TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 70 min
Gata în: 1 oră, 50 min.
INGREDIENTE:
1 kg cotlet de porc
sare
piper măcinat şi boabe
boia dulce şi iute
1 crenguta rozmarin
3-4 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
1 lingură unt topit
100 ml vin alb dulce
3 portocale
2 mere
4 roşii mai mici
100 gr. caşcaval
pătrunjel proaspăt
MOD DE PREPARARE:
1. Se curăţă cotletul de porc şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, usturoi pisat. Se stropeşte cu unt şi ulei, cu vin şi se bagă în cuptorul încins, la foc potrivit.
2. Se curăţă portocalele şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul rezultat se toarnă în tava cu cotletul de porc.
3. Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Mărul se spală, se curăţă şi se rade pe răzătoarea mare. Se adaugă totul în tava cu friptură. Se lasă totul să să se pătrundă, la foc, cel puţin o oră, stropind, din când în când, carnea cu sosul lăsat în tavă.
4. Cu câteva minute înainte de a fi scos cotletul, se acoperă cu un strat de caşcaval ras. Se serveşte ornat cu frunze de pătrunjel şi cu sos din belşug.