Trece COVID-ul și Câmpulungul nu are PCR în funcțiune

0Câmpulungul este ultimul oraș din Argeș care a reușit să achiziționeze un aparat de testare de tip Real Time PCR care nici în prezent nu a fost pus în func­țiune.


La sfârşitul lunii aprilie, spitalul municipal Câmpulung a achiziţionat un aparat de testare de tip Real Time PCR. Acesta a fost cumpărat prin contribuţia companiei Holcim, care a donat 55.000 euro, şi graţie eforturilor Consiliului Local. În cele din urmă s-a stabilit de aleșii locali după multe contradicții ca acest aparat să funcționeze ­pe Calea Brașovului, în Centrul de Afaceri de lângă Colegiul Tehnic. Laboratorul unde va fi amenajat aparatul a primit undă verde din partea DSP Argeş iar mai mulți sponsori locali au contribuit la această investiție. Despre o inaugurare pentru ca acest aparat să intre în slujba pacienților nici nu s-a pus problema momentan.
,,Amenajarea spațiului pentru PCR este finalizată de joi (săptămâna trecută), acest lucru s-a întâmplat cu ajutorul Holcim România și ASCM care au venit parteneri direcți în punerea la punct a acestui laborator. Lucrul acesta s-a finalizat cu succes la un preț mult mai mic față de restul de laboratoare PCR din județ (cel puțin cel de la Pitești care a costat 2,5 miliarde lei vechi). Cel de la Câmpulung datorită bunei colaborări între noi toți s-a putut realiza undeva la 1,5 miliarde lei vechi. Costuri acoperite complet din fonduri private, urmând să fie donat, acest laborator, Spitalului Câmpulung”, a declarat fostul director Andrei Aron.
Din bugetul spitalului municipal sunt suportate atât cheltuielile legate de amenajarea încăperilor, cât şi cele ocazionate de plata utilităţilor şi a întreţinerii, în general, pe durata funcţionării laboratorului. Bogdan Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.