Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
luni, 2 octombrie 2023
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8597-Luni, 2 octombrie 2023
Trimite-ne știrea ta! Rubrică - redactori Curierul Zilei OFERTĂ On-Line OFERTĂ Ziar-Tipar Publicitate PDF
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA

Articole »»» »»» »»»

20 Comentarii:

 1. 1

  Rdanai

  De ce ne trebuia o noua functie pentru Primaria Pitesti? Asta de administrator oras a lui Lucretiu? Asa sa mai indesam un salariu acolo. Este in cod cor functia de city manager? Ce denumiri de functii… Ma gandeam sa bagati si una de buss manager, adica sofer autobuz, ca sa sune mai bine.

  1. 1.1

   Clevetici

   Am mai comentat pe tema asta, asa ca scriu pe scurt:
   1. PSD a dat o lege prin care municipiile isi pot crea functia de „administrator public” cu atributii preluate din atributiile viceprimarilor
   2. Fostul primar Ionica, la final de mandat stiind rezultatul alegerilor locale, a creat aceasta functie pentru Pitesti printr-o hotarare aprobata de Consiliul Local (majoritar PSD, la acea vreme).
   3. Actualul primar Gentea l-a NUMIT in functia respectiva pe dl. Lucretiu Tudor, iar pentru presa favorabila PSD a folosit sintagma de „City Manager” referitor la functia nou creata.

   Pentru detalii cauti pe google si dai de articole din presa anti-PSD:
   https://epitesti.ro/stiri/politic/video-ionica-i-a-facut-cadou-lui-gentea-un-administrator-public-care-sa-l-scuteasca-de-bataile-de-cap-cu-viceprimarii
   https://adevarul.ro/locale/pitesti/cum-s-a-trezit-psd-om-minus-consiliul-local-pitesti-ce-oricum-pierduse-controlul-cl-1_5fd8cba75163ec4271f1b937/index.html

   1. 1.1.1

    Rdanai

    Da, parca pe mandatul trecut a fost creata aceasta functie. CITY MANAGER – pompoasa denumire.
    Ce se intampla, daca Gentea pierdea alegerile? O luau in barba pe limba lor. Asa au dat cu mucii-n fasole, cand au propus ca presedintele tarii sa fie ales pe un mandat de 5 ani. Erau convinsi ca iese Geoana sau Nastase, nu mai stiu care… si surpriza a iesit Basescu! Acu au avut noroc! Da sa vedem cat tine. 🙂

    1. 1.1.1.1

     Clevetici

     Cred ca nu m-am facut inteles:
     Alegerile locale au avut loc pe 27 septembrie, iar noul consiliu local s-a constituit pe 19 noiembrie:

     http://www.primariapitesti.ro/portal/arges/prim/portal.nsf/537A6A7063DA451CC22586290048A8D1/$FILE/Proces-verbal%20constituire%20CLMP%20-19.11.2020.pdf?OpenElement

     In acest interval puterea locala a apartinut fostului primar Ionica si vechiului consiliu local (majoritar PSD).
     Se stia cine va fi noul primar si faptul ca PSD va fi minoritat in CL, deci au avut motive „intemeiate” ca sa creeze functia de „administrator public” zisa si „City Manager”.

 2. 2

  Razvan Popescu

  Vi se pare normal dle. Smeoreanu ca pitestenii sa suporte costurile prin majorarea tarifelor pentru serviciul de apa-canal? Ca asta prevede marele proiect de modernizare, crestem tarifele ca sa avem bani pentru finantare. Nu este un demers corect fata de clientii Apa-Canal 2000 SA si de pitesteni. Solutia aleasa a fost gresita de la inceput.
  Acum consilierii pe care ii criticati sunt pusi in fata unei probleme morale, sa fie complicii celor care au elaborat un astfel de plan (printre care si actualul primar, Cristian Gentea, pe care il tot ridicati in slavi si la care va inchinati cu atata sarguinta) sau sa faca lucrurile corect dar cu riscul de a deconta costul politic.
  Cam asa stau lucrurile dar unii refuza sa vada si trambiteaza un punct de vedere doar pe jumatate sustinut de fapte reale.

 3. 3

  Razvan Popescu

  De ce MI-A FOST STERS COMENTARIUL?

  1. 3.1

   Anonim

   Vai, vai, operă de artă.

