~ Curiozităţi pescăreşti ~
Dacă tot suntem la lucruri noi, nu ascund faptul că a pescui la scobar cu nada de usturoi este destul de ciudat pentru mine. Adi Petrişor a testat această nadă la o scurtă partidă pe râul Mureş, de câteva ore, după ce o mai folosise însă nu simplă la scobari. „Am vrut să vad ce se întamplă şi dacă în acest anotimp are vreun efect. După ce am ajuns pe locul de pescuit, puţin reticient la miros, am umectat nada repede, am introdus o mână bună de viermi vii puţin mai repede decât de obicei, după care am lansat cam 10 coşuleţe pe locul unde urma să pescuiesc. Am pescuit cu un coşulet de 45 grame, strună de 1 metru, iar cârligul, unul finuţ de 20, forma rotundă. Înca din start eram înnebunit de mirosul puternic de usturoi. Am lansat în sfârşit şi culmea că nici bine nu am pus feederul pe suport ca am şi prins primul scobar. Am crezut că e o întâmplare, că era în zonă, însă dragii mei doresc să va spun că am avut 5 lanseuri consecutive cu 5 scobari. Parcă am dat cu substanţe interzise în apă. Peştii au fost de-a dreptul înnebuniţi de mirosul de usturoi” a spus campionul naţional. M.D.
Citiți, de asemenea, pe curier.ro