Curierul Zilei - FASOLE VERDE LA TIGAIE

*** M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis     *** Spectacole incendiare la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** Politician mort în accident!     *** Găsit în casă fără suflare     *** Femei spulberate de pe trecerea de pietoni     *** Sosesc taloane la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Pompier rănit în misiune!     *** Şoferiţa nu a acordat prioritate     *** Caruselul poveştilor    *** Criticile unui comunist convins     *** Sfinţii zilei - 4 decembrie     *** Noroc în dragoste şi oportunităţi noi!     *** CHILI DE FASOLE NEAGRĂ CU CARTOFI DULCI     *** Evenimente 10 decembrie de-a lungul vremii     *** Au urcat pe locul 2!     *** La 5 puncte de locul 1!     *** „În retur vom fi mult mai puternici”     *** BCM U FC Argeş - CSU Sibiu, astăzi, ora 19:45, Digi Sport 4      *** Culisele meciului     *** Învinşi de liderul clasamentului!     *** CS Mioveni - Sportul Snagov 0-4 (0-1)     *** Celelalate rezultate ale etapei:     *** CS Dacia, campioane naţionale la Oină!    

 
FASOLE VERDE LA TIGAIE Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 decembrie 2018


FASOLE VERDE LA TIGAIE

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 5 min. Timp de gătire: 15 min
Gata în: 20 min
INGREDIENTE: n 600 g fasole verde n 5 roşii medii
n 6 căţei de usturoi tocaţi n 3-4 cepe medii
n sare, piper, mărar şi pătrunjel tocat - după gust MOD DE PREPARARE:
Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecînd continuu. Cînd devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, pînă se sting roşiile. Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac pînă cînd fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.
SUPĂ CU GĂLUŞTE DE POST
TIMPI DE PREPARARE: Timp de preparare: 15 min. Timp de gatire: 25 min
Gata în: 40 min
INGREDIENTE: n 2 morcovi n 2 cepe n 1păstârnac n 1 ţelină
- pentru găluşte: 4 linguri de făină, 4 linguri de griş, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia şi piper, după gust
1 legătură pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
Taie mărunt ceapa, morcovul, păstîrnacul, ţelina (pe ultimele 3 le poţi da pe răzătoare chiar, dacă îţi e mai uşor). Asezonează cu sare, piper şi boia şi lasă la călit într-o oală înaltă, pînă se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute. Între timp, ocupă-te de găluşte. Combină făina cu grişul, amidonul şi ceapa tocată mărunt de tot cu puţină apă călduţă, pînă obţii o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluştele cu lingura şi pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta şi laşi compoziţia pentru găluşte să stea, îţi vor ieşi tari!). Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi opreşte focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul şi lasă să mai stea 5 minute.
NEGRESĂ DE POST
TIMPI DE PREPARARE: Timp de preparare: 5 min. Timp de gătire: 30 min. Gata în: 35 min
INGREDIENTE: n 280 g făină n 240 ml apă n 250-280 g zahăr n 100 g cacao pudră n 80-100 ml ulei n 1 linguriţă de sare n 2 fiole esenţă de vanilie n 1/2 linguriţă bicarbonat/praf de copt
Opţional: zahăr pudră pentru decorat
MOD DE PREPARARE: Preîncălzeşte cuptorul la treapta mare. Tapetează o tavă care nu lipeşte cu hîrtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat şi zahăr. Omogenizează-le, amestecîndu-le foarte bine cu un tel. Toarnă peste apa, uleiul şi esenţa de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, pînă obţii un aluat destul de lichid dar omogen. Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mişcînd uşor tava. Dă la cuptor – micşorînd focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o.
Vizualizari: 248

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului



Comentarii

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis
Pai sigur...Klaus ramasese neporcait in oficina de partid a PSD-ului. Esti incalificabil domnule Smeoreanu!! Halal sa-...
10/12/18 10:34 Mai mult...

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis
Da, mizerabilul mângâietor de dosuri pesediste s-a întors. Şi umple de bale Curierul zilei, folosind expresii nazis...
10/12/18 09:31 Mai mult...

M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis
Da, mizerabilul mângâietor de dosuri pesediste s-a întors. Şi umple de bale Curierul zilei, folosind expresii nazis...
10/12/18 09:24 Mai mult...

„În retur vom fi mult mai puternici”
Mai puternici da , dar cu alt antrenor , la ce lot aveti jocul nu este pe măsura iar daca ai bun simt cum zici trebuie ...
10/12/18 08:26 Mai mult...

Politician mort în accident!
Oare au creier acești demenți care se cred la curse? Tâmpiților, din prostia voastră mor atâția oameni nevinovati...
10/12/18 08:16 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics






















Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 




 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info