 4. 4

  trivaleanu

  Aveţi perfectă dreptate cu descrierea Piteştiului. Dar oraşul a fost administrat de către PSD, care a avut majorităţi confortabile în consiliul local, dar rezultatul este cel descris de către dvs. Acum, parcă deja îi căutaţi scuze lui Gentea. Nu mi-a plăcut nici ameninţarea voalată că opoziţiei îi „va fi greu, în scurt timp, să mai iasă pe stradă în Pitești”. Poate că aveţi dreptate despre frânele puse primarului, dar subiectivismul dvs. declarat mă determină să am serioase rezerve. Şi Gentea, şi consilierii locali sunt în funcţii prin votul piteştenilor, vot care trebuie respectat. Altminteri, data viitoare o să-i ameninţaţi şi pe votanţii PNL şi USR Plus! Că aşa e la (cripto) comunişti, cine nu e cu noi, e împotriva noastră!
  P.S. Deontologia profesională care trebuie respectată şi dacă te cheamă Smeoreanu ar fi impus să prezentaţi şi punctul de vedere al opoziţiei din consiliul local. Dar asta e valabil dacă faci presă cinstită, nu propagandă.

 5. 5

  Coco

  Astazi ziaristul isi face curaj si ne spune un adevar pe care unii dintre noi l-am amintit mai demult, ca orasul nu arata bine. Curajul s-a evaporat insa brusc pentru ca uita sa ne spuna si cine este de vina pentru acest lucru. Ca vreme de 30 de ani orasul a fost administrat de un tandem pe care ziaristul si-l doreste si azi, primar si consiliu de la PSD, cu rezultatele care se vad ( mai mult nu se vad)
  Si daca 30 de ani a tacut milc, acum,dupa nici o luna de la instalarea noului consiliu,il gaseste vinovat pe acesta de toate relele posibile. Monument de ipocrizie….
  Pentru ca nu inghit niciodata nemestecat ceea ce ne scrie gazetarul,am aflat si motivul pentru care consiliul s-a opus proiectului de la Apa-Canal: un proiect aproape identic deruleaza si primaria Bacau, cu o singura diferenta,la ei va creste tariful la apa-canal cu 21% in 4 ani, la noi cu 46% in aceeasi perioada. De aici si opozitia noului consiliu, zic eu intemeiata.
  Asa ca,domnule ziarist,daca va respectati meseria si cititorii,informati-ne corect si complet,altfel va descalificati!
  La final,imi exprim o nelamurire: ultima parte a editorialului de azi e copy-paste dupa un alt articol scris tot de Smeoreanu in alta publicatie,ma intreb daca este platit de doua ori pentru aceleasi cuvinte sau e voie sa faci asta pana aduni,in total,mia de cititori?

 6. 6

  Troka Riciu

  Pe vremea cand primarul si Consiliul Local erau in tandem s-au schimbat usor Planul Urbanistic Zonal (PUZ) si s-au dat aprobari de constructii pentru blocuri noi inghesuite intre blocurile vechi sau blocuri de 6 etaje pe stradute cu case de maxim P + 1 si 1 banda de circulatie pe sens.
  Proprietarii de case afectati veneau cu observatii pertinente la „dezbaterile publice” cerute de lege pentru a aproba un bloc, iar blocul se construia trecand peste orice.

  Dintr-un alt ziar pitestean aflam ca un dezvoltator imobiliar a venit cu un studiu de trafic facut in plina stare de urgenta (datorata pandemiei) din care rezulta ca blocul dorit de el nu afecteaza traficul. Degeaba s-au opus proprietarii de case de pe o straduta apropiata de Padurea Trivale, caci blocul se va construi.

  Dl. Smeoreanu nu spune cum cardasia primar (PSD) – Consilliu Local (majoritar PSD) a dus la slutirea orasului (si asa stricat de comunisti).

  Iata ca a venit si momentul ca primarul sa ia seama la dorintele CL (si nu invers).

 7. 7

  Normăleanu

  O îngrijorare justificată, probabil și pentru că echipa FC Argeș patronată de primar se duce sigur spre B. Cu un IQ foarte sus și vorbindu-le probabil englezește, primarul nu s-a făcut înțeles și a schimbat doar 6 antrenori, care cu siguranță nu stăpâneau limba lui Shakespeare. Președintele clubului e, însă, același, unu ‘ Foamete, care e în același timp și președinte C.A. la Apă Canal, dar și șeful serviciului juridic de la primărie. Nu știm dacă numele l-a ajutat să fie peste tot, dar Argeșului i-a consolidat clar ultimul loc. Omul e destul de component, de masiv, chiar rotofei, semn că s-a cam săturat și ar trebui să plece la alte victime. Pe la club se mai bagă – n seamă unu’ Tudose, patronul firmei Getica, cu afaceri în domeniul energiei, probabil fără nicio legătură cu Nuclearelectrica. GEtica, GEntea sunt doar speculații, coincidențe și îngrijorări nejustificate. Ce-o mai fi și aia City Manager, sau administratorul județului? O să apară în curând și manager pe cartier, pe stradă sau pe fiecare stâlp?! Tot cu girul numeroșilor manageri se înalță noua Sală a Sporturilor, construită pe prima bandă de mers dinspre Prundu spre Craiovei. Sala are 4500 de locuri și doar 17 locuri de parcare probabil suficiente doar în pandemie.. Mai citim în
  ” presa noastră de ziare ” că este în proiect un nou mall în zona Prundu- Tudor Vladimirescu. Sensul giratoriu de la Prundu e destul de mare, la sugerăm să încerce acolo. N-ar mai mira și nici îngrijora pe nimeni.

