Peste 500 de poliţişti şi jandarmi vor fi în stradă!

1Timp de trei zile, începând de vineri, perioadă cu zile libere, poliţiştii argeşeni şi jandamrii vor fi pe stradă cu efective sporite. Având în vedere tentaţia cetăţenilor de a ieşi din case, pentru a se bucura de zilele frumoase, oamenii legii atrag atenţia că cel mai bine ar fi să renunţe la intenţie, altfel, riscă sancţiuni pentru încălcarea ordonanţelor militare.


„ Perioada de încercare prin care trecem ne afectează pe toţi în egală măsură, şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună. Este important să găsim puterea să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, respectând Ordonanţele Militare şi să rămânând acasă. În zilele de 1,2 şi 3 mari, peste 350 de polițiști, 200 de jandarmi, precum și militari și efective de poliție locală vor fi prezenți în spațiul public, pentru a se asigura că perioada nu va fi marcată de evenimente negative și că recomandările de limitare a deplasărilor sunt respectate în continuare. Abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare vor fi sancționate. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de de persoanele care ctu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie. Polițiștii argeșeni implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii. Păstraţi distanțarea socială, evitaţi aglomerațiile şi nu transformaţi aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. În continuare, zonele pentru picnic şi parcurile sunt închise, aşa că anul acesta grătarul şi timpul liber se petrece acasă, în familie.
Traficul lejer față de cel obișnuit nu trebuie să vă tenteze să circulați cu viteză, deoarece aparatele RADAR vor fi prezente pe drumurile din județ! Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus, păstrând o distanţă corespunzătoare faţă ce autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol. Ca măsuri de precauţie pentru ocupanţii de autovehicule, amintim că purtarea centurii de siguranţă este un obicei care ajută la salvarea de vieţi. De asemenea, nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Reamintim că sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor pornesc de la 2.000 de pei pentru persoanele fizice, respectiv de la 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare” a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. M.S.


1 COMENTARIU

  1. si au fost, se plimbau oamenii ieri exact ce de 1 mai.carantina e doar pt prosti?de ce circula masinile de 1 mai si duminica?unde dracu se duc?de ce circula autobuzele goale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.