Noul Logan, pregătit să cucerească piața

0
  • Mașina are alte dimensiuni și un design mai modernJurnaliștii publicației franceze L’argus au oferit informații actualizate despre viitoarea generație a Daciei Logan, precum și primele imagini cu gama revizuită Logan-Sandero. Noul Logan, ce va fi lansat anul viitor, va beneficia de un design îmbunătățit și, dat fiind că va fi realizat pe o plat­formă asemănă­toare cu noile Re­nault Clio și Captur, ar putea avea în premieră o versiu­ne hibridă.


Logan s-ar putea însă să nu va mai fie comercializat pe piețele occidentale, care preferă Sandero și Duster. Lansat în 2004, modelul Dacia Logan a cucerit foarte repede piața auto, din țară și străinătate. Mașina a avut un real success în România, iar în 2005 a ajuns în Franța. Conform promotor.ro, cincispre­zece ani mai târziu, succesul brandului Dacia este incontestabil în Europa, însă Dacia Logan nu se mai bucură de același succes ca la început, pentru că în prezent, Duster și Sandero alcătuiesc cea mai mare parte a vânzărilor Dacia în Europa de Vest.
Dimensiuni mai mari
A treia generație Dacia Logan ar trebui să fie prezentată, alături de Sandero, în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă. Cum saloanele auto sunt în momentul de faţă suspendate este foarte posibil să vedem noile modele românești în cadrul unor evenimente private, posibil chiar virtuale. Noul model va avea numeroase îmbunatățiri, în primul rând la nivel estetic: viitorul Logan va crește sensibil în dimensiuni, apropiindu-se de limitele segmentului compact. Designul va fi mai fluid, cu suprafețe de mari dimensiuni și aproape lipsite de muchii. Ecartamentul mai mare al noii platforme ăi va conferi și noi proporții, mai echilibrate. În interior, planșe de bord va fi identică cu cea a modelului Sandero și va fi dominată, în centru, de ecranul tactil al sistemului multimedia. Viitorul model va prelua unele elemente de la noul Clio, dar și de la Duster. Astfel, multe funcții ale mașinii vor putea fi accesate prin intermediul ecranului central al sistemului de infotainment. Prototipurile noilor Dacia Logan și Dacia Sandero au fost deja surprinse în testele finale, așa că nu ar trebui să așteptăm prea mult pentru a vedea o nouă revoluție marca Dacia.
Noutăți tehnologice
Fiind realizate pe platforma CMF-B a Alianței Renault Nissan, noile modele Dacia vor oferi și sisteme de propulsie electrificate, cel mai probabil fiind vorba de un sistem mild hybrid. Ulterior, în funcție de evoluția pieței, este posibil să vedem sub capota lui Logan și Sandero noile propulsoare full-hybrid din familia E-Tech, care debutează anul acesta pe noul Clio. Noua platformă poate însemna și debutul unor noi sisteme de asistare a conducerii, așa cum este sistemul de frânare automată în situații de urgență, care i-ar permite să avanseze pe scara siguranței, inclusiv prin rezultate superioare la testele EuroNCAP. Dacă zvonurile din industrie se confirmă, noul Logan nu va mai avea o versiune break sub denumirea Logan MCV. Acesta va dispărea din gama producătorului român, la fel ca și monovolumul Lodgy. Un nou model aflat în dezvoltare va înlocui ambele mașini. Acesta va trebui să ofere 7 locuri, pentru a prelua clienții care au astfel de nevoi.
În același timp, ar trebui să fie un crossover, pentru a avea șanse de supraviețuire pe o piață care nu mai acceptă nimic altceva. Cum nu ar avea sens pentru Dacia să dezvolte un alt SUV dincolo de Duster, putem trage concluzia că o versiune cu șapte locuri a lui Duster se află deja pe planșetele proiectanților. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.