Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
|  Ştiri din Argeş
joi, 9 decembrie 2021
Pe acest site găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto şi/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către curier.ro doar în limita a 150 de semne, cu citarea sursei. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii menţionaţi aici.
ad
ad
ad
eMAG Marketplace

Creşte-ţi afacerea cu ajutorul nostru!

 • Acces instant la sute de mii de anunţuri publicate, zilnic
 • Afacerea dumneavoastră este promovată
 • Eşti la doar câteva click-uri distanţă de potenţiali clienţi
Hotel Ila - Vama Veche

Articole »»» »»» »»»

Comentează »»» »»» »»»

15 Comentarii:

 1. 1

  Anonim

  4
  6

  Scrieți „la ghiotură”, d-le Smeoreanu, 1000 de cuvinte pe zi. Poate nu ar trebui să va mai gândiți atât de mult la această limită… Uitați că 75% din timpul de guvernare a fost la îndemâna celor pe care-i apărați ca un adevărat gazetar de partid ce sunteți. Și nu așa cum spunea dl. Iliescu „noi nu ne vindem țara, ceilalți tovarăși ai săi au dat-o bucată cu bucată. Astfel încât cea mai mare parte a fost vândută tot de ai dv. Nu translatati manipulatoriu totul spre prezent.

  Reply
 2. 2

  Aloe Vera

  1
  1

  ” Cine zice sau măcar crede că ziaristica e floare la ureche se înșeală … ” Oare, nu-i mai bine // se insala // ?!

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   1
   1

   Corect este „se înșală” . Poate că d-l Smeoreanu sau susținătorii săi (despre unii având uneori impresia că sunt chiar dânsul) or să spună chiar că a folosit o licență scriitoriceasca, deși proza nu este poezie, nu că și editorialistul este supus greșelii. La critica celorlalți comentatori suntem însă mereu foarte exigenți și belicosi. Uneori, trebuie să trecem peste formă, dar și când conținutul este inconsistent, mincinos prin omisiuni repetate și partinic…

   Reply
  2. 2.2

   Cum vorbim, cum scriem - Alexandru Graur

   Poate ca se pronunta uneori ‘se înșală’, dar corect este ‘se înșeală’.
   DEX:
   https://dexonline.ro/intrare/%C3%AEn%C8%99ela/28294

   Spre o lamurire mai rapida a unor situatii asemanatoare, acest verb la infinitiv este ‘a înșela’, iar conjugarile sale contin sunetul [e]:
   eu ma înșel
   tu te înșeli
   el se înșeală

   Reply
   1. 2.2.1

    Anonim

    1
    1

    Cu regret, vă semnalez că link-ul la DEX listat de dv. conduce, în totalitatea lui, la concluzia că forma corectă este „se înșală”. Deschideți-l și dv. și citiți-l. În plus, și alte surse de pe internet, indică aceeași formă corectă.

    Reply
    1. 2.2.1.1

     Cum vorbom, cum scriem - Alexandru Graur

     1
     1

     MEA CULPA,

     intru adevar linkul meu continea si conjugarile verbului a insela si este ca dvs.

     Dau alt link cu aceste conjugari:

     https://dexonline.ro/intrare/%C3%AEn%C8%99ela/28294/paradigma

     Imi cer scuze ca am persiflat comentatorii precedenti.

     Reply
   2. 2.2.2

    Aloe Vera

    ” Spre o lamurire mai rapida ” , tu / „disteptule” esti istet fix ca „oaia creata” ! De-ai fost profesor, ai fost „burete” / buretele de la nebuni : doi in unu, doi si vai de capul lor !

    Reply
 3. 3

  CVititor

  4
  7

  Vai de voi, pitici,amarati,nevolnici…va contraziceti pe un subiect minor care poate apare dintr-o greseala de redactare dar voi, vanatori „destoinici” nu ezitati sa va etalati cunostintele in gramatica si sa va pierdeti in ridicol.
  Cat despre fondul articolului …sec, anost, fara „sarea si piperul” cu care ne obisnuiserati d-le Smeoreanu…daca tot se oprise curentul, mai bine aveati rabdare si amanati scrierea pana erau intrunite conditiile „inspiratiei” pentru ca, nu-i asa…”scripta manent”

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   5
   3

   Iarăși folosești insulte. Nu știu dacă tu ești foarte înalt, extrem de potentat și deosebit de puternic. Dar limba română este importantă și trebuie cultivată corect. Dacă la noi, comentatorii, poate mulți fiind specializați în alte profesii decât limba română, greșeli minore (și tu faci destule) ar putea fi trecute cu vederea, la un ziarist este o datorie sâ cunoască și să scrie corect în limba română. Sunt de acord cu tine că înțelegi că și fondul articolului este anost și neinspirat. Și, ca de obicei, partinic. Înțelege că trebuie să respectăm opiniile și autorii acestora, că suntem comentatori și că trebuie să ne referim la articol, să venim cu obiecții și idei noi.

