Curierul Zilei - Ploaia a ocolit Simfonia
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow social economic arrow Ploaia a ocolit Simfonia
Fapt diversl *** ️ I-a dat cu şutul în testicule unui poliţist     Fapt divers *** ️ Ciocnire între un autobuz şi două autoturisme     Fapt divers *** ️ La 38 de ani, a murit electrocutat     Editorial *** ️ Are Viorica Dăncilă ochi albaştri sau are doar lentile de contact?     Sport *** ️ Regal atletic la Piteşti!     Social *** ️ Rezultatele la evaluarea competenţelor la BAC    
 Publicitate pdf
Ploaia a ocolit Simfonia Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 13 aprilie 2019

La paradă, nu a fost niciun incident

Ploaia a ocolit Simfonia


Ieri, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 42-a ediţie a Simfoniei Lalelelor. Ca în fiecare an, s-a păstrat obiceiul şi am avut parada florilor, în care copii costumaţi au parcurs traseul din Piaţa Primăriei pînă la Casa Cărţii. Am avut care alegorice împodobite cu flori şi nu au lipsit nici momentele artistice. Manifestarea de tradiţie a Piteştiului, nu a avut incidente în acest an. Deşi au fost invitaţi mulţi politicieni de vîrf să participe la evenimentul piteştenilor, au răspuns „prezent“ doar Ana Birchall - viceprim-ministru  şi Ludovic Orban, preşedinte PNL. Cea mai mare bucurie a celor prezenţi a fost încă, de departe faptul că vremea a ţinut cu piteştenii şi ploaia a ocolit Simfonia.   

După cum a anunţat din conferinţa de presă, primarul Cornel Constantin Ionică nu a renunţat la scenă şi potrivit organizării au fost amplasate trei, două în faţa Primăriei Piteşti şi una la Casa Cărţii. Delegaţiile au ieşit din sediul administraţiei locale cam cu 15 minute înainte de ora anunţată şi parada a început mai devreme. Cu toate că tribuna pentru oficialităţi era destul de încăpătoare, au fost anumiţi politicieni care au refuzat să stea în prim-plan.
S-au aşezat alături de scenă, în partea dreaptă, viceprimarul Sorin Apostoliceanu, Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, şi alţii. Nici reprezentanţii PNL, împreună cu preşedintele Ludovic Orban nu au luat loc în tribună, ci în partea stîngă a scenei. Deşi reprezentanţii Primăriei Piteşti anunţaseră că şi-a confirmat prezenţa şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului Româniai, acesta nu a fost prezent. A venit însă Ana Birchall - viceprim-ministru (reprezentantul premierului Viorica Dăncilă). Aceasta a stat în tribună alături de primarul Ionică, asitînd la paradă.

Piteştiul a devenit Capitala României

„Mă bucur să fiu astăzi împreună cu dumneavoastră şi vreau să vă transmit în numele doamnei prim-ministru, la acest eveniment minunat, care iată este la a 42-a ediţie şi vă felicit pentru performanţa pe care Primăria Piteştiului o reuşeşte de peste patru decenii, de a organiza fără întrerupere acest eveniment dedicat unei flori delicate. Acest simbol al prosperităţii demonstrînd că grija pentru frumos şi cultivarea acestuia reprezintă căi spre succes, este adevărat prin multă muncă şi dedicaţie. Lalelele reprezintă constanţa şi trăinicia sentimentelor în ciuda diferitelor obstacole întîlnite.
Ele îşi simbolizează totodată, renaşterea şi sînt printre principalii vestitori ai primăverii. Sînt un simbol al fericirii, seninătăţii interioare, eleganţei, fanteziei şi clădurii sufleteşti, dar şi prosperităţii. În epoca victoriană laleaua semnifică dragostea perfectă, faima, calitatea. Au venit în istorie din ţinuturile aspre ale Asiei, au cucerit inima imperiului otoman şi mai recent, inimile noastre aici în România. Şi dacă Piteştiul este o dată pe an capitala României în materie de flori prin minunata Simfonie a Lalelelor, este la fel de adevărat că el reprezintă şi centrul industriei de autoturisme din ţară şi unul dintre cele mai industrializate oraşe ale României, graţie Uzinelor Dacia. Este locul de naştere al îndrăgitelor autoturisme româneşti a căror faimă a depăşit de mult şi cu mult, graniţele ţării. Ceea ce confirmă seriozitatea şi angajementul piteştenilor şi argeşenilor de a avea o capitală a lor, la mai puţin de 100 de kilometri de capitala României. Este poate şi unul dintre motivele pentru care cea mai iubită sărbătoare a Piteştiului şi a piteştenilor şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii florale din România este Simfonia Lalelelor, o adevărată explozie de culoare şi veselie. Le mulţumesc specialiştilor care au contribuit la acest eveniment absolut superb, muncitorilor autorităţilor, încă din mai 1978 cînd la Piteşti a avut loc prima ediţie, devenind o manifestare perenă“, a spus în discursul său, Ana Birchall.

