TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 60 min
Gata în: 60 min
INGREDIENTE:
sare, piper alb
30 gr. nuci măcinate
30 gr. unt
100 gr. caşcaval
2 banane
1 linguriță miere
3 linguri ulei vegetal
8 cotlete de porc sau bucăţi de carne de viţel, piept de curcan sau de pui
zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE:
1. Se amestecă nucile măcinate cu uleiul, mierea, un praf de sare şi piper. Feliile de carne se bat uşor, apoi se pun la marinat, timp de o oră, la frigider, în sosul preparat anterior.
3. Bananele se curăţă şi se taie în jumătăţi, pe lung, apoi în două, astfel încât să se obţină 8 bucăţi. Se stropesc cu zeamă de lămâie.
4. Fripturile se pun pe grătarul încins, câte 4 minute pe fiecare parte.
5. Între timp, într-o tigaie, se pun la prăjit bananele, în ulei. Când capătă o nuanţă aurie, se pun peste ele felii de caşcaval. Când caşcavalul începe să se înmoaie, se ia fiecare bucată de banană şi se pune peste o felie de carne. Se mai lasă 1 minut. Se servesc imediat, cu garnitură de orez sau cu pâine neagră, ţărănească.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525