Prinşi cu 3 kilograme de droguri!

0O acţiune a ofiţerilor BCCO Piteşti sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti a dus în luna iunie a anului trecut, la capturarea unei cantităţi importante de droguri ce ar fi trebuit să ajungă pe piaţa din Argeş. O tânără din Curtea de Argeş şi iubitul său grec au ajuns în arest, fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Aceştia au încercat să vândă aproximativ 3 kilograme de cannabis. Ambii şi-au primit pedepsele, nesperat de mici, dovadă că procurorii DIICOT au contestat sentinţa dar nu au avut sorţi de izbândă.


În luna iunie a anului trecut au avut loc descinderi la o familie din Curtea de Argeş. Oamenii, afacerişti din oraşul Basarabilor au intrat în atenţia ofiţerilor BCCO fiind suspectaţi de trafic de droguri. „Aceştia au depistat în flagrant, pe raza municipiului Curtea de Argeș, trei persoane cu vârste între 21 şi 52 de ani, toţi din municipiul Curtea de Argeş și un cetățean grec de 46 de ani, care ofereau spre vânzare aproximativ 3 kg de cannabis, contra sumei de 14.000 de euro. Pentru administrarea probatoriului, după depistarea în flagrant, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite două pachete cu aproximativ 15 g de substanță vegetală susceptibilă a fi cannabis, ustensile folosite la porționarea și ambalarea substanțelor halucinogene, precum și suma de aproximativ 2.800 de euro și 1500 de lei.”, se arata in comunicatul DIICOT. Inţial în dosar au fost cercetaţi o tânără, tatăl, fraţii acesteia şi iubitul grec. Ulterior au fost trimişi în judecată numai M. O., şi D. C. stabilindu-se că aceştia au adus cannabis din Austria cu intenţia de a-l vinde în Argeş, rudele fetei neavând legătură cu faptele.
Banii au fost confiscaţi
În luna februarie, Tribunalul Argeş a dat sentinţa în dosar, M. O. fiind condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc în formă continuată, la 2 ani, 5 luni şi 10 zile iar D. C. la aceeaşi pedeapsă. Cele trei kilograme de cannabis au fost confiscate. De asemenea a fost pus sechestru pe o maşină de lux ce-i aparţine grecului şi pe banii confiscaţi la percheziţii, respectiv 2750 de euro şi 600 de lei, bani ce-i aparţin tinerei. Procurorii DIICOT au fost nemulţumiţi de decizia instanţei şi au declarat apel. Curtea de Apel Piteşti a respins solicitarea şi a menţinut decizia Tribunalului Argeş. Sentinţa este definitivă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.