  1. 7.1

   Clevetici

   Viitorul mall din Tudor este investitie privata sprijina administrativ de primarie (cu concesionari de teren si altele).
   Primaria „nu poate” sau „nu are dreptul” sa construiasca un pasaj peste calea ferata in zona barierei Prundu. Chestie necesara de 30 de ani, dar mereu primaria a dat vina pe ministerul transportului de care apartine calea ferata.
   Ma rog, sa ii credem pe cuvant, desi la Valcea s-a facut pasaj peste calea ferata.

   Noul mall vine cu o „oferta de nerefuzat” pentru primarie:
   – construirea cu fonduri private a unui pasaj rutier peste calea ferata in dreptul strazii Dragos Voda, pe care contestatarii o considera prea ingusta pentru a „inghiti” un pasaj.
   Cei ce sustin proiectul au dibuit printre contestatari o doamna care si-a cumparat recent casa pe strada respectiva si acum contesta pasajul, iar in acelasi timp doamna este in legatura (de rudenie sau de prietenie) cu patronii de la Jupiter City – competitori in mall-uri.

   Batalia shpagilor bagate in politicienii locali a inceput mai demult, iar acum ca avem CL de alta culoare, probabil ca se vor rasturna niste calcule privind mallul.
   Sa vedem!

 8. 8

  Anonim

  Iată că proiectul „Pitești, micul București” trâmbițat de Cristian Gentea în campania electorală recentă este pus în pericol. De vină, spune gazetarul, ar fi … democrația, faptul că există si un consiliu local pe lângă primar. Să nu fie bună democrația? Este mai bine să avem primar și consiliu local de aceeași culoare politică? Dezbaterea nu este bună pentru luarea unor decizii echilibrate?

 9. 9

  Pontifaunir

  Nineaca fii mai concis, ori pe somn nu prea-l mai ai ?

 10. 10

  Pontifaunir

  Nineaca fii mai concis, ori pe somn nu prea-l mai ai ?

 11. 11

  Mircea

  D-le Smeoreanu,

  De 30 de ani Pitesti-ul a avut primar pesedist si majoritate pesedista in consiliul local (daca nu singur,cu ajutorul pardidelor ,,balama,,,gen Pro Romania,ALDE,Romania Mare,UNPR,etc.)
  Partidele de dreapta nu au contat,au fost mereu contrate de catre PSD.Acum a venit si randul PSD-ului sa vada cum este cand esti in minoritate.De opiniile celor de dreapta nu ati scris niciodata nimic d-le ziarist.O sa aveti mari dureri de cap in urmatorii 4 ani……

 12. 12

  Anonim

  Cititori tot mai puțini, comentatori ….de „cacao” !
  Cum e turcul, şi Comisia …”de circulație” a CL Piteşti !

  1. 12.1

   Mușcodici

   Dar iată că a venit și un comentator valoros cu numele „Anonim” să mai ridice nivelul comentariilor.

   Eu, prin comentariile mele, am încercat să aduc lumina asupra unor evenimente și stări de fapt din viața Piteștiului, evenimente pe care ziarul Curierul le prezintă mereu într-o lumină triumfalistă (ascunzând „mizeria vieții noastre publice” sub preș).

 13. 13

  Catalin

  Nu se justifica marirea tarifului pentru apa si canal in conditiile in care Pitestiul are cea mai scumpa apa din tara!
  Si motivul este halucinant, SC APA CANAL nu are destul profit ( intrebati-l pe spagarul de Marinescu de ce) si ca s-o facem mai profitabila punem in carca tot consumatorului marirea , ca la sfarsit sa acceseze creditul de cofinantare.
  Pai nu e mai simplu un audit si o curatire a cheltuielilor umflate din societatea asta de 3 parale ?

 14. 14

  A. Riciu

  Pentru anonimul de la poziția 12 care ne spune comentatorilor cu vechime, că suntem de ,,cacao”: noi spunem lucrurilor pe nume și am format un fel de club în care ne batem pentru adevăr; chiar dacă avem opinii diferite și ne mai ,,contrăm”, e posibil ca la o întâlnire în realitate să devenim prieteni. Să-i fie rușinică!

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .