismul sa fie clamat ca o victorie a unei tabere politice, culmea intr-un referendum care nu are legatura cu politica.
 
Scris de Clerc in 09-10-2018 02:36 - Vizitator
 
 
O lecție de indiferență, suntem praf!Vai de capul nostru! Neparticiparea nu înseamnă că-ți exprimi dezacordul, ci doar absență.Absență acum, dar și data viitoare.
 
Scris de Dragos in 09-10-2018 02:33 - Vizitator
 
 
Boicot, intelectuali, fiecare cu opinia lui. Din toate ecuatiile astea, se omite liberul arbitru, constiinta fiecaruia dintre noi. Pare (si este) un razboi in care comunitatea de gay (sau cum s-o numi) e impotriva comunitatii de non-gay (sau cum s-o numi). Daca ai votat DA, esti cu biserica, pupi oase, esti incult si .... Daca votezi NU, homosexualii iti vor fura copiii, ti-i vor adopta si ramai fara viitor. Eu vad altfel problema: 1) nu iti fura nimeni copiii daca oamenii fac in dormitor altceva decat faci tu; 2) daca iti exprimi, oficial, dezacordul cu privire la familia intre persoane de acelasi sex, nu inseamna ca ii vei marginaliza si nu vei mai socializa cu ei sau ca esti habotnic; 3) este anormal sa votezi pentru ceva care este impotriva naturii si impotriva speciei
 
Scris de zabal in 09-10-2018 02:24 - Vizitator
 
 
Un lucru este clar! Oamenii nu au fost informati!
 
Scris de FG in 09-10-2018 02:20 - Vizitator
 
 
De ce amestecati lucrurile? LA REFERENDUM A FOST O INTREBARE CLARA - daca suntem de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament si anume modificarea se refera NUMAI LA CINE CU CINE SE POATE CASATORI - LA CARE SE PUTEA RASPUNDE CU "DA" SAU "NU". DECI TOTUL FOARTE CLAR. CE TREABA AU AICI PARTIDELE SI LIDERII POLITICI !? NE-AM FACUT IAR DE RAS IN EUROPA.
 
Scris de Timi in 09-10-2018 02:15 - Vizitator
 
 
Oare de ce popii și coaliția pentru familie nu au făcut un referendum împotriva politicienilor corupți și a tâharilor care au distrus țara asta. Pe ei nu i-a deranjat niciun moment că nu avem autostrăzi, școli și spitale, că bolnavii mor pe capete pentru că nu există medicamente... Oare de ce?
 
Scris de Man in 09-10-2018 02:10 - Vizitator
 
 
Multi nu s-au dus din indiferenta. Foarte multi nu au fost la vot datorita faptului ca protesteaza în acest fel împotriva Bisericii si a PSD-ului...asta da dovada de prostie.
 
Scris de Voda in 09-10-2018 02:05 - Vizitator
 
 
oficial acum sântem un popor de homosexuali.... vai de noi....
 
Scris de Banul public in 09-10-2018 01:57 - Vizitator
 
 
Dacă întrebarea era : sunteţi de acord ca 2 persoane de acelaşi sex, să poată infia copii,referendumul era validat fără probleme ....
 
Scris de Oro in 09-10-2018 02:00 - Vizitator
 
 
Mulţi nu au votat deoarece nu a fost o întrebare clară, ci una ce lasă loc de inerpretări.Unde mai pui că toate familiile monoparentale nu se regăseau în conceptul de familie şi un alt aspect ciudat din conceptul de familie lipseau bunici ....
 
Scris de Crestin in 09-10-2018 01:47 - Vizitator
 
 
Biblia e cea care spune că Dumnezeu e IUBIRE şi Dumnezeu e şi DREPTATE. Tot Biblia spune că păcatul homosexualităţii nu trebuie tolerat de societate şi că societatea care va tolera acest păcat în mijlocul ei va atrage mânia lui Dumnezeu.
 
Scris de Totusi in 09-10-2018 01:31 - Vizitator
 
 
De fapt prin aceast referendum am dovedit ca nu suntem stăpâni pe noi înșine ci mai bine sa ni se spuna cine trebuie să ne reprezinte.
 
Scris de Maria in 09-10-2018 01:19 - Vizitator
 
 
Foarte mult adevăr zace în tot ceea ce ați scris.....
 
Scris de CRED in 09-10-2018 01:10 - Vizitator
 
 
Acum a aflat şi PSD-ul că banii băgaţi în catedrale , biserici , salarii , scutiri de taxe şi impozite sunt daţi cam de pomană .
 


 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Doctorul Dan Manu şi academicienii
de cand a ajuns un infractor si fost tractorist"parintele politic"??? ce SLUGOI ai ajuns moncher!!
17/12/18 02:33 Mai mult...

Înscrieţi-vă la concursul „Cel mai frumos copil din Arg...
Ori este cel mai frumos copil,ori încercați să vă vindeți ziarul? Ce legatura au taloanele cu desemnarea celui mai ...
16/12/18 20:26 Mai mult...

Şase răniţi în accident
Mama lor de idioti redusi si cretini,mai bine se spanzura de binevoie decat un astfel de gest sinucigas !
16/12/18 19:25 Mai mult...

Sfântul Spiridon, o punte între credinţă şi protecţie ...
Slab, piele turceasca, talpi ieftine, iar atitudinea lasa de dorit
16/12/18 14:49 Mai mult...

S-a deschis patinoarul din Trivale
450 mp!!! De ani de zile autoritatile din Pitesti nu sunt in stare sa amenajeze un patinoar pe o suprafata mai mare, 450...
16/12/18 06:21 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info