Curierul Zilei - Sarmale de post cu ciuperci şi smîntînă vegetală
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow social economic arrow Sarmale de post cu ciuperci şi smîntînă vegetală
 
Sarmale de post cu ciuperci şi smîntînă vegetală Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 05 decembrie 2018


Sarmale de post cu ciuperci şi smîntînă vegetală


Pregăteşte reţeta de sarmale de post cu ciuperci dacă vrei să te bucuri de gustul mîncărurilor tradiţionale şi în perioada de post, chiar dacă ai renunţat la carne definitiv sau temporar. O alternativă gustoasă la reţeta de sarmale de porc, folosind produse potrivite pentru post. Reinventează un preparat arhicunoscut cu ingrediente vegetale naturale şi sănătoase şi savurează-l la mesele în familie. Sarmalele de post cu ciuperci sînt exact ceea ce îţi trebuie pentru mesele tale fără carne!.

TIMP PREPARARE: 90 minute
PORŢII:   8
DIFICULTATE:   Medie
Ingrediente: n 250 g orez (1 cană) n 150 g ciuperci (1-2 căni) n 2 linguri soia granule (dacă vrei să nu foloseşti soia, dublează cantitatea de ciuperci) n 3 cepe tăiate mărunt  n 1 morcov răzuit fin n 3 linguri pastă de roşii n 1 linguriţă de cimbru n 1 linguriţă de mărar verde n 1 linguriţă amestec de legume uscate Sano Vita n 1 lingură fulgi de drojdie inactivă n 4-5 linguri de ulei n sare după gust n 1 varză murată.
Mod de preparare:
Granulele de soia se pun la înmuiat 10 minute în apă caldă, apoi se scurg de lichid. Ceapa şi morcovul se călesc în puţină apă şi ulei, după care adăugăm ciupercile tocate şi granulele de soia. Adăugăm orezul spălat bine, legumele uscate, sarea, fulgii de drojdie, cimbrul şi pasta de roşii. Se desfac frunzele de varză şi se îndepărtează cotorul. Se împachetează sarmalele de post cu ciuperci şi orez şi se aşază frumos într-o oală în care s-au pus în prealabil 3-4 linguri de varză tocată pe fund. După ce se aşază toate sarmalele, se toarnă apă sau bulion şi se fierb circa 1 oră, cu capac.
Cu mămăliguţă caldă şi smîntînă vegetală, sărmăluţele de post cu ciuperci sînt o alegere foarte bună pentru perioadele fără carne.

Gulaş vegetal cu tofu şi ciuperci

Preparat de post consistent şi savuros, acest gulaş vegetal cu tofu şi ciuperci te va încînta prin combinaţia de ingrediente şi îţi va demonstra că poţi îmbina, în gastronomie, gustul cu sănătatatea, fără a folosi produse de origine animală. Alături de o salată uşoară, poate reprezenta prînzul perfect.
TIMP PREPARARE:  60 minute
PORŢII:   4
DIFICULTATE: Medie
Ingrediente: n 3 căţei de usturoi n coaja rasă de la un sfert de lămîie n 1 ceapă n 1 cană ciuperci tocate
n 1 litru bulion/1 cană pastă de roşii concentrată n un praf de piper cayenne n 1 linguriţă cimbru n 1 lingură de miere n 1 conservă crema de cocos n 1 tofu cu sare (200 g) tocat cuburi n apă n cîteva linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece n sare n piper.
Mod de preparare:
Se pun la călit ciupercile tocate, usturoiul şi cimbrul în puţin ulei de floarea soarelui presat la rece şi 2-3 linguri de apă. După ce fierb cîteva minute şi aromele se omogenizează, se adaugă bulionul/sosul de roşii. În cazul în care foloseşti o pastă de roşii foarte concentrată, poţi să adaugi şi jumătate de cană de apă. Se lasă preparatul să mai fiarbă la foc domol cît să se îngroaşe sosul şi apoi poţi adăuga restul ingredientelor: ceapa, coaja de lămîie, piperul cayenne, mierea, bucăţile de tofu. După ce ai amestecat toate acestea, laşi toate ingredientele să fiarbă 3-5 minute la foc mic, iar la final integrezi şi crema de cocos, apoi opreşti focul.
Gulaşul vegetal cu tofu şi ciuperci se va servi cald, alături de salate.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 919

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului



 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---





Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info