Şi fără permis şi cu caii în remorcă

0

  • Două infracțiuni comise de un argeșeanPentru a face bani, oamenii recurg la tot felul de afaceri, de la vânzări de lemn, de fier până la comercializarea de animale, tot ce există se poate vinde şi poate produce bani. Aşa a făcut un bărbat de 26 de ani din Mălureni care a fost prins de oamenii legii transportând cai fără a putea prezenta documente pentru cabalinele respective.


Vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mălureni, care conducea o autoutilitară cu care transporta cabaline, pe DN 65, pe raza comunei Lunca Corbului. Din verificări, s-a stabilit că bărbatul care conducea autoutilitara nu posedă permis de conducere, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 din Codul Penal.
Nu aveau acte
Totodată, acesta nu a putut prezenta documente sanitar veterinare pentru cele două cabaline pe care le transporta, iar conducătorul auto și ceilalți doi ocupanți ai autovehiculului, respectiv un bărbat de 31 de ani şi un tânăr de 22 de ani, ambii din aceeaşi localitate cu cel aflat la volan, nu au prezentat declaraţii prin care să justifice deplasarea. În urma abaterii, șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 720 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, toți cei 3 ocupanţi ai autovehiculului au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.