Dacia pregătește viitorii angajați în două licee din Argeș

0Absolvenții claselor a VIII–a din județul Ar­geș, care sunt pasionați de auto, pot opta pentru forma de învățământ profesional dual. Astfel, Dacia le oferă șansa de a se înscrie în clasele organizate în două licee cu care com­pania dezvoltă parteneriate de durată.


Este vorba despre Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra, unde pentru anul școlar 2020 – 2021, sunt disponibile 86 de locuri pentru înscriere în clasele susținute de Dacia. Elevii care au vocație în domeniul auto și sunt interesați de o meserie tehnică se pot înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie la unul dintre cele două licee. În cadrul liceului din Mioveni, elevii pot obtine calificarea de sudori (10 locuri), mecanic echipamente hidraulice și pneumatice (10 locuri) și electromecanic mașini și instalații (10 locuri). În cel de-al doilea liceu partener, din Pitești, aceștia pot opta pentru calificările de electronist aparate și echipamente (6 elevi), operator comandă numerică (20 de elevi), frezor (10 elevi), rectificator (10 elevi) și strungar (10 elevi).
Specialiști de la uzină
Timp de trei ani, elevii vor dobândi cunoștințe tehnice și vor lua contact cu mediul industrial, alături de specialiști din uzinele Dacia de la Mioveni. În plus, beneficiază de : bursă lunară în valoare de 400 de lei, 5 burse suplimentare, de 200 de lei, pentru cei care obțin rezultate bune la învățătură, transport la și de la locul de muncă, asigurarea unei mese pe zi la locul de practică, material didactic necesar, echipament de protecție și de lucru, examinări de medicină a muncii, asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente. La absolvirea studiilor, elevii obțin un certificat de calificare de nivel 3 și posibilitatea de a fi anagajați de către companie.
Prima companie din Argeș
În prezent, peste 200 de elevi ai celor două licee partenere își dezvoltă competențele, pun în practică teoria învățată la școală și deprind lucrul în echipă sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Uzinei Mecanica și Șasiuri, Uzinei Vehicule și Direcției Matrițe Dacia. Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual. Compania sustine acest tip de învățământ încă din 2014.
S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.