Curierul Zilei - Se regularizează contribuţia de asigurări sociale de sănătate
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow social economic arrow Se regularizează contribuţia de asigurări sociale de sănătate

*** Peste un milion de contribuabili, în Spaţiul Privat Virtual     *** ️21 de persoane munceau la negru      *** Gunoiul trebuie pus în saci diferiţi!      *** Euro creşte la sfîrşit de săptămînă     *** Pompier argeşean, campion naţional     *** Jandarmi în acţiune pe durata slujbelor religioase    *** 12 proxeneţi reţinuţi    *** Percheziţii la hoţii din Miceşti    *** Le-a dispărut fata de acasă    *** A zburat prin aer cu maşina şi a scăpat nevătămat!     *** Momitoarele grele, ideale pe ape curgătoare     *** Monturi de pescuit la crap în Delta Dunării     *** Misiune grea în Capitală     *** Cupa Lalelelor, la Bazinul Olimpic     *** Fotbal la TV în week-end     *** Barajul de promovare în iunie     *** Bilete online la meciurile din Norvegia şi Malta     *** Putere, flexibilitate şi reguli!    *** Sfinţii zilei     *** BlackBerry Messenger se desfiinţează în curînd    *** CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ    *** Evenimente 20 aprilie de-a lungul vremii    *** Aceşti români fantastici    *** „Fraţii Sisters“ şi „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“    *** „Nepoţii lui Tănase“ vin la Piteşti     *** Liga Campionilor1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** 1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** Au rămas fără drujbe    *** Mîine este Paştele la catolici    *** Ortodocşii sărbătoresc Floriile    *** Tîrg de Florii la Cîmpulung   

 Publicitate pdf
Se regularizează contribuţia de asigurări sociale de sănătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 16 aprilie 2019


Se regularizează contribuţia de asigurări sociale de sănătate


Avînd în vedere Deciziile de impunere anuală pen­tru regularizarea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2015, emise de către or­ganul fiscal, Administraţia Judeţeană a Finan­ţelor Publice Argeş face mai multe precizări.  

Astfel, potrivit prevederilor Codului fiscal în vigoare în anul 2015, contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează de către persoanele care realizează venituri din: # activităţi independente # în regim de reţinere la sursă a impozitului (convenţii civile, contract de agent, drepturi de proprietate intelectuală, expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară) precum şi venituri din asocierile fără personalitate juridică # venituri din activităţile agricole # venituri din cedarea folosinţei bunurilor # venituri din investiţii (venituri din dividende, venituri din dobînzi, cîştiguri din transferul titlurilor de valoare) # premii şi cîştiguri din jocuri de noroc # - operaţiunea de fiducie # alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78. Persoanele fizice care nu realizează într-un an fiscal venituri din salarii, venituri din pensii, venituri din şomaj, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor din investiţii, premii şi cîştiguri din jocuri de noroc, fiducie, alte surse. Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri din investiţii, premii şi cîştiguri din jocuri de noroc, alte surse, plătesc contribuţia de asigurări sociale de sănătate asupra tuturor acestor venituri. Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decît un salariu de bază minim brut pe ţară, valabil în perioada 01 iulie 2015 – 31 decembrie 2015. Conform art. 4, din Legea nr. 209/2015, privind anularea unor obligaţii fiscale, au fost anulate deciziile de impunere anuală aferente contribuţiei de asigurări sociale de sănătate doar pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 şi 30 iunie 2015. Totadată, potrivit  prevederilor art. 211 din Legea  nr. 95/2006, privind  reforma  în domeniul sănătăţii, valabile în anul 2015, sînt asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de sănătate toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi au obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară ori au domiciliul în România, precum şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene care nu deţin o asigurare încheiată pe teritoriul altui stat membru care produce efecte pe teritoriul României, care au solicitat şi obţinut dreptul de rezidenţă în România, pentru o perioadă de peste 3 luni. Pentru persoanele  menţionate  mai  sus,  calitatea de asigurat şi drepturile de asigurare încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România, precum şi odată cu pierderea dreptului de rezidenţă în România.

Redactor: Silviu Mihai

Corectura: Sorescu Loredana

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 757

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiExclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info