Se caută medici în Europa ca să lucreze în Argeş!

6



Numărul tot mai mare de ca­zuri de coronavirus din Argeş a adus unităţile spitaliceşti la limita locurilor disponibile. Deşi se încearcă extinderea acestora, măsura nu este posbilă din cauza lipsei de medici. Reamintim că secţia COVID din cadrul Spitalului Mioveni a fost închisă din cauză că nu au fost găsiţi medici care să poată fi transferaţi să lucreze aici, după ce delegările vechii echipe a au expirat. Prefectul judeţului a anunţat că se caută medici în străinătate care să fie aduşi în spitale COVID din Argeş.


În cadrul unei conferinţe de presă, în contextul actualei situaţii când numărul de cazuri de coronavirus creşte continuu, prefectul Emanuel Soare a zis: „Nu vă ascund faptul că facem demersuri să cerem personal medical din afara ţării. Cerem şi din alte judeţe. Colaborarăm cu conducerea Dacia pentru a aduce medici din Franţa. La nivel local nu mai avem de unde. Speranţa noastră se îndreaptă spre Europa”, a precizat Emanuel Soare.
Horele şi dansurile pot duce la îmbolnăviri!
Prefectul judeţului a instat foarte mult asupra faptului că cetăţenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecţie. Evenimentele organizate tot mai des, pot fi de asemena o sursă de îmbolnăvire. „Nu sunt recomandate dansurile, horele la evenimente. Reprezintă un focar de infecţie. Nu vom avea toleranţă. Autorităţile locale să verifice localurile şi să aplice sancţiuni”, a mai spus prefectul Soare în acest sens. Deși Legea carantinei și izolării, intrată în vigoare de ieri, permite închiderea unor localități, dacă se îndeplinesc anumite criterii, în Argeș nu este cazul pentru implementarea unor măsuri într-atât de severe, care ar bloca activitatea economică după cum a declarat prefectul Emanuel Soare. „Nu putem discuta de închiderea județului, de carantinarea sau de izolarea unor localități! Noua lege a carantinei și izolării permite astfel de măsuri, dar nu rezolvăm nimic dacă doar ne închidem în case și nu se schimbăm comportamentul”, a spus acesta. M.Sandu