Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

8 Comentarii:

  1. 1

    Rdanai

    Incet, incet, este bun si PNL cu USR-PLUS. Ha Ha Ha, hai sa mai zica ceva bun si de ei ca de, pana acu nu erau buni de nimic, doar Gentea si PSD vedea. TI-e teama ca primarul nu face nimic si sa ai motive sa dai vina pe cineva.
    Altceva, daca pitestenii au fost inspirati sa-l aleaga primar pe Gentea, n-au fost inspitati sa aleaga si PNL sau USR la Consiliul Local? Spune si asta! Astepti de 30 de ani sa vina cineva sa dea stralucirea Pitestiului… Pe bune? Pai ceilalti primari din PSD ce-au facut (si au fost cam toti). Asa o sa zici si d-asta cand o pleca?

  2. 2

    Coco

    Am aflat astazi cine va fi vinovat,peste 4 ani,daca nu o sa va placa cum arata orasul: Miulescu si cu Mosteanu! Iar pentru cei 30 de ani de administratie PSD, se stie: statul paralel!
    Legat de tragedia de la Piatra Neamt, primul care a politizat-o, cerand demisia guvernului,a fost marele om de stat Ciolacu, dand exemplul Colectiv, cu demisia guvernului Ponta. Sa amintim doua lucruri,uitate sau ignorate de ziarist:
    – demisia lui Ponta a fost dorita si hotarata de Dragnea, cei informati stiu asta.
    -spitalele se afla, din 2012,ca asa au hotarat PSD si Ponta,in subordinea consiliilor judetene sau locale,dupa caz.Cu exceptia salariilor(care sunt platite de Ministerul Sanatatii) tot ce tine de licitatii,achizitii,numiri in functii de conducere,sunt decise de aceste consilii. Avantajos,nu?
    Iar pentru cei care vor sa citeasca un articol serios si documentat despre administratiile locale, este unul astazi pe Ziare.com
    Am urmarit duminica documentarul „Experimentul Pitesti” de la ProTv, am adaugat inca o dovada faptului ca nu-mi plac comunistii si nici urmasii acestora, vopsiti sau nu! Nu stiu daca fortez nota, dar il vad pe ziaristul Zmeoreanu un fel de Eugen Turcanu al zilelor noastre, care tot incearca reeducarea pacatosilor. Cu mine sigur nu a reusit!

  3. 3

    Clevetici

    „…dl Cristian Gentea. Un om cu un IQ care zbârnâie,… va reuși să dea Piteștiului strălucirea pe care din păcate o așteaptă de 30 de ani.”

    Hmmm… dar pana acum nu am avut astfel de valori in fruntea Pitestiului?
    Dl. Pendiuc, primarul de municipiu cu cele mai multe mandate (inclusiv de arestare) din tara, este unul despre care scriati in termeni asemanatori.

    Sa facem o paralela intre alocarea BUGETULUI in Pitesti si cea de la Oradea:
    La Pitesti, ca si la Bucuresti, bugetul orasului oricat de mic sau mare ar fi el, se imparte in 3 parti distincte:

    1. SUBVENTII: gigacalorie, transport in comun etc.
    Circa 1/3 din buget se duce pe asa ceva, de aici recordul Bucurestiului de a avea cea mai ieftina gigacalorie facturata populatiei (163 lei, cu TVA cu tot)

    2. Salarizarea angajatilor primariei si ai institutiilor din subordine: politie locala, spatii verzi etc.
    Si aici se duc cam 1/3 din banii orasului, caci in institutii avem supraincarcare de personal si sporuri peste sporuri.

    3. Restul de 1/3 din buget NU se cheltuieste pentru DEZVOLTARE (centura de vest, un nou pod peste Arges etc.) ci se duce pe pavele, refacerea pietei din fata Primariei dupa ce camioanele primariei au intrat peste placile de granit si le-au spart, etc.

    Pentru INVESTITII in infrastructura mai raman cam 10% si cu aia se zice ca primaria nu are bani de un nou pasaj suprateran intre Targu din Vale si Craiovei etc.

    La Oradea, primarul Bolojan a dat afara tot personalul de prisos din administratie, a atras cele mai multe fonduri europene pe cap de locuitor din Romania (dar pentru asta si-a format o echipa de profesionisti care NU LUCRASERA LA STAT inainte de a fi angajati la primariei).
    Si a schimbat fata orasului in circa 10-15 ani.

    Acum dl. Bolojan a ajuns sef la C.J. Bihor si primele masuri anuntate au fost darea afara a circa 50% dintre angajatii din subordine si desfiintarea unor structuri paralele sau cu acelasi obiect de activitate.

    Crede cineva ca va avea vreodata Pitestiul un primar care sa dea afara 50% dintre angajatii Primariei si ai institutiilor subordonate?
    Crede cineva ca dl. Gentea, odata ajuns primar, se va apuca sa curete birourile primariei de taietorii de frunza la caini?

    Nu!

    Dl. Gentea va da vouchere de nu stiu ce fel pentru pensionari, va mai schimba niste borduri, va mai pune pavele pe ici pe colo, cu firme de casa.
    Daca nu ar fi fost pandemia Covid, ar fi organizat si niste spectacole gratuite in aer liber cu diversi artisti platiti de primarie.

  4. 4

    Normăleanu

    L-a tot măsurat, l-a cântărit până când a început să zbârnâie. Și, totuși, IQ -ul primarului ales nu găsește soluții simple care se practică în politică, de-a te face frate cu opoziția până trece mandatul. Dar ,, frăția ” se plătește cu bani, cu funcții, cu contracte, așa cum e în lumea lor murdară. Filmul e cunoscut, finalul e același, iar alegătorii pot rămâne cu satisfacția că au căzut de pe un IQ frumos.

  5. 5

    Aloe Vera

    Pen’ca lucrurile sa mearga … dulapu’ trebuie dus la gunoi ! O zic io care l-am votat de doua ori : – prima din credinta/gandeam ca e ceva de capatana-i ; – a doua oara fui chiombaliu/nu avui ochelarii de aproape .

    1. 5.1

      trivaleanu

      Nu mai mult timp de răbdat, a treia oară nu va mai candida. Poate că PSD-ul va merge la prezidenţiale cu Gentea, că are un IQ incomparabil cu al lui Dăncilă!

  6. 6

    lina

    ce vezi cand deschizi pagina curierului; psd- un trai mai bun! eu cred ca dupa 30 de ani de psd, sa sustii acest partid, vazand cum arata Pitestiul, Romania in general, tre sa fii ori prea prost, ori sa fii platit de acest partid.

  7. 7

    Oblio

    Bărzăunii nu produc miere, doar înțeapă cu venin…

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
rinabet giriş
venüsbet
rinabet
betticket
rinabet giriş
hilarionbet
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .