Curierul Zilei - Defilare şi depuneri de coroane, la Mioveni
PRIMA PAGINA arrow cultural monden arrow cultural monden arrow Defilare şi depuneri de coroane, la Mioveni
Fapt diversl *** ️ I-a dat cu şutul în testicule unui poliţist     Fapt divers *** ️ Ciocnire între un autobuz şi două autoturisme     Fapt divers *** ️ La 38 de ani, a murit electrocutat     Editorial *** ️ Are Viorica Dăncilă ochi albaştri sau are doar lentile de contact?     Sport *** ️ Regal atletic la Piteşti!     Social *** ️ Rezultatele la evaluarea competenţelor la BAC    
 Publicitate pdf
Defilare şi depuneri de coroane, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018


Defilare şi depuneri de coroane, la Mioveni


În An Centenar, Oraşul Mioveni, prin Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor şi invitaţilor o suită de manifestări culturale, artistice şi militare de mare ţinută, la care au fost invitaţi să participe toţi locuitorii oraşului.


Coroane şi jerbe de flori au fost depuse, sîmbătă, începînd cu ora 10:00, la monumentele eroilor din Mioveni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. De la ora 13:30, a avut loc o demonstraţţie de acrobaţie aeriană relizată de Aeroclubul României, iar depunerea de coroane, care a marcat cinstirea eroilor neamului românesc, a fost precedată de intonarea imnului de stat şi de o slujbă religioasă oficiată în faţa monumentului din centrul civic, ţinută de un sobor de preoţi. La eveniment au participat oficialităţi locale, judeţene, cadre militare aparţinînd M.A.I., M.Ap.N (Batalionului 49 Apărare CBRN), A.N.P, precum şi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului, ai Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”,  ai Fanfarei Argeşul,  veterani de război şi cetăţeni. 
Vineri, dimineaţă,  în holul principal al Primărie Mioveni a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Anotimp Alb”, parte din programul special prilejuit de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.Expoziţia de artă sacră şi icoană reuneşte un fond de aproximativ 16 lucrări de grafică, pictură şi icoană pe sticlă semnate de patru artiste: Teodora Coltofeanu, May Oana Isar, Camelia Munteanu, Mariana Vesa. Printre artistele expozante se numără şi cadre didactice ce îşi desfăşoară  activitatea la liceul de arte „Nicolae Tonitza” din Bucureşti, una dintre cele mai prestigioase instituţii preuniversitare de profil din ţară. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 1 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019,  în intervalul 08:00-17:00, iar accesul este liber.
La Mioveni,

S-au aprins luminile de Sărbători

Sîmbătă, oraşul Mioveni a îmbrăcat straiele de sărbătoare, iar centrul a devenit o adevărată feerie după ce s-a aprins iluminatul festiv de sărbători. Luminile au fost aprinse de primarul Ion Georgescu, care a mulţumit angajaţilor de la SC S.Ed.C Mioveni pentru toată munca depusă la realizarea iluminatului ornamental festiv.După numărătoarea inversă, bradul îmbrăcat în ornamente de sărbătoare s-a luminat, spre bucuria tuturor locuitorilor din oraş, şi în special a copiilor care s-au îngrămădit imediat în jurul său să facă fotografii. La eveniment au fost prezenţi: deputatul Simona Bucura Oprescu, viceprimarul oraşului, Aurel Costache, directorul  S.C S.Ed.C Mioveni, Viorel Ciobanu, managerul  Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţămînt din oraş.

Generalul Năstase, celebrat la Mioveni

La Muzeul Cula Racoviţa din Mioveni, Generalul de Brigadă în Retragere Constantin Năstase, în vîrstă de 103 ani, a fost celebrat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Locul nu a fost ales întîmplător. Muzeul Cula Racoviţa constituie creaţia generalului Năstase şi prezintă o parte din viaţa acestuia.
Pentru devotamentul şi pasiunea cu care a împărtăşit tinerelor generaţii spiritul şi mîndria de a fi argeşean, pentru promovarea identităţii şi unităţii poporului român, punînd la loc de cinste istoria şi cultura naţională, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, i-a înmînat generalului Năstase Diploma Omagială, Medalia Centenară şi Tricolorul Regal, pe care generalul l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat. La Mioveni, au mai fost prezenţ şi primarul Ion Georgescu. De asemenea, au participat studenţi ai Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Piteşti şi elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti, împreună cu elevii celor două licee din Mioveni (Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu: şi Liceul Tehnologic Mioveni), care au avut ocazia să afle amănunte despre istoria trăită de un erou al Argeşului. Tinerii au fost curioşi să afle detalii despre armata română din acele vremuri, despre cariera militară a generalului Constantin Năstase şi despre experienţa acestuia pe front. „Armata a făcut România Mare în Primul Război Mondial“, le-a spus generalul Năstase, care, cu prilejul întîlnirii, a dat un sfat noii generaţii: „Nu vă pierdeţi cumpătul niciodată şi plecaţi în viaţă hotărîţi! Dacă am dezarma toţi,
s-ar pierde şi ţara“. Generalul Năstase mărturiseşte că înainte românii erau mai uniţi şi mai patrioţi. La 100 de ani de la Marea Unire, acesta sesizează, cu tristeţe, o nelinişte, ură şi duşmănie în rîndul cetăţenilor ţării. În An Centenar, generalul îi îndeamnă pe români să fie precum au fost înaintaşii noştri, patrioţi şi iubitori de ţară. „Să ne iubim şi să fim ca fraţii!“, a conchis generalul Năstase.
Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni şi este absolvent al Şcolii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participînd la campania din Est de la început, din iunie 1941, şi pînă la întoarcerea în ţară, în anul 1944. A luptat ca ofiţer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa şi în confruntarea de la Cotul Donului. Ulterior, a devenit profesor de matematică şi fizică, după absolvirea Facultăţii de Matematică şi Fizică a Universităţii din Bucureşti.

