Bătaie mare pe locurile de muncă scoase la concurs la Spitalul Mioveni
Ieri, la noul Spital Orăşenesc din Mioveni a avut loc o conferinţă de presă în care conducerea unităţii a prezentat publicului larg o radiografie a serviciilor medicale pe care noul spital le oferă în acest moment, dar şi stadiul procesului de ocupare al posturilor vacante pentru secţiile şi compartimentele care urmează să funcţioneze în noua instituţie, perspectivele şi proiecţia procesului de dezvoltare al serviciilor medicale pentru următoarea perioadă.
Alături de managerul Horia Trăilă a fost prezent şi primarul Mioveniului, Ion Georgescu, cei doi vorbind despre aspectele legate de spital pe partea de care se ocupă fiecare. Astfel, cele mai mari probleme ale spitalului sunt în momentul de faţă legate de lipsa contractului cu Casa de Asigurări pentru a se deconta serviicile oferite pacienţilor, dar şi lipsa personalului, pentru a se funcţiona la o capacitate maximă. La momentul deschiderii noului spital, conform normativelor şi contractului semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate, vechea unitate funcţiona la o capacitate de 140 paturi pe 7 compartimente, iar în prezent, spitalul reprezintă o unitate medicală cu 250 de paturi şi 22 de compartimente. Pentru ca acesta să funcţioneze la capacitatea maximă proiectată şi pentru a se încheia contractele de finanţare cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Consiliul de Administraţie al unităţii trebuie să organizeze concursuri de angajare pentru fiecare nou compartiment, în parte, să obţină seturile de avize de la Ministrul Sănătăţii şi alte organisme competente, fapt care necesită timp, iar unele servicii medicale vor fi oferite contra cost, în unele sectoare, deocamdată. Următorul pas în dezvoltarea gamei de servicii medicale va fi oferirea de consultaţii şi intervenţii în compartimentul de imagistică – Angiograf, Computer Tomograf, RMN, care sunt funcţional autorizate şi pentru care s-a completat lista de personal care să le deservească.
Concursul se ţine la Universitate
„De la 1 octombrie am venit la acest spital şi nu am stat, am încercat să transform acest spital, am reuşit să avizăm structura la Ministerul Sănătăţii şi să mutăm secţiile externe, de la Călineşti şi din spitalul vechi. Funcţionăm, dar necesarul personalului a crescut foarte mult. Am reuşit să acoperim nevoile imediate prin transferuri, nu numai de la spitalele din zonă ci şi de la Bucureşti. Am dat drumul la concursuri pentru medici şi pentru personal medical auxiliar. După mutare am pierdut câteva persoane din personalul auxiliar, care erau la Spitalul din Călineşti, dar am şi reuşit să mai acoperim nişte goluri pe prestări servicii. Am scos la concurs 15 posturi de medici şi 85 de posturi de asistenţi, infirmieri şi îngrijitori. Vineri se încheie înscrierile la concursuri şi până la această oră erau 233 dosare pentru asistenţi, 114 dosare pentru infirmieri şi 4 dosare pentru îngrijitori. Pentru medici s-au trimis solicitările la Minister, pentru că este altă procedură de angajare a lor. Este un concurs mai mare decât ne aşteptam. Iar datorită numărului mare de concurenţi, am cerut ajutor la Universitatea din Piteşti, care ne va pune la dispoiziţie săli şi personal pentru supraveghere, ca să nu existe discuţii de niciun fel“, a explicat situaţia managerul Horia Trăilă.
Primarul nu face angajările
La rândul său, primarul Georgescu a comentat despre speculaţiile şi zvonurile lansate , cum că el ar fi cel care ar face angajările, sau că acestea se fac pe pile: „Zvonurile referitoare la persoana mea nu sunt adevărate. Nu am legătură! Îi rog pe membrii partidelor să nu mai lanseze astfel de zvonuri ca să nu aibă vreo surpriză. Ştiu că vor să intre în Consiliul Local, dar parcă e prea de tot: bate vântul… e de vină primarul, nu ninge…. e de vină primarul. Nu cred că populaţia se lasă păcălită de zvonurile lor. Îi rog să termine cu ele. Nu le-am cerut să mă laude sau să mă agreeze, dar nici să îmi pună în spate lucrurile astea…“. S.M.