Pui cu sos alb

0

TIMPI DE PREPARARE
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 30 min
INGREDIENTE:
4 ciocanele de pui
3 linguri ulei
1 legătura mărar
1 legătură pătrunjel
Pentru sos:
30 gr. făina
60 gr. margarina
500 ml smântână de gatit
500 ml supă din concentrat de pui
4 galbenușuri
2 linguri suc de lămâie
1 lingură amidon, facultativ
MOD DE PREPARARE:
1.Într-un vas se încinge uleiul și se pun ciocănelele să se prăjească, întorcându-le din când în când.
2. Între timp, într-un vas încăpător, se topește margarina, se pune făina și, progresiv, smântâna de gătit. Se amestecă bine și apoi se toarnă supa de pui. Se lasă să fiarbă la foc mic până sosul devine gros.
3. Într-un castronel se amestecă gălbenușurile cu sucul de lămâie și se adaugă apoi, lingură cu lingură, în sosul de smântână. Nu trebuie să fiarbă. În cazul în care sosul este considerat prea subţire, se poate adăuga și amidonul.
4.Se pune și carnea în sos, se presară cu mărar și pătrunjel tocat, și se lasă 10 minute înainte de a aduce la masă.