Cea mai cunoscută sărbătoare

Despre Simfonia Lalelelor din acest an, preşedintele PNL a spus că a onorat invitaţia cu plăcere. „Am venit cu plăcere, este practic, cea mai cunoscută sărbătoare a Piteştiului. Din cauza asta am considerat că e bine să particip. Am preferat să stau alături de colegii mei, cît mai aproape de tribună. Aş prefera să nu fac critici (n.r referitor la organizare). Oricum, nu am mai văzut fetiţe care să facă tumbe, ceea ce m-a bucurat“, a spus Ludovic Orban. Întrebat ce părere are despre fapul că unele dintre fetiţele care au dansat era îmbrăcate în ţinută de vară deşi afară erau în jur 10 grade,  preşedintele PNL a zis: „Adevărat. Adevărat, repet, aş prefera să nu fac critici. Atîta poate Primăria. N-am văzut lalele. Unde sînt lalelele?“, a schimbat acesta subiectul.

Delegaţii străine

În tribună, alături de primarul Cornel Constantin Ionică au mai luat loc reprezentanţii senatori şi deputaţi de Argeş dar şi reprezentanţii delegaţiilor străine, prezenţi la eveniment. Au răspuns invitaţiei, de la Ambasada Republicii Cuba excelenţa sa Roberto Cesar Hamilton Magana, de la Ambasada Belarus, excelenţa sa Andrei Grinkevich, de la Ambasada Republicii Peru – Secretar I al ambasadei, Carlos Barrios, de la Ambasada Republicii Argentina, excelenţa sa  Felipe Alvarez de Toledo, de la Ambasada Statului Palestina, excelenţa sa Fuad Kokal, de la Ambasada Republicii Federale Nigeria excelenţa sa , doamna Jane Ada Ndem şi de la Ambasada Indiei, excelenţa sa Tandur Adarlong.

Parada florilor...

 Ca în fiecare an, la parada florilor au participat copii din şcoli şi grădiniţe din Piteşti, liceeni şi studenţi. Unii au pregătit şi scurte momente artistice. Cei mai mici au adus o pată de culoare evenimentului prin costume lor multicolore. Flori, buburuze, prinţi sau prinţese au defilat prin tot centrul Piteştiului. Afară era destul de frig, însă cei mai mulţi au purtat geci clăduroase pentru a nu resimţi temperaturile scăzute. Au existat însă şi excepţii. Elevele Şcolii Gimnaziale Negru Vodă purtau ţinută de vară. Îmbrăcate în fuste negre şi tricouri albe cu mînecă scurtă fetele au dansat. Nu ştim dacă au resimţit frigul în ţinutele mult prea subţiri, dar în mod cert, cel puţin o parte, vor avea nevoie de Paracetamol după această experienţă. Am văzut şi copilaşi care purtau doar cămăşi sau costume subţiri, dar măcar aceştia aveau mînecă lungă. 

Rai, Grădină şi Petrecere...

Elevii de la 8 licee au lucrat la construirea celor trei care alegorice ajutaţi fiind de voluntari olandezi. În acest an, tema celor trei creaţii a fost Rai, Grădină şi Petrecere. După ce se s-a încheiat parada, acestea au fost parcate în zona centrală, pe platoul de lîngă mall Trivale pentru a putea fi admirate de cît mai mulţi piteşteni.

