FASOLE VERDE LA TIGAIE |
![]() |
![]() |
joi, 06 decembrie 2018 | ||||
FASOLE VERDE LA TIGAIETimp de preparare: 5 min. Timp de gătire: 15 min Gata în: 20 min INGREDIENTE: n 600 g fasole verde n 5 roşii medii n 6 căţei de usturoi tocaţi n 3-4 cepe medii n sare, piper, mărar şi pătrunjel tocat - după gust MOD DE PREPARARE: Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecînd continuu. Cînd devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, pînă se sting roşiile. Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac pînă cînd fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte. SUPĂ CU GĂLUŞTE DE POST TIMPI DE PREPARARE: Timp de preparare: 15 min. Timp de gatire: 25 min Gata în: 40 min INGREDIENTE: n 2 morcovi n 2 cepe n 1păstârnac n 1 ţelină - pentru găluşte: 4 linguri de făină, 4 linguri de griş, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt sare, boia şi piper, după gust 1 legătură pătrunjel MOD DE PREPARARE: Taie mărunt ceapa, morcovul, păstîrnacul, ţelina (pe ultimele 3 le poţi da pe răzătoare chiar, dacă îţi e mai uşor). Asezonează cu sare, piper şi boia şi lasă la călit într-o oală înaltă, pînă se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute. Între timp, ocupă-te de găluşte. Combină făina cu grişul, amidonul şi ceapa tocată mărunt de tot cu puţină apă călduţă, pînă obţii o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluştele cu lingura şi pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta şi laşi compoziţia pentru găluşte să stea, îţi vor ieşi tari!). Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi opreşte focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul şi lasă să mai stea 5 minute. TIMPI DE PREPARARE: Timp de preparare: 5 min. Timp de gătire: 30 min. Gata în: 35 min INGREDIENTE: n 280 g făină n 240 ml apă n 250-280 g zahăr n 100 g cacao pudră n 80-100 ml ulei n 1 linguriţă de sare n 2 fiole esenţă de vanilie n 1/2 linguriţă bicarbonat/praf de copt Opţional: zahăr pudră pentru decorat MOD DE PREPARARE: Preîncălzeşte cuptorul la treapta mare. Tapetează o tavă care nu lipeşte cu hîrtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat şi zahăr. Omogenizează-le, amestecîndu-le foarte bine cu un tel. Toarnă peste apa, uleiul şi esenţa de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, pînă obţii un aluat destul de lichid dar omogen. Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mişcînd uşor tava. Dă la cuptor – micşorînd focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o. Scrie comentariu NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului. Vizualizari: 676
Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v. |
< Precedent | Următor > |
---|
|
--- 4.353 vizitatori unici ---