Acuzaţii de hărţuire sexuală într-o primărie din Argeş. O tânără, în vârstă de 21 de ani, susţine că Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unui post la cabinetul propriu. Tânăra a făcut publică o înregistrare audio în timpul căreia un bărbat, despre care ea susţine că este primarul, îi spune ce îi oferă şi ce doreşte să primească în schimb. Tatăl fetei susţine că iniţial nici măcar el nu a crezut ce-i povestea fiica. Citeşte mai mult...
Evenimentele zilei
– 1901: Primele premii Nobel au fost decernate la Stockholm, pentru fizică, medicină, chimie, literatură și pace.
– 1903: Marie Curie, om de știință, a primit, alături de soțul ei Pierre Curie și de fizicianul Henri Becquerel, Premiul Nobel pentru Fizică, pentru descoperirile făcute în domeniul radioactivității.
– 1904: Cercetătorul rus Ivan Pavlov primește Premiul Nobel pentru cercetările sale privind sistemul digestiv, în cadrul cărora a descoperit așa numitele reflexe condiționate, opuse celor moștenite.
– 1919: România semnează Tratatele de pace cu Austria și Bulgaria, după încheierea Primului Război Mondial.
– 1924: Premiul Nobel pentru Medicină a fost atribuit fiziologului olandez Willem Einthoven, pentru inventarea electrocardiografului.
– 1926: Hirohito a devenit împăratul Japoniei.
– 1933: Prin hotărârea Consiliului de Miniștri, guvernul național liberal scoate în afara legii „Garda de Fier”.
– 1935: Primăria orașului București ia hotărârea de a–l proclama pe George Enescu „cetățean de onoare”.
– 1938: Au început filmările la pelicula Pe aripile vântului.
– 1945: Olanda devine membră a ONU.
– 1948: Adunarea Generală a ONU a adoptat „Declarația universală a drepturilor omului”.
– 1950: Doctorul american Ralph Burke a devenit primul laureat de culoare al Premiului Nobel pentru Pace.
– 1975: La Oslo, Elena Bonner, soția lui Andrei Saharov, disident rus, unul dintre fondatorii Comitetului pentru Apărarea Drepturilor Omului, a primit, în numele soțului, Premiul Nobel pentru Pace.