Monument în cinstea eroilor, la Clucereasa

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în curtea Bisericii „Sfântul Ilie“ din cartierul Clucereasa a fost sfinţit un monument, în formă de cruce, închinat eroilor din oraşul Mioveni, care şi-au dat viaţa pentru ţară. Monumentul din lemn a fost cioplit de meşterul Ion Rodoş. La eveniment au participat invitaţi din Republica Moldova, Federaţia Rusă, Grecia, Franţa, parlamentari, consilieri locali şi reprezentanţi ai administraţiei locale a oraşului Mioveni. Ansamblul „Doruleţul” al Centrului Cultural Mioveni a susţinut un scurt program de cântece patriotice. Evenimentul a făcut parte din suita de activităţi dedicate Centenarului Marii Uniri şi Zilei Naţionale a României.

Cuplurile premiate la Mioveni

Vineri, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc festivitatea de premiere a celor 7  cupluri care au împlinit jumătate de secol de convieţuire. Primarul Ion Georgescu a felicitat cuplurile longevive pentru fidelitatea, respectul şi înţelepciunea de care au dat dovadă în tot acest timp. Din partea administraţiei locale au fost oferite diplome de aur, şampanie, premii în bani şi flori. La eveniment au participat oficialităţi locale, judeţene, angajaţi ai instituţiei, rudele celor premiaţi, consilieri locali şi consilieri judeţeni.Manifestarea a fost organizată de Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni.

Spectacol de muzică populară, de Ziua Naţională

În seara Zilei Naţionale a României, manifestările organizate la Mioveni cu acest prilej s-au încheiat cu un excepţional Spectacol de muzică populară.
Astfel, în organizarea Centrului Cultural Mioveni, condus de managerul Alin Călinescu, a Primăriei şi Consiliului Local pe scena Casei de Cultură Dacia au susţinut recitaluri mai mulţi artişti şi două ansambluri consacrate. Tema acestui spectacol de muzică populară a fost Ziua Naţională, iar cîntecele patriotice, cîntate de artişti au fost tot timpul fredonate şi de spectatorii care au umplut la refuz sala. Prezentatoarea spectacolului de la Mioveni a fost realizatoarea de programe la Curier TV, Andreea Mihai, cea care a prezentat în trecut şi Festivalul Zavaidoc, dar şi Concursul de Muzică Lăutărească şi Instrumentişti ,,Ionică Dinu“ de la Ştefăneşti. De ziua Naţională, prezentatoarea a îmbrăcat la Mioveni un costum popular din zona Muscelului vechi de 100 de ani, zestrea Muzeului Goleşti şi care a devernit simbol al Casei Regale a României în vremea reginei Maria. Concertul extraordionar de la Mioveni a fost deschis de Alexia Niculae, tînăra din Mioveni intonînd mai întîi Imnul României - Deşteaptă-te Române şi apoi interpretînd un cîntec de Unire. A urmat apoi, un scurt moment în care primarul Mioveniului, Ion Georgescu a prezentat invitaţii veniţi din localitătăţile înfrăţite cu oraşul constructorului auto: Măgdăceşti, Scoreni (Moldova), Istra (Rusia), Landerneau (Franţa), Salamina (Grecia),reprezentanţii acestor delegaţii spunînd şi cîteva cuvinte cu ocazia Zilei Naţionale a României. Spectacolul a continuat cu Ansamblul Dor Bucovinean din Cernăuţi, apoi cu o altă artistă locală, Izabel Cristescu, cu Ansamblul Plai de Dor, care cu două zile înainte avusese o reprezentaţie şi în Studioul Pro TV la emisiunea La Măruţă şi s-a încheiat cu Taraful Ceteraşii de la Gherla şi Emilia Dorobanţu.
S.Mihai

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2035

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Ptr. Cv.nimic :" A te pisa contra vantului" Expresie neaos romaneasca,a fi impotriva adevarului,a dreptatii,a minciunii ...
19/06/19 16:29 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Draga Juju,m-as cobori prea mult sa-ti raspund in maniera in care o faci tu...prefer sa cred ca mai exista si alti oamen...
19/06/19 14:00 Mai mult...

Bătută măr şi târâtă de păr pe stradă
probabil ca pestele a prins-o in offside,bineinteles ca politia doarme,bineinteles ca nu depune plangere pentru ca ii es...
19/06/19 11:55 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Dragă cv...Noi, cei enumerați de tine, comentăm așa cum ne dictează conștiința și nu-ljignim pe Gheorghe. Dimpo...
19/06/19 11:10 Mai mult...

Contestaţiile blochează construcţia Austrăzii Piteşti -...
Ce stire! Dupa ce guvernele PSD au blocat zeci de ani autostrada Pitesti Sibiu pentru a face loc PPP Comarnic Brasov....
18/06/19 20:27 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info