Mulţi expozanţi

Pentru cea de-a 42-a ediţie a Simfoniei lalelelor, organizatorii au trimis 118 invitaţii. Au fost 76 confirmări de participare dintre care: - expozanţi din ţară - 49 firme; expozanţi din oraş/ judeţ - 27 firme; Unităţi de învăţămînt (şcoli, licee, grupuri şcolare, grădiniţe) participante cu stand expoziţional – 23. Ca şi în anii predecenţi şi în acest an intrarea la standul expoziţional va fi liberă pentru toţi cei care doresc să admire frumoasele aranjamente florale.
Deşi în anii precedenţi aveau posibilitatea să admiri aranjamente deosebite, cu o multitudine de sortimente de flori cu mii se lalele, unele în cele mai neobişnuite culori şi forme, anul acesta expoziţia s-a limitat la aranjamente simple pe care le poţi găsi în florării. Expozianţii au şi explicat motivul. Pentru creaţiile deosebite, erau nevoiţi să rupă cozile pentru a le aranja în diverse forme. În plus, timp de trei zile cît durează expoziţia florile se veştejesc şi nu mai pot fi vîndute. Pentru expozanţi acest lucru reprezintă o pierdere financiară pe care nimeni nu şi-o doreşte. Panglica inaugurală a celei de a 42-a ediţii a expozitţiei a fost tăiată de primarul Cornel Constantin Ionică, viceprim-ministrul Ana Birchall şi prefectul Emilian Dragnea. O tînără îmbrăcată în costum naţional i-a oferit viceprim-ministrului un buchet de narcise. Alţi expozanţi au oferit lalele oficialilor.

Flori, arbuşti sau unelte

Au fost încheiate 152 de spaţii comercianţilor care oferă spre vînzare flori. Sînt comercializate  flori tăiate, flori la ghiveci, bulbi, butaşi, aranjamente florale, pomi, plante ornamentale, dar şi unelte şi accesorii  specifice grădinăritului, îngrăşăminte. Un comerciant a venit şi cu unelte electrice pentru grădinărit. Am văzut de asemenea butaşi de viţă de vie, atît pentru struguri de masă, cît şi pentru vin. Costau 10 lei.  
Cea mai mare oferă este la muşcate, în diverse soiuri şi culori. Curgătoare, clasice, împotriva insectelor. Preţurile sînt în funcţie de mărimea şi de varietate. Pornesc de la 10 lei şi pot ajunge pînă la 35 de lei.

Redactor:  Monica Sandu
Fotografi: Ion Tudor; Costi Tudor
Corectură: Sorescu Loredana

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1389

Comentarii (4)
Scris de Presa in 13-04-2019 22:37 - Vizitator
 
 
Am citit o cronica de cu totul alta factura intr-un ziar central. 
Copiii au fost imbracati sumar si au asteptat 3 ore in frig ca sa isi faca numarul in fata scenei. 
Pe scena ambasadoarea Nigeriei nu a avut loc de un politician local.
 
Scris de PRODUCATOR in 13-04-2019 20:35 - Vizitator
 
 
Ce ploaie a ocolit Simfonia ? Oamenii, care au platit destul pentru un loc si care din cauza ploii continue nu si/au putut valorifica marfa ca altadata, ce spun ? Fixarea Simfoniei atat de devreme, intr/o perioada in care nu este nicio sarbatoare, ploaia, frigul i/a afectat din toate punctele de vedere.
 
Scris de Sandu V. in 13-04-2019 11:30 - Vizitator
 
 
Ploaia a ocolit dar frigul nu ! saracii copii...
 
Scris de Cititor in 13-04-2019 08:24 - Vizitator
 
 
Acest eveniment a devenit unul plictisitor pentru piteșteni,de natură comunistă. Chiar nu se poate desfășura fără implicarea politicului?
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Ptr. Cv.nimic :" A te pisa contra vantului" Expresie neaos romaneasca,a fi impotriva adevarului,a dreptatii,a minciunii ...
19/06/19 16:29 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Draga Juju,m-as cobori prea mult sa-ti raspund in maniera in care o faci tu...prefer sa cred ca mai exista si alti oamen...
19/06/19 14:00 Mai mult...

Bătută măr şi târâtă de păr pe stradă
probabil ca pestele a prins-o in offside,bineinteles ca politia doarme,bineinteles ca nu depune plangere pentru ca ii es...
19/06/19 11:55 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Dragă cv...Noi, cei enumerați de tine, comentăm așa cum ne dictează conștiința și nu-ljignim pe Gheorghe. Dimpo...
19/06/19 11:10 Mai mult...

Contestaţiile blochează construcţia Austrăzii Piteşti -...
Ce stire! Dupa ce guvernele PSD au blocat zeci de ani autostrada Pitesti Sibiu pentru a face loc PPP Comarnic Brasov....
18/06/19 20:27 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info