TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 40 min
Gata în: 1 ore, 10 min.
INGREDIENTE:
sare
50 ml lapte călduţ
50 ml apă minerală
3-4 linguri ulei
400 g făină
300 g măsline
1 ardei verde
1 gogoşar
2-3 roşii
250 g mozzarella
100 g bacon afumat
2-3 fire busuioc
1 cubuleţ drojdie
1 ou
Pentru blat
MOD DE PREPARARE:
Pizza este unul dintre cele mai consumate alimente de la noi. Datorită varietății, dar și din cauza lipsei de timp, mulți dintre noi preferăm să comandăm ori să mâncăm în oraș, atunci când ne este poftă de o pizza. Ceea ce nu știu mulți este că pizza se poate face foarte repede și acasă, din orice ingrediente ai la îndemână. Blatul pufos care se topește în gură îl poți obține și acasă din doar câțiva pași simpli. Iată ce ai de făcut:
1. Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.
2. Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute. Acesta este secretul pentru un blat de pizza pufos, exact ca la restaurant.
3. Între timp, se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella.
4. Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Asta-i tot și în doar câțiva pași simpli ai obținut cea mai bună pizza de casă.
Cititorii care doresc să posteze comentarii la articolele publicate pe site sunt rugaţi să ţină cont de următoarele lucruri:
* Oricine e binevenit să comenteze pe marginea textelor publicate pe site
* Limbajul folosit trebuie să fie obligatoriu unul civilizat
* Nu sunt admise exprimările triviale, jignirile, înjurăturile etc
* Orice comentariu este moderat şi va apărea pe site în cel mult 12 ore de la postare
* Ne rezervăm dreptul de a şterge, fără nicio explicaţie, comentariile care depăşesc graniţa unui limbaj pe care noi îl considerăm civilizat sau care nu au nicio legătură cu tema abordată în articolul comentat.