Scandal pentru un incinerator de animale

0
  • La CâmpulungÎn cadrul Primăriei Câmpulung s-a iscat un scandal după ce un agent economic a primit un certificat de urbanism pentru a construi un incinerator pentru animale, din bani europeni. A fost marcat amplasamentul iar la turnarea temeliei agentul a depășit suprafața pe care o deținea ocupând din spațiul public. Acum ad­ministrația locală vrea să îl acțineze în judeca­tă după ce a cerut sistarea lucrărilor.


În luna mai  a acestui an o firmă și-a arătat intenția de a construi o clădire adăpost pentru amplasarea unui incinerator deșeuri animale iar de la primăria Câmpulung a primit un certificat de urbanism prin care i se solicită avizare/aprobare PUZ pentru a putea trece la construcția provizorie.
Clădirea adăpost urma să fie ridicată pe Șoseaua națională la intrarea în Câmpulung. Primarul Liviu Țâroiu spune că a luat legătura cu cel care are firma și acesta i-ar fi cerut certificatul de urbanism pentru accesarea fondurilor europene, fiind în joc 120.000 euro. Acesta nu a mai ținut cont nici de unda verde pe care trebuia să o primească de la primărie pentru construcția incineratorului și a amenajat terenul și a turnat fundația, ieșind mult în Șoseaua Națională.
Ceartă între candidați
Pornind de la construcția acestui adăpost pentru amplasarea unui incinerator deșeuri animale candidatul unui partid politic la funcția de primar al primăriei Câmpulung a împrăștiat în spațiul public tot felul de afișe cu mesajul – STOP incineratorului de animale și deșeuri medicale. Nu vrem că municipiul nostru să devină focar de infecție și mirosuri neplăcute. La scurt timp după ce au apărut pe domeniul public aceste afișe, primaru Liviu Țâroiu a organizat o conferință de presă.
Edilul a declarat că a luat legătura cu candidatul pentru funcția de primar și urmează să fie amendat pe motiv că a împrăștiat afișele.
Agentul economic riscă o amendă uriașă
Referitor la construcția adăpostului primarul Liviu Țâroiu îl amenință pe agentul economic cu amendă până la 10.000 de lei și soluționarea situației în instanță. ,,Orice societate comercială sau persoană fizică depune o cerere pentru eliberare unui certificat de urbanism. Noi primăria trebuie să eliberăm un răspuns după ce îi punem niște condiții. În acest caz după ce am avut o condiție cu dânsul, că este greu de obținut o aprobare în interiorul orașului, deșeurile animaliere nu sunt considerate periculoase. Toate abatoarele au propriile incineratoare sau contracte cu alte firme.
Noi ADP-ul care întreținem străzile unde găsim câini morți sau pisici suntem obligați să avem contract avem cu Protan din Pitești.
Explicația care a făcut să obțină această autorizație a fost că trebuie să obțină fonduri europene pentru a face această dezvoltare, sunt mai multe probleme i-am cerut un plan urbanistic zonal asta înseamnă că el trebuie să ne aducă documentație că în zona respectivă nu este inclusă o asemenea activitate. Acest plan va fi supus în dezbatere publică după care ar trebui să treacă prin Consiliu Local să se aprobe. Noi avem, la Câmpulung o hotărâre a Consiliului Local din 2014 prin care nu se permit depozitări de deșeuri periculoase. Nu am putut aplica hotărârea din martie 2014 pentru că deșeurile nu sunt periculoase.
Suntem în litigiu cu dânșii au sistare de lucrări pentru că au intrat în domeniul public și au depășit proprietate personală, vom intra în legalitate printr-o acțiune a noastră sau judecătorească. Nu are pe nimeni care să îl susțină din primărie e pentru prima dată când l-am văzut, când a depus cerere și mi-a explicat personal că trebuie să își găsească altă locație în afara orașului. Nu va putea face la Câmpulung și nu va putea func­ționa pentru că nu va trece niciodată de dezbaterea publică și Consiliu Local. Va fi amendat, suma ajunge până la 100.000 de euro, în joc sunt 124.000 de euro de la fonduri europene, iar pentru asta nu e necesară autorizația de construcție, pe baza unui certificat de urbanism poate începe acțiunea de a solicita fonduri europene nu vor fi semnate decât în prezența aurtorizației de construcție”, a declarat primarul Liviu Țâroiu. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.