Au pariat de pe conturi false!

0
  • Percheziţii la Piteşti şi MioveniMai mulți argeșeni s-au trezit cu înştiinţări de plată de la ANAF, ca urmare a unor profituri de care nu aveau habar! Oamenii s-au interesat şi nu mică le-a fost mirarea când au aflat că impunerile vin după ce au jucat la pariuri şi au câştigat! Au sesizat poliţia şi totul a ieşit la iveală. Ieri, oamenii legii au organizat 7 percheziţii la cei care au pus la cale un întreg mecanism, folosind datele de identificare ale păgu­başilor, fără acordul acestora.


Ieri dimineaţă, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi obținut câștiguri ilicite prin crearea de conturi online false. Descinderile au avut loc la Piteşti şi la Mioveni. Oamenii legii aveau patru suspecţi. Valentin P., de 30 de ani, din Mioveni, Florin T., 28 de ani, din Mioveni, Mihai M., 30 de ani, din Pitești şi Daniel M., de 31 de ani, din Piteşti. Cei patru sunt acuzaţi de fals informatic după ce au utilizat datele de identitate a 15 persoane pentru a crea conturi online false.
Unii au câştigat iar alţii plătesc!
Ancheta a fost demarată după ce la sediul IPJ Argeş au fost depuse 15 plângeri de la cetăţeni care aveau de plată impozit pe profit la nişte câştiguri de care nu aveau habar. Oamenii au primit de la ANAF decizii de impunere şi când s-au interesat de unde provin sumele pe care le aveau de achitat au aflat cu stupoare că au jucat online la pariuri sportive. Cum majoritatea sunt pensionari care nu ştiu să folosească internetul au înţeles că este ceva ilegal la mijloc şi au cerut ajutorul oamenilor legii. Poliţiştii au stabilit că patru indivizi, jucători împătimiţi la pariuri sportive, au creat conturi false pe Sport Bet. Folosind datele de identificare ale celor 15 argeşeni, au creat conturi şi au primit, din partea organizatorilor de jocuri, un credit de câte 500 de lei din care puteau juca. Astfel, în perioada mai-noiembrie 2016, cât a fost valabilă oferta de la site-ul amintit, au utilizat în mod ilegal datele păgubaşilor. În urma pariurilor sportive au câştigat, ilegal, diverse sume de bani, de aici survenind impozitul pe profit. Având în vedere că oamenii ale căror date de identificare au fost folosite nu au beneficiat financiar, aceştia s-au trezit că sunt nevoiţi să plătească pentru alţii.
Patru bărbaţi au fost audiaţi
În urma perchezițiilor de ieri, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, suporturi de memorie și cartele telefonice. Cei patru bărbaţi au fost duşi la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, pentru audieri. Oamenii legii încearcă să afle cum au intrat indivizii în posesia copiilor de pe cărţile de identitate ale păgubaşilor şi dacă au mai folosit datele de indentificare şi în alte scopuri. Pornind de la acest dosar, oamenii legii face recomandări cetăţenilor pentru a se proteja de astfel de practici ilegale. „În condițiile în care, cu o simplă copie după cartea de identitate, pot fi provocate daune materiale considerabile, dar și de imagine, protejarea datelor cu caracter personal este extrem de importantă. Colectarea și prelucrarea diverselor tipuri de date personale este necesară numai pentru a îndeplini scopuri legitime specifice în desfășurarea activităților unor entități socio-profesionale bine definite. În acest scop, obținerea acestor date se va face numai cu acordul dumneavoastră. Fiți atenți cui transmiteți datele personale, copiile de pe cărțile de identitate sau ce aplicații descărcați!”, a explicat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.