TOCHITURĂ DE PORC

0

INGREDIENTE:
400 gr. carne macră de porc (pulpă sau muşchi)
400 gr. fleică
100 gr. ficat
1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură
3-4 căţei de usturoi
sare; piper ;100 ml vin
MOD DE PREPARARE:
În sezonul rece, unul dintre cele mai pregătite preparate culinare este tochitura de porc. O reţetă tradiţional românească gătită într-o varietate de feluri, dar cu un gust deosebit. Un preparat tradiţional, din bucătăria românescă, făcut după o reţetă simplă şi rapidă. Iată cum faci cea mai bună tochitură de porc.
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe de 3-4 cm şi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă. Ficatul se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se întorc când au prins crustă şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar câteva minute. Tochitura de porc se serveşte caldă împreună cu mămăligă, murături asortate şi ou ochi deasupra.