TIMPI DE PREPARARE:
Timp de gătire: 110 min
Gata în: 1 ore, 50 min
INGREDIENTE:
1,5 kg carne superioară de vită
2 cepe
2 morcovi
2 fire ţelină verde
1 căpăţână usturoi
1 crenguţă cimbru
1 lingura piper amestec
sare
ulei
MOD DE PREPARARE:
1. Carnea se curăţă de eventualele pieliţe şi se pune la frigider pentru jumătate de oră. În acest timp, se încălzeşte foarte bine cuptorul.
2. În tava de copt se pun ceapa tăiată în patru, morcovii tăiaţi bucăţi de 5 cm, ţelina şi cimbrul întregi şi usturoiul necurăţat.
3. Carnea se unge cu ulei, se presară cu sare, piper şi se aşază deasupra legumelor. Se lasă la cuptor pentru 75 de minute, dacă se doreşte a fi complet făcută, sau doar o oră, pentru a avea o friptură în sânge.
4. După expirarea timpului, se scoate tava din cuptor şi se acoperă friptura cu o folie de aluminiu şi un prosop şi se lasă aşa 15 minute înainte de a o tăia.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525