Evenimente Centrul Cultural

0


Medalion folcloric
Medalionul folcloric cu tema Muzica populară în perioada interbelică, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Tradiții Muntenești”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, îi are ca invitați pe Alin Luțu și Flavius Constantin, membri ai Grupului Vocal “Zavaidoc”, din cadrul Centrului Cultural Pitești. “Alin Luțu este solist vocal, iar Flavius Constantin este atât solist vocal, cât și instrumentist la orgă și la pian. Păstrători și promotori ai cântecului tradițional românesc, cei doi abordează un repertoriu bogat, care cuprinde melodii din zona Argeș-Muscel, dar și repertoriu personal, adică piese create special pentru ei”, precizează Valentin Grigorescu.
Armonii Argeșene
Cenaclul Armonii Argeșene (varianta minimală online), coordonat de redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu. “Ultima ediție a lunii iulie a proiectului susținut de Centrul Cultural Pitești, și intitulat Cenaclul Armonii Argeșene (varianta minimală online), l-a avut ca invitat pe dr. Vasile Munteanu. Un excelent autor de reportaje despre zone geografice, multe de altfel, vizitate. De puțin timp dr. Muneanu s-a apropiat și de poezie. Creațiile sale sunt pline de detalii, care „l-au condamnat” să scrie adevărate poezii fluviu, încadrându-se astfel în ceea ce dicționarul numește poem. Cu câteva dintre acestea ne-a încântat și la această ediție a cenaclului online”, spune Nicolae Cosmescu.
Valoarea de sine
Prelegerea cu tema Valoarea de sine, susținută de Răzvan Enache (absolvent de liceu), Maria Steluța Enache (elevă) și Cezara Andreea Nedelea (elevă), în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Icebreaker”, coordonat de Răzvan Enache. “Majoritatea oamenilor își subapreciază abilitățile și calitățile, când de fapt fiecare persoană este valoroasă și importantă. Este esențial ca noi să ne dăm seama de acest lucru, nu doar în persoanele care ne înconjoară, ci și în noi înșine. Am ales să vorbim despre această temă deoarece credem cu tărie că nu este niciodată prea târziu să înveți ceva nou și să te dezvolți. Ne dorim să arătăm că putem trece de la a ne spune că „nu sunt destul de bun” la „știu că sunt capabil și voi reuși”, ceea ce ne-ar îmbunătăți semnificativ atât viața personală, cât și cea profesională”, subliniază Răzvan Enache.