Curierul Zilei - Stifado ca la greci
Fapt divers *** ️ Şoferul beat s-a urcat pe scuar     Fapt divers *** ️ Elevi prinşi cu marijuana     Fapt divers *** ️Iubitul părăsit i-a bătut pe îndrăgostiţi     Fapt divers *** ️Şase maşini incendiate din răzbunare!     Editorial *** ️ Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile     Sport *** ️ Victorie obţinută fără emoţii!     Social *** ️ A renunţat la funcţia de manager     Social *** ️ Cea mai mare creştere economică din Europa     Social *** ️ Se opreşte curentul în Poienarii de Muscel     Social *** ️ Se optează pentru admitere separată    
 Publicitate pdf
Stifado ca la greci Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 15 martie 2019


Stifado ca la greci

TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 60 min
 Gata în: 1 ore, 30 min INGREDIENTE:
1,5 kg iepure
700 gr. cepe mici
1 sticlă de vin roşu de masă
1,5 litri supă din concentrat
1 legătură cimbru
1 legătură rozmarin
2-3 foi dafin
5 linguri ulei de măsline
sare şi piper
Pentru sos:
1 pahar de vin roşu de la ingrediente
45 gr. zahăr pudră
100 ml oţet din vin
1 linguriţă scorţişoară măcinată
cîteva crenguţe rozmarin
MOD DE PREPARARE:
Grecii ştiu să gătească bine, iar iepurele merită atenţia lor specială! Uite cum să faci şi tu un stifado ca la greci, la tine în bucătărie!
1. Se curaţă şi se porţionează iepurele care se pune să se rumenească în ulei încins. Cînd e gata, se scoate carnea, se pun cepele şi se lasă să se înmoaie aproximativ 4 minute.
2. Se pune din nou carnea şi se toarnă vinul din care se păstrează un pahar pentru sos. Se lasă la fiert 20 de minute, la foc mic, din momentul în care clocoteşte.
3. Se toarnă supa, se pun foile de dafin, cimbrul, rozmarinul, se presară sare şi piper şi se lasă la foc mic în continuare pentru o oră. Apoi, se scot ierburile, ceapa şi carnea.
4. Pentru sos, se încălzeşte zahărul pînă cînd se caramelizează uşor, se pun oţetul şi vinul roşu şi se lasă la fiert pînă ce se obţine un sirop gros. Se adaugă sosul în care a fiert carnea, ceapa, se pun scorţişoara şi rozmarinul si se lasa la fiert sa se reducă din cantitate.  n

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 492

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului



Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---





Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info