Ieșim din case doar pentru urgențe!

1

De astăzi este obligatoriu!

Începând de astăzi vor intra în vigoare noi dispoziții legale privind deplasările. Președintele Klaus Iohannis, a anunțat, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. De astăzi, românii nu mai au voie să iasă din locuințe decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu. Persoanelor de peste 65 de ani le este interzisă ieșirea din case.
În cursul zilei de ieri președintele Klaus Iohani a anunțat noile măsuri.
Din declarațiile președintelui Klaus Iohannis reiese că ceea ce până astăzi era la nivel de „recomandare” acum a devenit obligativitate. „Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o. Au participat, împreună cu mine, Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și ministrul Apărării. Împreună am evaluat situația care, după cum știm cu toții, devine din ce în ce mai complexă, situația creată, evident, de epidemia de coronavirus. Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații!” a declarat preşedintele.
De asemenea a fost găsită soluţia se supraveghere electronică! În plus, Armata va suplimenta forţele de ordine din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. „Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral. În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a precizat Klaus Iohannis.
Una dintre cele mai importante reglementări se referă la persoanele de peste 65 de ani, considerate cele mai vulnerabile în faţa COVID-19. „Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă. Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin Ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin Hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții, pe care tocmai le-am menționat, vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile. Și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine (n.r astăzi).”, a declarat marţi preşedintele României. M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. Am vazut imagini la TV cu militari iesiti pe strazi dupa intrarea in vigoare a Ordonantei 3…
    Bine bine, prezenta armatei poate era necesara dar ,de ce militarii sunt inarmati ???? a inceput cumva razboiul si noi nu stim ??? prezenta armelor nu are nici pe departe darul de a linisti populatia si de a crea o stare de liniste si incredere. Nu era suficient faptul ca Politia este inarmata, fiecare agent avand in dotare pistolete ??? La o adica, impotriva cui ar putea fi folosite armele ? impotriva populatiei ???
    Dupa parerea mea este o mare gafa psihologica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.