TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 40 min
Gata în: 40 min
INGREDIENTE:
300 gr. spaghete
400 gr. carne tocată de vită
2 linguri ulei
1 ceapă
3-4 căţei de usturoi
200 gr. ciuperci
1-2 ardei graşi
300 ml suc de roşii
2 linguri pastă de tomate
100 gr. caşcaval
sare
piper (piper verde)
busuioc
oregano
1 foaie dafin
MOD DE PREPARARE:
1. Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul de roşii. Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul.
3. Sosul pentru paste bolognese se potriveşte la gust cu sare şi se serveşte imediat cu spaghetele fierte.
4. Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteţi presăra deasupra puţin parmezan şi câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.