   Reply
   1. 3.1.1

    CVititor

    4
    6

    Cred ca solutia corecta este sa imi vad de treaba mea, sa citesc rabdator comentariile voastre si sa evit pe cat posibil replicile cu atat mai mult cu cat nu sunt nici foarte inalt si mai ales „extrem de potentat”…ce raspuns sa dau eu acestui anonim care schilodeste limba romana ?!?!
    Succes la injuraturi !
    Si mai ales sa fiti sanatosi !

    Reply
    1. 3.1.1.1

     Anonim

     Cine schilodeste limba română în articolul publicat de editor și cine încearcă să corecteze o eroare? Cine înjură/insultă și începe comentariul cu „pitici, amărâți, nevolnici”? Cu ce drept ii faceți pe ceilalți astfel, când nici dv. nu sunteți înzestrat cu opusul acestor însușiri, după cum și recunoașteți? Salut gestul dv. de a citi răbdător și de a evita replicile (jignitoare). Multă sănătate!

     Reply
 4. 4

  Riciu

  7
  6

  Orbilor, în loc să vedeți esența, respectiv că am vândut tot și în vreme de război, de exemplu, nu mai avem mai nimic din punct de vedere strategic, vă pierdeți vremea cu nimicuri. Țară minoră….Știu, o să spuneți, lasă domne, că suntem în NATO, și ne apără, cine?, secretarul adjunct Geoană, puță mică, fleșcăită și cu capul plecat ca să nu-l taie sabia? Niciodată servitorii nu vor fi bine priviți de stăpânii care se folosesc de ei. Nu mai vorbesc de trădători. Marii bărbați ai României, halal! Și noi ne certăm ca proștii! Unde este spiritul sintagmei ,,unirea face puterea”?

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   2
   3

   Prea bine vazatorule, va referiți la editorialist sau la comentatori? Nu vă regăsiți și dv. locul în această „țară minoră”? Sau nu sunteți cetățean al acesteia, poate sunteti neamț? Dacă, totuși, sunteți cetățean, de orice etnie, nu vă asumați ca și noi datoria să construim ceva, fie și un cuvânt corect, o idee viabilă, un plan, măcar o devoalare a manipulării și dezinformării. Cine sunt „stăpânii, servitorii și marii bărbați” și dv. unde vă includeți? Dv., sunteți unit cu ceilalți sau, mai degrabă, îi insultați? Da, unirea face puterea în jurul unui ideal nobil și a unor oameni nobili.

   Reply
   1. 4.1.1

    Riciu

    6
    6

    Vă răspund pentru că apreciez observațiile dvs. și, momentan, spun doar atât: cunosc multe dintre aspectele pe care le-am sugerat mai înainte, nu vorbesc (doar) din cărți. Am încercat, atât cât am putut, să fiu corect cu țara în care m-am născut și cu concetățenii mei, să nu-mi fie (prea) rușine de faptele mele. Poate par patetic dar aste este! P.S. Măcar atât dacă ar putea spune/face mulți dintre noi, am fi departe.

    Reply
    1. 4.1.1.1

     Anonim

     Sunt de acord cu ceea ce spuneți, dar este doar o parte din ceea ce ar trebui să facem fiecare. Există oameni buni în societate, care se străduiesc și își fac datoria. Pentru a avea vreo șansă de a schimba tendințele actuale este nevoie de unirea energiilor pozitive și potente. Pentru unire este nevoie de respect și încredere în oameni. Respectul în comunicare presupune folosirea exprimării care nu-l ofenseaza pe celălalt, ci încearcă să-l apropie, cu onestitate, de ideea enunțata. Astfel, comportamentul fiecăruia față de ceilalți este foarte important, dincolo de ceea ce am făptuit fiecare dintre noi în viață. Respectul naște respect și contribuie la unirea oamenilor.

     Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2021 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Versiune desktop Versiune mobilă