Traficant de droguri condamnat cu suspendare

2La mai puţin de două luni de la data arestării sale, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat pentru trafic de droguri. Cristian Andrei M., a recunoscut acuzaţile şi a încheiat un acord cu procurorii DIICOT Piteşti care instrumentau dosarul. Având în vedere procedura simplificată, nu doar că a primit o pedeapsă mică, comparativ cu gravitatea faptelor, dar a fost condamnat cu suspendare, fiind eliberat din arest.


În luna mai, au avut loc 11 percheziţii organizate de DIICOT în Piteşti Mioveni şi Bascov, la două grupări specializate pe trafic de droguri. Descinderile au avut loc la locuinţele a 15 persoane suspecte. Nouă din cele 36 de persoane ridicate şi duse la audieri au fost reţinute. Dintre suspecţi fac parte fiul unei judecătoare şi un agent de la Penitenciarul Mioveni, ambii fiind acuzaţi că vindeau droguri. Având în vedere că erau două grupări, au fost împărţite în două dosare. Trei inculpaţi din primul dosar au fost arestaţi preventiv, în cel de-al doilea din care făcea parte şi fiul magistratei au primit arest la domiciliu. După două săptămâni, în urma apelului declarat de procurori au fost arestaţi preventiv şi aceştia din urmă, fiind arestate preventiv 9 persoane.
Eliberat din arest
În timpul cercetărilor, Cristian Andrei M., de 26 de ani, din comuna Bascov, a recunoscut faptele. La percheziţii, acasă la acesta au fost găsite 7,5 grame de metamfetamină, droguri care au fost confiscate, urmând să fie distruse. Tânărul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, procesul judecându-se în regim simplificat. Tribunalul Argeş a dat sentinţa prin care tânărul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 8 luni, cu suspendare! Prin decizia instanţei s-a dispus şi eliberarea de îndată a inculpatului. „…admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DIICOT -ST Piteşti şi de inculpatul M. CRISTIAN ANDREI, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, (…) condamnă pe inculpatul M. CRISTIAN ANDREI la pedeapsa de 1 an şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale de 1 an şi 8 luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani…” se precizează în sentinţă.
Judecătorii au dispus ca pedeapsă complementară ca tânărul să execute şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Bradu, sau în cadrul Primăriei Piteşti. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.